
"הרפורמה בקרנות הנאמנות תיתן תרופה לתופעה של שיטת מצליח"
"מנהלי הקרנות היו יוצאים עם 6-7 קרנות תחת אותה קטגוריה, כדי שלפחות אחת מהן תתן תשואה גבוהה וכך לזכות בדירוג גבוה ולצרכן היה מאד קשה להתמצא ולהשוות" כך אומר אבי לאור, מנהל יחידת קרנות הנאמנות ברשות ניירות הערך. זה נכון כמובן וזאת הבעיה העיקרית בבחירת קרנות נאמנות, אם כי, מנהלי הקרנות "מתחמנים" בדרכים נוספות - הכל כדי להגיע למיקומים גבוהים בדירוגי הקרנות של הבנקים.
המתווה שהציעה רשות ניירות ערך הוא וולנטרי, כלומר מנהלי הקרנות החליטו לקחת אותו על עצמם, והוא יצא לפועל ב-15 לספטמבר, אבל האמת שלא היתה להם ברירה - רשות ניירות ערך העדיפה מהלך וולנטרי, אך אם הוא אל היה מתבצע, היא היתה מכתיבה לשחקנים בשוק איך לפעול. "אולי המתווה החדש יגרום למנהלי הקרנות לאמץ חשיבה לטווח ארוך", אומר לאור שסבור שהמתווה יעזור ללקוחות - רוכשי הקרנות. צפו בראיון המלא:
- 3.יועץ 18/07/2021 14:23הגב לתגובה זויש טעות בכתבה,יהיו יותר קטגוריות ולא פחות כפי שצויין . נקבל יותר קרנות בסופו של דבר שיטת מצליח משתנה. הייתה הזדמנות לתקן נזק אדיר לציבור.
- 2.אנונימי 18/07/2021 13:31הגב לתגובה זולגבי מערכי הייעוץ בבנקים יהיה פחות קרנות אז בכל קטגוריה תהיה קרן 1 -2 שכולם יקנו.ונתנו צופר לקרנות המחקות וקרנות הסל שם יש אינפלציה של קרנות.
- 1.מעט מדי, מאוחר מדי, אבל עדיף מאוחר מכלל לא (ל"ת)מנש 18/07/2021 12:28הגב לתגובה זו