לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים

מה הכלכלנים חושבים על התייצבות האינפלציה, על הצמיחה המהירה באירופה לאור הסרת המגבלות ועל הירידה בתשואות של האג"ח
 | 
telegram
(1)
וול סטריט, צילום: unsplash.com @bylolo

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח על רקע העלייה בתחלואה של נגיף הקורונה מסוג דלתא, לפי ה-CDC גרסת הדלתא מהווה כ-83% מכלל מקרי הקורונה בארה"ב, מדובר בעליה של כ-33% לעומת לפני שבועיים. עוד מסתכלים האנליסטים על התייצבות האינפלציה, הצמיחה המהירה באירופה בעקבות הסרת המגבלות - ומנגד מנתחים את הירידות  בתשואות של שוק האג"ח.

ציפיות האינפלציה התייצבו , ורשמו ירידה קלה ביחס לרמות השיא מוקדם יותר השנה.
לקראת פתיחת שבוע המסחר, ד'ר מיכאל בפמן הכלכלן הראשי של בנק לאומי +1.67% לאומי 4,135 +1.67% לאומי בסיס:4,067 פתיחה:4,040 גבוה:4,140 נמוך:4,040 תמורה:158,957,381 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  מפנה זרקור ללחצי האינפלציה: "בהחלטת הריבית של הפד השבוע צפוי דגש על העמדה של התאמת המדיניות המוניטרית אם יתרבו הסימנים לכך שהתוואי של האינפלציה, או זה של ציפיות האינפלציה לטווח הארוך, עוברים באופן מהותי ומתמיד אל מעבר לרמות התואמות את יעד האינפלציה. עם זאת תודגש העובדה כי הזינוק האחרון במחירים נובע בעיקר מ"צווארי בקבוק בייצור ו/או מגבלות היצע ואספקה אחרות, כאשר לחץ עליית המחירים עשוי להתחיל לדעוך, או אפילו להתהפך, בקרוב". אמר בפמן.

"לכן, גם אם האינפלציה תהיה גבוהה עוד יותר, לא נראה שהתפתחות זו לכשעצמה תביא להידוק מהיר של המדיניות המוניטרית. בהקשר זה, הפד צפוי להדגיש כי התקדמות משמעותית נוספת לתעסוקה מלאה עדיין רחוקה יחסית, תומכת בגישה לפיה צמצום רכישת הנכסים (QE) בפועל לא יחל בקרוב, אלא רק בראשית שנה הבאה, והריבית תועלה רק בשלב מאוחר יותר, ככל הנראה במחצית הראשונה של 2023".

כותרת ראשית

- כל הכותרות


מגמה שלילית נרשמה השבוע בתשואות האג"ח
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון
מצביעים על כך שאמנם שוק האג"ח האמריקאי לא התרגש יותר מדי משלושה מדדי מחירים גבוהים מאד גם יחסית לציפיות. נכון, התשואות הקצרות-בינוניות עלו מעט אך התשואות הארוכות ירדו. ציפיות האינפלציה גם התמתנו לאחרונה. אין ספק: העליות החדות במחירי מכוניות יד שנייה, מחירי הטיסות ומחירי בתי מלון לא ימשיכו לעלות בטווח הארוך יותר. אך קיים איום ממשי לעלייה מתמשכת במחירי הדיור (שכירות) במדד.

סעיף הדיור (shelter) מהווה כ- 32% מהמדד (יותר מישראל) ו- 40% מאינפלציית הליבה (מדד חשוב יותר עבור הפד). לפני משבר הקורונה, סעיף זה עלה בקצב שנתי של 3.5% והתמתן ל- 2% במשבר (לא מעט שוכרים עזבו את מרכזי הערים). במדד  יוני חלה האצה ל- 2.6% (מ- 2.1% במאי).

הצמיחה באירופה מתגברת לאור הסרת המגבלות
בגרמניה ה-PPI ביוני עלה ב-8.5% שנה אחורה מעל הצפי לעליה של כ-7.2%, ביולי מדד האמון הצרכני באירופה ירד ל-4.4- (מ- 3.3-) על רקע עלייה בתחלואה. ביולי מדד מנהלי הרכש בשירותים עלה ב-2.1 נק' ל- 60.4 ומשקף צמיחה מהירה. מדד ה-PMI בתעשייה ירד ב- 0.8 נק' ל- 62.6: עדיין מדובר בהתרחבות מהירה, ה-ECB הדגיש שהוא שואף להביא את האינפלציה למרכז היעד של 2%.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    תכלס...
    יריב 25/07/2021 20:55
    הגב לתגובה זו
    4 1
    אם משרד האוצר לשעבר בשנים עברו לא היה מוציא את הנדלן מהמדד היו מגלים היום את האמת. אינפלציה מטורפת בהסוואה של הכל טוב. אפילו בנק ישראל לשעבר לפני סטנלי אמר אותו דבר בראיון אישי. חברים, תתעוררו!!! יוקר מחיה מטורף!!!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות