מרוץ חימוש: האם סין מנסה להשתלט על שוק השבבים העולמי?
נראה שמרבית חברות הטכנולוגיה, או כאלה שצריכות שבבים לקיומן, נשמו אתמול לרווחה, כשמנכ"ל TSM (TSMC) ענקית השבבים הגדולה בעולם אמר כי הוא צופה "עלייה בביקושים לשבבים", כמה שנתפס בעיני רבים בשוק כסוג של "הודאה" כי הלחץ על הסקטור ירד ובעיות האספקה שהעיקו על חברות וכ-170 סאב סקטורים מגיע לסיומו. יכול להיות, יכול להיות שלא היה מחסור מלכתחילה וזה רק לחץ שנבנה, כמו בפקק תנועה, ועכשיו הוא פשוט השתחרר. כאמור, זה הפיל את כל המניות בתחום.
אבל מה שכן ברור מכל המשבר, מה שהוא אחד מהיסודות המהותיים של המלחמה הכלכלית של ארה"ב וסין, היא במהותה גם טכנולוגית. התפישה, הנכונה חלקית היא, שמי ששולט בטכנולוגיה ובמידע, הוא זה שיהיה חזק יותר לאורך זמן, או לפחות בעשורים הקרובים. למה נכונה חלקית, כי גם לאופי של משטר יש השלכות עצומות על קיומו. ראינו את זה בברית המועצות, שהתפוררה כלכלית מבפנים במשך עשורים עד שקרסה.
ושוק המעבדים והמוליכים למחצה הוא חשוב מאין כמותו בעולם הטכנולוגי הנוכחי. היום יש מיקרוצ'יפים בהכול ומי שישלוט בשוק, יוכל להכתיב לאחרים את התנאים שטובים לו. נכון לכרגע, ארה"ב, טאיוון ודרום קוריאה שולטות בתחום באמצעות ענקיות כמו TSM ואינטל INTEL CORPORATION +0.25% INTEL... 24.5 +0.25% סגירה:0 פתיחה:24.31 גבוה:24.68 נמוך:24.14 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (INTC).
במערב מאשימים כבר שנים מאשימים את הסינים בגניבת קניין רוחני של חברות מערביות, מה שהפך את חלקן לתחרותיות לענקיות המערב, בזמן קצר מאוד יחסית.
אתמול, מול הפרלמנט הבריטי, חבר הפרלמנט, איין דנקן סמית', מי שהוביל בעבר את המפלגה השמרנית, אמר כי סין מעוניינת להשתלט על התחום, שאותו זיהתה כקריטי לתחום הטכנולוגיה. "סין עסוקה בגניבת טכנולוגיה, לקחת את הקניין הרוחני של אחרים ולרכוש חברות", אמר סמית', אחרי שנקספריה הסינית הדודיעה על כוונתה לרכוש את יצרנית השבבים הגדולה בבריטניה, ניופורט וואפר פאב.
הבריטים רואים איך כל הנכסים בתחום, כשגם חברת ARM על הכוונת של אנבידיה (NVID), למרות שהעסקה תחת בחינת רגולטורים ב-3 מדינות שונות – כשמתחרות רבות מתנגדות לעסקה. בחודש שעבר קיבלה חיזוק מפתיע כ ש-3 לקוחות גדולים של ענקית הטכנולוגיה הביעו תמיכה בהצעת הרכש על סך 40 מיליארד שהגישה NVID לסופטבנק (SFTYB) של מטציושי סן.
זאת לאחר שמתחרות של אנבידיה הביעו חשש כי ההשתלטות האסטרטגית על ARM, תאפשר לאנבידיה למנוע מכירה של טכנולוגיה למתחרותיה, או להעלות את המחירים על המיקרוצ'יפים שמייצרת החברה.
במקביל, הוול סטריט ג'ורני חשף היום כי אינטל בשיחות לרכישת יצרנית השבבים גלובלפאונדריס לפי שווי של 30 מיליארד דולר. עם זאת, עדיין לא ברור אם העסקה תצא לפועל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.ואיפה טאואר בתמונת יצרני השבבים? (ל"ת)הצדיק מסדום 16/07/2021 17:54הגב לתגובה זו1 2סגור
-
2.האורווה ברחההסוסים התעוררו 16/07/2021 17:53הגב לתגובה זו8 0הסינים קיבלו חינם עם הגלובליזציה יכולות של אלף שנות מחקר.בחינם..חינםסגור
-
1.רק אצלנו טאואר פרצוף של עכברושטאואר 16/07/2021 17:51הגב לתגובה זו4 0כל המניות מתרסקות בגלל מכירת פסגות הם נפטרים ממניות . תודה לועדת בכר שהעבירה את כספנו לחברות בטוח מנוולות עם אוסף שויצרים אפסים שלא עובדים קשה ומרויחים המון הישראלי הנינגה המקורי זה הםסגור