דלתא בלוז: האם צריך להוציא את מניות התיירות לנופש מהפורטפוליו?
בשנות ה-20 של המאה שעברה, בדלתא – אזור שנוצר בעקבות אדמת סחף בשפך של נהרות – שבמיסיסיפי שבארה"ב, השחורים הנדכאים באחד מהאזורים הכי גזעניים בארה"ב, המציאו את מה שנחשב לאחד מהז'אנרים המוזיקליים שהפכו להכי אייקוניים בתרבות האמריקאית – הדלתא בלוז, שגם נחשב לאחד מסגנונות הבלוז הראשונים ושכונה על ידי חלק מהקהילה השחורה שם "מוזיקת השטן".
נריץ 100 שנה קדימה ויש דלתא חדשה של שטן חדש, הלא הוא ורייאנט הדלתא של נגיף הקורונה. בשבוע שעבר הוא הפך לזן הכי "פופולרי" בארה"ב, כשהמרכז למניעה ומיגור של מחלות (CDC) דיווח ש-83% מכלל המקרים החדשים בארה"ב שייכים לוורייאנט האולטרה מדבק הזה – שיותר מדבק מוורייאנט אלפא הבריטי, שנחשב לעד 90% יותר מדבק מזן הקורונה המקורי.
נכון ליום שלישי שעבר, למעלה מ-10% מאוכלוסיית ארה"ב, המונה כ-330 מיליון בני אדם נדבקו באחד מהוורייאנטים של הקורונה, כשעד כה מתו כ-610 אלף בני אדם. אגב מיסיסיפי, היא עדיין אחת מהמדינות הנחשלות ביותר בארה"ב ויש שם % מאוד גבוה של מתנגדי חיסון, כשרק 34% מהאוכלוסייה הבוגרת התחסנה עד כה ומספר הנדבקים שם עולה מיום ליום וביום שבת מספר הנדבקים חצה את ה-1,300.
הבלוז של מניות התיירות
אבל מי שבאמת חוות את הדלתא בלוז ב-2021 הן מניות התיירות. תראו למשל אצלנו את מניית
פתאל החזקות
-0.38%
פתאל החזקות
50,200
-0.38%
בסיס:50,390
פתיחה:49,850
גבוה:50,680
נמוך:49,850
תמורה:6,373,719
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
. אמנם ב-12 החודשים האחרונים היא עלתה בצורה מדהימה של למעלה מ-80%, כשכמו יתר הסקטור היא רכבה על הריבית הנמוכה, הייעול ותחזיות אופטימיות בשל אישור החיסונים.
אבל מתחילת השנה היא יורדת ביותר מ-18% ורק בחודש האחרון היא בתשואה שלילית של כמעט 9%. אגב, חלק ניכר מהעליות של המניה החלו מסוף ספטמבר אשתקד, כשהחיסון הפך להיות מוחשי יותר והיא הכפילה את שוויה עד אמצע ינואר, מ-181.5 שקל למניה ללמעלה מ-366 שקלים למניה. לפני המגפה המניה הייתה בשיא של 567 שקל לפני ההתרסקות. היום היא רק בחצי השווי של אז.
בנובמבר אשתקד החברה פרסמה תחזית אופטימית למדי, לפיה תכניס רשת המלונות עד 4 מיליארד שקל ב-2021. כתבנו אז שלא היה כדאי לה לפרסם תחזית מלכתחילה. הגיע ורייאנט הדלתא והראה שכנראה צדקנו. פתאל לא לבד, כל המניות הקשורות לעולם התיירות באותה הספינה המקרטעת, בין אם זה קרוז או לאו. אז אם החיסון הזניק את המניות מנובמבר ואילך, עכשיו מגיעה המציאות וקופחת על פנינו ונשאלת השאלה: האם צריך להוציא את מניות התיירות לנופש עד שתתאוששנה מחוסר הוודאות?
כי מה שלא חסר עכשיו לסקטור התיירות בכללותו זו חוסר ודאות. כי גם המלונות עצמם חזרו לפעילות, התיירות העסקית עוד לא שם, כשעכשיו עוד ועוד מדינות נסגרות על רקע החשש מהתגברות הקורונה. תראו רק מה קורה באולימפיאדה ביפן, שם סגרו את המשחקים לקהל, כשההערכות הן להפסד של לפחות 2.7 מיליארד דולר בשל אובדן תיירות חוץ ופנים.
אבל זה לא רק זה. כמו במקרה של פתאל, האופטימיות בנוגע לחזרה לשגרה הפכה את חלק מהמניות ליקרות מדי, אבל הן גם מתמודדות עם מחסור בכוח אדם ועוד קשיים לוגיסטיים. ניקח לדוגמה את מניות הקרוז. קרניבל (CCL) ורויאל קאריביין (RCL) לאחרונה חזרו להוציא מפלורידה ומקנדה את ספינות התענוגות הענק שלהן, אחרי 15 חודשים שבהן לא יצאו מהנמל. קרניבל צופה שעד סוף השנה היא תפעיל 75% מהצי שלה. אשרי המאמינים. עד כה המניה בתשואה שלילית של 14%, לעומת ה-S&P שעלה ב-19% מתחילת השנה.
המניה המרכזית בתחום התיירות שדווקא כן עלתה היא מניית רשת המלונות הילטון (HLT) שעלתה מתחילת השנה ביותר מ-11%, בעיקר על רקע המצב הפיננסי הטוב של החברה.
אפילו מניית לאס וגאס סאנדס (LVS), שנתנה תחזית אופטימית לקראת הדוחות שהוגשו בשבוע שעבר על רקע העלייה המתמדת בהכנסות בפעילות במקאו שבסין, ירדה בשבוע שעבר, כשביום שישי ירדה ב-3% ומתחילת השנה היא במינוס 21% תשואה. "ההגבלות על תנועה הקשורים למגפה, גם במקאו וגם בסינגפור, ממשיכים להגביל את הביקורים במתחמים שלנו ופוגעים בביצועים הכלכליים שלנו", אמר היו"ר והמנכ"ל, רוברט גולדשטיין אחרי הדוחות.
אז אם בשנה שעברה האופטימיסטים כיוונו להכנסות ב-2021 כתירוץ לעליות, עכשיו מכוונים להכנסות של 2022 ו-2023. המשקיעים גם לא מבדילים בין מניות של חברות המבוססות על תיירות בינ"ל, לבין אלה של תיירות הפנים, שהתמודדו קצת יותר טוב עם הפתיחה מחדש.
"המשקיעים החדשים מסתכלים על שוויים והם קצת יותר בררנים לאיפה הם נכנסים", אמר ביל קרואו, מנהל חטיבת מחקר נדל"ן בריימונד ג'יימס, שהוסיף כי בסוף מארס האחרון לקראת הדוחות של סוף 2020 "הייתה הרבה התלהבות בצוותי הניהול של מניות המלונאות, הרבה יותר ממה שהייתה אמורה להיות, במיוחד לאור המצב הפונדומנטלס שלהם".
עם זאת, קרואו סבור שמצבן הפיננסי של מרבית המלונאות השתפרה מאז, כשהוא אומר כי מי שרוצה לעקוב יותר על מצב הסקטור, לפחות המלונאי, זה לעקוב אחרי הדיווחים באמצע השבוע של פעילות המלונות. בתחילת החודש, התפוסה עלתה כמעט ל-63% מפחות מ-54% במאי. אבל גם קרואו מודה שזה לא אינדיקטור מושלם, כי מצד אחד ערים כמו סן דייגו, מיאמי, טמפה ואורלנדו חוו גידול משמעותי, בשל היותן מבוססות תיירות פנים, לעומת ערים בינ"ל כמו ניו יורק, שיקגו וסן פרנסיסקו, התלויות בתיירות עסקית רבה.
קרואו סבור שהתיירות העסקית תשתפר ברבעון השלישי, אבל זה תלוי בכך שמשרדים ייפתחו מחדש ומערכת החינוך תחזור לפעול במלואה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.החיסון "מוריד" את הקורונה לסוג של שפעתעוז 26/07/2021 10:12הגב לתגובה זו0 1אמנם ההדבקות נמשכו ויימשכו , אבל התמותה בעקבות הקורונה צנחה בזכות החיסון. זה רק עניין של זמן שלאנשים (ולממשלות) יפול האסימון והם יחזרו בהמוניהם לטייל (במיוחד הישראלים)סגור
-
1.לפח? אתה לא רואה חדשות?תום 25/07/2021 21:21הגב לתגובה זו2 0נתבג מפוצץסגור