מנכ"ל קרן קיסטון: "תשתיות בהגדרה פוגעות בטבע - צריך לפעול במינימום פגיעה אפשרית"

בועידת ESG של ביזפורטל ואיגוד הדירקטורים אומר נבות בר, מנכ"ל קרן קיסטון: "סובסידיות ממשליות הן כסף קטן, אבל כסף קטן שהצליח להעמיד את התעשיה על רגליה" והוסיף: "התחשבות בסביבה וערכים, מגיעים בסוף לשורת הרווח והפסד"

"אין עוררין שצריך להתחשב בסביבה ובזכויות אדם. בעבר העולם הזה היה נחשב לכזה של מחבקי עצים או כזה שנועד לנקות את המצפון של חברות טבק שהיו בונות בית ספר בפרבר של טקסס כדי לכפות על הנזק שלהן". את הדברים האלה אומר מייסד ומנכ"ל קיסטון אינפרא +0.07% קיסטון אינפרא 599.6 +0.07% קיסטון אינפרא בסיס:599.2 פתיחה:604.4 גבוה:604.4 נמוך:593.3 תמורה:335,967 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  נבות בר שמחזיקה בתחנת הכוח ברמת חובב, וגם מחזיקה בחברת סאנפלאואר +3.8% סאנפלאואר 546.1 +3.8% סאנפלאואר בסיס:526.1 פתיחה:555 גבוה:555 נמוך:543.7 תמורה:78,624 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , לכתבת ביזפורטל עדי ברזילי בוועידת ה-ESG של ביזפורטל ואיגוד הדירקטורים שמתקיימת כעת בת"א.

השקעות ESG (ראשי תיבות באנגלית של "סביבה, חברה וממשל תאגידי") זה לא רק השקעה באיכות הסביבה, אלא בעיקר נושא כלכלי עבור החברות. המדינות מפרגנות ומתגמלות חברות בתחום ה-ESG וקונסות חברות מזהמות או לא ידידותיות לסביבה.

"הימים האלה נגמרו. היום יש הוכחות אמפיריות וברורות מאד שהתחשבות באנשים, ערכים ובסביבה, חוזרת לדוח רווח והפסד. זה כבר לא רק מונע על ידי רצון טוב של מנהל, יש יותר ויותר רגולטורים שעוזרים לו באמצעות תמריצים או עונשים. המעבר לesg הוא דבר שנדרש אך לא יכול לקרות באבחה אחת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אוכלוסיית העולם שילשה את עצמה במאה האחרונה - פשוט אין ברירה אלא להתחיל לחשוב במונחי סביבה
ב-75 השנים האחרונות אוכלוסיית העולם שילשה את עצמה למעל 7.5 מיליארד איש. ב-2.5 מיליארד אפשר היה לחיות גם עם קצת זיהום, המאזן האקולוגי החיל את הדברים האלה. אפשר היה גם לשמור יותר על זכויות אדם – העולם היה מרווח יותר והיו פחות סכסוכים גיאוגרפיים. היו מספיק מקורות מים ומרעה. לא היה צורך בהתפלה בעבר, שהיא מזהמת מחד – אבל מצד שני מביאה מים באיכות טובה של שתייה למקומות בהם לא הייתה קודם."

אי אפשר פשוט לאכול עלים - יש לאנושות צרכים משלה
"תשתיות בהגדרה פוגעות בטבע, הרי היה עדיף שלא יהיו כבישים, מתקני אנרגיה - פשוט נאכל עלים, נשמור על בעלי החיים וכו'. אבל לאנושות יש צרכים משלה והשאלה איך מתנהלים מולם במינימום פגיעה אפשרית. הגידול בצרכים הוא גידול אקספוננציאלי. הרכב החשמלי, הדאטה סנטרס, ההתפלה והביטקוין – הם צרכני חשמל מופרעים. חשבון החשמל הוא 70% מההוצאות התפעולית שלהם. 

"צריך לנסות לייצר תמהיל. לסגור תחנה מזוטית ולהעבירה לגז, זה להתקדם על הגרף. כיום אנרגיות מתחדשות לא יכולות למלא את כל הצורך. מתקן פוטו וולטאי עובד רק כשיש שמש, ומתקני האגירה ביוטיליטי סקייל עוד לא שם עדיין. בסקיילים הגדולים זה הופך לבעייתי".

סובסידיות ממשלתיות הן כסף קטן – אבל כסף קטן שהצליח להעמיד את התעשייה 
"כשאתה רוצה להזיז תעשיות, סובסידיות ממשלתיות הן כסף קטן – אבל כסף קטן שהצליח להעמיד את התעשייה על רגליה. עוד 10-15 שנה אפשר יהיה לעשות מתקנים פוטו וולטאים שיהיו חלופה מלאה. בעזרת שיכון ובינוי -1.1% שיכון ובינוי 1,077 -1.1% שיכון ובינוי בסיס:1,089 פתיחה:1,089 גבוה:1,092 נמוך:1,068 תמורה:3,879,637 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  עשינו את מתקן אשלים התרמו סולארי. זה מתקן שמייצר כמעט 16 שעות ביממה חשמל – ואין 16 שעות ביממה שמש.

"אפשר לעשות כביש עם מעברים לבעלי חיים, כמו מה שעשינו בכביש 6. יש שם גשרים שכביכול אין בהם תועלת – אלא שהם מיועדים לבעלי חיים שיודעים להגיע לשם. זה כדי לא לפגוע באוכלוסיות שהיו חיות בין שני חלקי הכביש. היום המדינה כבר מוציאה את המכרז באופן כזה. בנוסף יש גם אספלט שקט שלא יוצר רעש, או כזה שמנקז יותר טוב. זה נראה אותו דבר, אבל יקר יותר וטוב יותר בטווח הארוך".

תחנה פוסילית יכולה להשקיע בפילטרים, במקום לא להשקיע בכלל
"גם תחנה פוסילית שעובדת על גז, יכולה להשקיע בפילטרים שמסננים יותר מהרכיבים המזהמים, במקום לא להשקיע בכלל בגז.

"אם גופי ההשקעה רוצים להראות רווח יותר גבוה בסוף השנה הם מבינים שזה חלק מהדרך, לתמוך בהשקעות ESG. הכלכלה מספיק משוכללת כך ששתי השקעות שמייצרות את אותה כמות אנרגיה, אחת מוגנת יותר והשניה מזהמת – לא אמורות להביא את אותה תשואה.

"הייתה תקופה שרצו להכניס מדינות אסלאמיות לשוק האג"חים שכן בשריעה, וגם ביהדות אסור לתת הלוואה בריבית נשך. בארה"ב פותח מכשיר השקעה שעומד בחוקי השריעה, מחובר לאפסייד וארוך טווח. צריך לעשות מכשירים פיננסיים שמתמרצים יותר או פחות השקעות ESG – וזה באג'נדה של קיסטון כקרן."

לא בוחנים האם זה 100% מתאים ל-ESG. זה רק עוד שיקול
"בסאנפלאואר שמנו השקעה שהביאה אותנו לשליטה בחברה והחיים שם קלים יותר כי אנחנו יכולים להכתיב סטנדרטים. אני חושב שעדיין המדיניות שלנו כקיסטון לא תסתכל על האם השקעה מסוימת שלנו היא 100% ESG כמבחן השקעה ראשונים. אנחנו משקיעים בתשתיות שצריך אותן, ואי אפשר לעמוד במקום. קרן תשתיות נמצאת בהגדרה באזורים הפחות נוחים.

"גם לאנרגיה ירוקה יש השלכות שליליות – אי אפשר לומר שטורבינת רוח אינו פגיעה בסביבה. חד משמעית יש יותר משקיעים ששואלים על ESG, ואני עוד לא נתקלתי במישהו ששם וטו שאמר אם זה לא 100% ESG אני לא שם – פשוט כי פחות יש משקיעים כאלה שפעילים בתחום התשתיות".


משמאל: נבות בר מנכ"ל קרן קיסטון, ועדי ברזילי כתבת ביזפורטל. צילום: ביזפורטל

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    "תשתיות בהגדרה פוגעות בטבע" - איזה מפגר!!
    נהיה פילוסוף 13/07/2021 14:57
    הגב לתגובה זו
    1 0
    איך תשתית סיבי האינטרנט בתוך הערים "פוגעת בטבע"? או תשתית שבילי האופניים?
    סגור
  • במקום שבילי אופניים אפשר היה לשתול עצים.... (ל"ת)
    פילוסוף 13/07/2021 17:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • יא נעל, יש עצים - השבילים מתחתם. (ל"ת)
    תל אביבי 14/07/2021 02:45
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • כי לא כורתים או עוקרים עצים בשביל לבנות שבילי אופניים..
    מפגר 14/07/2021 10:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תקרא קצת כמה התנגדויות היו לעקירת עצים בתל אביב בשביל שבילי אופניים. כמו שהוא אמר, צריך לפעול במינימום פגיעה (לסלול מסביב, להעתיק עצים וכו')
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות