"תוך זמן קצר נתחיל לגבן. נדע להביא מוצר בתמחור ריאלי"

תומר אייזן, מנכ"ל ביומילק המפתחת חלב מתורבת, מספר לביזפורטל על שיתוף הפעולה עם קוקה-קולה ישראל, בעלת מחלבות טרה. "האתגר הטכני יהיה לגרום לתאים המתורבתים להגביר את הכמות שלהם לכזו שתתאים ל'מאס פרודקשן'"
 | 
telegram
(3)

חברת וילק 0% וילק 40.5 0% וילק בסיס:40.5 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המפתחת חלב מתורבת תקבל השקעה של עד 2 מיליון דולר מהחברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה-קולה ישראל), כך דיווחה מוקדם יותר. מנכ"ל החברה תומר אייזן מספר בראיון לביזפורטל על ההסכם והשלבים הבאים בפיתוח של ביומילק.

"המגעים עם החברה המרכזית החלו כבר לפני מספר חודשים", הוא אומר "צוות הפיתוח העסקי שלהם קיים מולנו עשרות מפגשים וניתח את הטכנולוגיה שלנו והבין את הפוטנציאל שבה. סמנכ"ל הטכנולוגיות שלנו עמד בקשר עם נשיא המחקר והפיתוח של טרה, ששייכת לחברה המרכזית ושם הבינו שיש כאן פוטנציאל לייצור של מוצרי פורצי דרך".

החברה המרכזית תשקיע בשלב ראשון מיליון דולר. חצי מיליון דולר נוספים יועברו אם ביומילק תצליח לבצע הגבנה (חלק מתהליך שבסופו מקבלות גבינות) ועוד חצי מיליון דולר יתקבלו אם תגיע החברה לשלב המוצר המוכן לייצור מסחרי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"מצד החברה המרכזית, ההשקעה לא נעשית בשביל האקוויטי", מפרט אייזן, "הרעיון הוא שיחדיו שתי החברות, ביומילק וטרה, תוכלנה להגיע כמה שיותר מהר לשוק עם מוצרים מתורבתים ובכך להרחיב את הפייפלין. מצדנו אנחנו מתמקדים בינתיים בפיתוח של רכיבי החלב המתורבת. בשלב הייצור אתר ניסויים של טרה ינסה עם הרכיבים שפיתחנו לעשות אינטגרציה למוצרים שבסוף ישווקו לצרכן. כדי שהתהליך המחקרי יעבוד ויצליח הם יצטרכו להביא כח אדם מיומן ומכשור מתקדם. לביומילק יש כעת את כל כח האדם שדרוש לה. ככל שנתקדם בתהליך המשותף נבין מה כל אחד מהצדדים צריך להביא".

ספר עוד על אותו תהליך הגבנה: איפה אתם עומדים בינתיים? חברות אחרות מהתחום כבר צלחו אותו?
"כרגע כאמור אנחנו עוד בשלב שבו מפיקים רכיבים מהתאים של יונקים כמו פרות, עזים כבשים. כדי לייצר תהליך הגבנה יש להגביר את הריכוזים של אותם רכיבים. אני מניח שבעוד זמן קצר נוכל להתחיל לנסות לגבן. יש לנו תכנית פיתוח עסקי, שעם החתימה על העסקה הסופית מול החברה המרכזית גם נפרסם אותה. בינתיים אנחנו עומדים בלוחות הזמנים שהצבנו לעצמנו, ואנחנו פועלים בכל הכח בתקווה אפילו להקדים את התחזיות".

"בעולם אין עוד חברה שהודיעה על הצלחה בהגבנה. אני יודע שמתחרים נמצאים בשלבים פחות מתקדמים משלנו. האתגר הטכני הוא לגרום לתאים להגביר את הכמות שלהם לכזו שתתאים ל'מאס פרודקשן'. לעבוד בביו ראקטורים גבוהים יותר כדי להגיע לריכוזים גדולים יותר זה דבר שמייצר עוד אתגרים. אחד מהם הוא להיות יעיל - יש עלויות די גבוהות שאנחנו מנסים להפחיתן. אתגר נוסף הוא לגרום לתאים האלו להיות ברמת יצרנות גבוהה יותר. עוד עניין טכני הוא רמת הניקוי התאים ממה שנקרא ה'מדיה' – זה המקום שבו הם גדלים וניזונים מהמזון שאנו מספקים להם. התאים צריכים לעבור תהליך ניקוי שנקרא גם 'פילטרציה'. זה עוד אתגר טכנולוגיה שאנחנו עובדים עליו".

כלומר יכול להיות שתגיעו למוצר מוצק אבל תגידו "זה עלה לנו יותר מדי – כך שזו לא הצלחה בעיננו"?
"אנחנו משערים שבסוף כשנגיע למוצר מוצק נדע לעשות זאת במחיר שבו הוא יהיה ריאלי בשוק".

צריך תהליך הגבנה לכל מוצר מחדש, כלומר לכל סוג של תחליף גבינה שתרצו לפתח בהמשך?
"לא. ברגע שאתה יכול לגבן אז אתה יכול לגבן, זהו. זה כמו שתיקח חלב פרה שיש בו מספיק ריכוז של רכיבים כמו שומן וקזאין. באיזה שיטות ולאיזה יעוד? זה כבר יהיה בהחלטת החברה המרכזית וצוות משותף שלנו ושלהם. שוב, זה יהיה רק בשלבים יותר מתקדמים. כרגע אנחנו רוצים להביא קודם כל מוצרים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים תוך שמירה על איכות כדור הארץ והסביבה".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ביומילק חברה טובה
    שוקי 12/07/2021 17:09
    הגב לתגובה זו
    10 0
    רק שיעופו ממנה הגנבים שקיבלו במיזוג ומרססים ... שווה השקעה ללונג
    סגור
  • מניפולציה במניה
    שלומי 13/07/2021 21:26
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מסכים בהחלט!!!!!
    סגור
  • 1.
    בהצלחה רבה
    מני 12/07/2021 15:51
    הגב לתגובה זו
    5 0
    שאפו על החיבור המוצלח
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות