אורמד: תחילת ניסוי בחיסון האוראלי שפיתחה נגד קורונה; המנייה קופצת

החברה תחל בניסויים קליניים עבור החיסון האוראלי שפיתחה נגד נגיף קורונה, העשוי להיות רלוונטי עבור ווריאנטים חדשים דוגמת הזן ההודי; "בזמן שווריאנט הדלתא מאתגר את מנהלי הבריאות בעולם, הטכנולוגיה שלנו עשויה לתרום למאמץ המלחמה בנגיף"
 | 
telegram
(1)

חברת  אורמד פארמ (US) +1.3% אורמד פארמ 2.34 +1.3% אורמד פארמ (US) סגירה:0 פתיחה:2.31 גבוה:2.39 נמוך:2.3 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  הדואלית, מדווחת כי חברת הבת Oravax מתכוננת להתחיל בניסויים קליניים עבור החיסון האוראלי שפיתחה נגד נגיף קורונה. בנוסף, הודיעה החברה, כי תעניק רישיון לחברת Premas Biotech, לפיתוח חיסון באמצעות זריקה המבוסס על הטכנולוגיה שלה, בהודו.  

הניסוי בחיסון, ייערך תחילה בישראל, ובהמשך באתרים נוספים ברחבי העולם, כשפרוטוקול המחקר אושר על ידי וועדת הביקורת (IRB) בבית החולים איכילוב שבתל אביב, וכעת הוא ממתין לאישור משרד הבריאות הישראלי.

חיסון הקורונה אותו מפתחת החברה, שהוקמה על ידי אורמד במהלך השנה, מיועד לשימוש הן כחיסון עצמאי והן כתוספת עבור אנשים שכבר חוסנו בעבר כנגד הנגיף. זאת על רקע הערכה של חלק מהמומחים, שצופים כי יהיה צורך בזריקות נוספות עבור מחוסנים ככלל ואוכלוסיות בסיכון בפרט. לדברי החברה במידה והניסוי יצליח, החיסון יציע יתרונות לוגיסטיים, כלכליים וסביבתיים עבור האנשים שיקבלו אותו, במיוחד באזורים בעולם בהם הגישה לשירותי בריאות מוגבלת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נדב קדרון, מנכ"ל אורמד: "החיסון שלנו הוא קנדידט חזק במיוחד כנגד נגיף הקורונה, בשל המיקוד הייחודי שלו בשלושה חלבונים ולא באחד. בזמן שווריאנט הדלתא וווארינטים אחרים מאתגרים את מנהלי הבריאות בעולם, טכנולוגיית ה-VLP של Oravax עשויה להוכיח יעילות רבה כחלק מהמאמץ למלחמה בנגיף".

לצד זאת, מדווחת החברה, כי  אורווקס העניקה רישיון בלעדי לחברת Premas Biotech, לפיתוח גרסת הזרקה לטכנולוגיית ה-VLP שלה בהודו. זאת, במטרה לתת מענה לצורך הדחוף בחיסון יעיל כנגד גרסת הדלתא. במסגרת ההסכם, תהא אורווקס זכאית לתמלוגים עבור מסחור החיסון בהודו.

"ניתן לספק את טכנולוגיית ה-VLP של אוראווקס באמצעות הזרקה או דרך הפה. מכיוון שאוראווקס מתמקדת בחיסונים דרך הפה, ראינו יתרון ברור לזכויות רישוי לגרסת ההזרקה בהודו, שם יש צורך דחוף בחיסונים", אמר קדרון.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    יפה שהם מפזרים סיכונים
    אסף 22/07/2021 08:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עד עכשיו הם היו ממוקדים במתן אינסולין לחולי סכרת באופן אוראלי ועכשיו הם משתמשים בטכנולוגיה לתרופות נוספות. אין ספק שששווי החברה יגדל פי כמה אם אחד משני האפיקים האלו יצליח מבחינת אישור התרופה... יחד עם זאת, כמו כל חברת תרופות, יש גם סיכוי טוב למחיקות
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות