שרי אופ"ק נפגשים כדי לפתור את המשבר, כששוק הנפט מתחיל להתקרר

מתחילת השנה הנפט עלה כבר ב-50%, מרמה של 47.6 דולר לחוזה, ל-71.5 דולר, אך בשבועיים האחרונים ירד בלמעלה מ-6%
 | 
telegram

רק בסוף החודש הקודם ובתחילת החודש הנוכחי, לא מעט משקיפים צפו כי החוזים על הנפט הגולמי (WTI) יכולים להגיע ל-100 דולר וצפונה. בינתיים, למרות נבואות הזעם, מאז שהגיע לפסגתו של כמעט 76.3 דולר לחוזה, בשבועיים האחרונים הנפט מאבד 6.3% דולר ונסגר בסוף השבוע על קרוב ל-71.5 דולר לחוזה.

מדינות קרטל הנפט, המונהג על ידי סעודיה, הגיעו להסכם עם מדינות אופ"ק+ -שמונהגות על ידי רוסיה – על העלאת השאיבות של הזהב השחור, לאחר שאשתקד צמצמצו את השאיבה על רקע הסגרים והירידה בפעילות הכלכלית. מי שהתנגדה להסכם היא איחוד האמירויות, שמתנגדת להגבלות משותפות עד דצמבר 2022, בניגוד לתוכנית הנוכחית שקובעת על סיום השאיבה המסונכרנת עד אפריל 2022.

באבו דאבי רצו להגדיל את קו הבסיס ל-3.8 מיליון חביות, אבל ככל הנראה יסתפקו בפחות, והיא תגדיל את השאיבות בכחצי מיליון חביות ליום עד אפריל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אם יגיעו סופסוף להסכם, קרוב לוודאי שנראה יותר נפט מוזרם לשווקים, מה שימשיך להפשיע על מחירו שימשיך לרדת. עם זאת, צריך לזכור שוורייאנט דלתא והמגפה עדיין משתוללים בחלקים של העולם, מה שעלול להוביל לכך שייווצר עודף בשווקים וישפיע על המחיר עוד יותר.

ההסכם בין המדינות שעליו דווח לראשונה בשבוע שעבר, הביא לירידה החדה ביותר, אבל לא רק. גם בסין וגם בארה"ב יש ירידה בביקושים לנפט. למרות ההתאוששות הכלכלית של סין השנה והעלייה בייצור התעשייתי, באופן די מעורר השתאות, יבואנית הנפט הגדולה בעולם ייבאה במחצית הראשונה 3% נפט פחות מהמחצית הראשונה של 2020. זו הפעם הראשונה של כזו מאז 2013 והסיבה המרכזית היא מחירי הנפט שהאמירו.

גם בארה"ב מחירי הנפט הביאו לירידה בביקושים של הסקטור הפרטי. "הירידה המשמעותית בביקושים לדלק הובילה לעלייה במלאי הדלק בארה"ב", אמר מאט סמית', מנהל מחקר סחורות בקליפר דאטה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות