ג'נט יילן
צילום: AFP

ג'נט ילן: "חוק מס החברות המלא לא יהיה מוכן לפני 2022"

לאחר מה שנחשב לניצחון עבור ארה"ב, עם אישורן של מדינות ה-G20 של ההצעה להחיל מס בינ"ל שלא יפחת מ-15%, הממשל בארה"ב עומד מול חזית קשה מבית – התנגדות הרפובליקאים בסנאט ובקונגרס
ארז ליבנה |
נושאים בכתבה גלובל מס חברות

יוזמת מס החברות הבינ"ל של מינימום 15% צוברת תאוצה וזכתה לתמיכתם של 132 מדינות, בסופ"ש ארגון ה-G20, הכולל בין היתר את האיחוד האירופאי, יפן, קנדה, דרום קוריאה, הודו, רוסיה, טורקיה, ערב הסעודית, אוסטרליה ועוד, הודיע כי הוא תומך בהצעה.   עם זאת, בפגישה של שרי החוץ של האיחוד, נקבע שהתעריף עצמו לא יקבע לפני אוקטובר השנה. המתנגדת העיקרית כרגע בתוך האיחוד זו אירלנד, שנהנתה בעשור וחצי האחרונים מכניסת ענקיות טכנולוגיה לשטחה, בשל מס נמוך במיוחד.   אבל כנראה שהדד ליין למעברו הבינ"ל של החוק יימשך עוד קצת, כשהיום שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן אמרה כי החוק לא יכנס לתוקף לפחות עד שנה הבאה. החוק בנוי על שני עמודי טווח, 1 ו-2. הראשון מדבר על אלוקציה של זכויות מיסוי, כלומר אם פייסבוק (FB) מרוויחה כסף ממכירות בבריטניה, כמה מס תקבל הממשלה הבריטית.   "ייקח יותר זמן לאשר את עמוד הטווח הראשון, אבל נעבוד על זה מול הקונגרס – ייתכן שלא לפני אביב 2022, כשבנקודת הזמן הזו ננסה להעריך בתוך כמה זמן נוכל ליישם את החוק", אמרה ילן במסיבת עיתונאים.   בנוגע למס תחתית של 15%, היא קצת יותר אופטימית, כשכבר בתקציב הקרוב היא מקווה שבאמצעות תהליך האיחוי (reconciliation), הממשל יוכל לאשר אותו באמצעות רוב פשוט בסנאט ובקונגרס.

גם בישראל, שתומכת במהלך, מצפים למעבר הבינ"ל של החוק, שיאפשר למדינה לגבות יותר מסים ובכך לגשר על הבורות התקציביים שנוצרו בשל הקורונה. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה