מנסה להילחם ברווחי העתק: ביידן חתם על צו שמגביל את ענקיות הטק

לאור הלחץ הגובר מצד רגולטורים, אבל גם בשל פגיעה בצרכנים ובתחרות, הצו הנשיאותי קורא לבחון מחדש עסקאות שנחתמו וגם למנוע מיזוגים עתידיים שנועדו למנוע תחרות
 | 
telegram

בעוד הלחץ על חברות הטק הסיניות שרוצות להנפיק מחוץ לתחומי סין הולך וגובר – כשהיום הודיעו הרגולטורים בסין כי כל חברה עם למעלה ממיליון משתמשים תצטרך לקבל את אישור השלטונות להנפקה שכזו – בסוף השבוע ממשלו של הנשיא ג'ו ביידן החל להפעיל לחץ על ענקיות הטק האמריקאיות, כשביידן חתם על צו נשיאותי שנועד להגביל את פעילותן ולהגדיל את התחרות.

הצו, שמכיל לא פחות מ-72 סעיפים שנוגעים לחוקי התחרות, למשכורות ולאספקטים נוספים בחייהן העסקיים של התחרות, לא מטרגט באופן ספציפי את ענקיות הטק, אבל ברור כשמש שהן והמעסיקות האחרות הגדולות במשק האמריקאי הן המטרה.

הצו כולל בין היתר את פתיחתו של שוק האינטרנט לתחרות, כדי לאפשר לצרכנים לבחור יותר מספק אחד ולמנוע אפליה בין צרכנים. הצו כולל גם הוראה לבחון לעומק את כלל המיזוגים והרכישות, שנוגע במיוחד לשחקנים כמו אמזון (AMZN) ופייסבוק (FB), כולל מיזוגים שכבר הושלמו ושפגעו בתחרות. הצו גם קורא להגביל את היכולת של ענקיות הטק לאסוף עלינו מידע, אבל גם להסדיר יבוא של תרופות מקנדה כדי לגרום לענקיות הפארמה האמריקאיות להוריד מחירים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אני רוצה להיות ברור מאוד: קפיטליזם ללא תחרות זה לא קפיטליזם, זה ניצול", אמר ביידן במעמד החתימה והוסיף כי "ללא תחרות בריאה, שחקנים גדולים יכולים לשנות ולגבות מה שהם רוצים ולהתייחס אליכם איך שהם רוצים. המשמעות של זה עבור אמריקאים רבים זה קבלת עסקה רעה עבור שירותים שאי אפשר להסתדר בלעדיהם. אז אנחנו יודעים שיש לנו בעיה, אפילו בעיה גדולה מאוד, אבל זו גם הזדמנות גדולה".

"הצו הזה מסמן את החזרה שלנו למחויבות לחוקי התחרות, כולל אכיפה אגרסיבית שלהם. לא תהיה יותר גישה סלחנית למונופלים שמנצלים את מעמדם, לא עוד יהיו מיזוגים רעים שיובילו לפיטורים המוניים, יעלו מחירים, שיגבילו את האפשרויות של העובדים, אבל גם של הצרכנים", המשיך ביידן.

עם זאת, בארה"ב קיימת ביקורת על ההחלטה, מאחר ואין כרגע סגן תובע כללי ברמה הפדרלית שירכז את המאמצים להחלתם מחדש של חוקי התחרות – כלומר, אין מי שיוציא את התוכנית השאפתנית לפועל, כשעדיין אין מועמד או מועדמת ודאיים לתפקיד.

אגב, ביידן גם ניצל את ההזדמנות כדי להראות את אחת החששות המרכזיות שלו ברמה הגלובלית: התחרות הגוברת מול סין. "בתחרות שלנו נגד סין ונגד מדינות אחרות, צריך להראות שהדמוקרטיה האמריקאית והעם האמריקאי באמת יכולים לנצח בכל תחרות", סיכם.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות