הממשלה תגדיל ב-30 אלף את העובדים הזרים והפלסטינים בענף הבנייה

הממשלה אישרה להגדיל את מכסת הפועלים הזרים בענף כדי להגדיל את היקפי התחלות הבנייה; מכסת הפועלים הפלסטינים ב-15 אלף איש,  ומכסת הפועלים הזרים תגדל ב-13 אלף איש - הקבלנים מברכים
 | 
telegram
(4)

הממשלה אישרה את הצעת של משרד הבינוי והשיכון להגדלת מכסת הפועלים הזרים בענף הבנייה, וכן הקמת צוות שיציג תכנית לעידוד תיעוש הבנייה ושיפור הפריון לעובד בענף. המטרה: להגדיל את היקף הבנייה של דירות חדשות. 

על פי ההחלטה, תגדל מכסת הפועלים הפלסטינים ב-15,500 ותעמוד על 80 אלף. בנוסף, תגדל מכסת הפועלים הזרים ב-13,500 ותעמוד על 30 אלף. כיום, מכסת הפועלים הפלסטינים עומדת על כ 64,500 פועלים בשנה.

בנוסף, הממשלה אישרה היום את ההצעה להקמת  צוות לגיבוש תכנית שמטרתה עידוד תיעוש הבנייה ושיפור הפריון לעובד בענף הבנייה. הצוות יציג את מסקנותיו תוך 30 יום, ויהיה עליו להתייחס לסוגיות הבאות:  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

משך הבנייה הממוצע של דירה עומד כיום על 31 חודשים. על מנת לעמוד ביעדי הדיור על פי החלטה 2457 והעדכון בעקבותיה, בשנת 2021 צריכות להיות בבניה פעילה סך של כ-150 אלף דירות, בעוד שבפועל ממוצע הבניה הפעילה בשנים האחרונות עומד על כ-120 דירות בלבד.

על פי נתוני הלמ"ס, ענף הבנייה כיום כולל כ-280,000 עובדים (ישראלים ולא ישראלים). בשני העשורים האחרונים חל גידול מתמשך במספר העובדים בענף, בכל המקצועות וזאת כתגובת השוק לעלייה בביקוש לדיור. ככלל, נחלק הענף בין העובדים הלא ישראלים העובדים במקצועות הרטובים (טייחות ורצפות בגמר, ברזלנות וטפסנות בשלד), והעובדים הישראלים המועסקים במקצועות אחרים, אלו שלרוב דורשים מיומנות והכשרה גבוהה יותר מהמקצועות הרטובים.

מנתוני הלמ"ס עולה כי מתקיים יחס של 1.97 בין עובדי המקצועות הרטובים לבין העובדים במקצועות האחרים בענף הבניין כגון מהנדסים, הנדסאים, מנהלי עבודה, אדריכלים, חשמלאים, זגגים, מתקיני מעליות, עובדי אינסטלציה, עובדי מיזוג אוויר וכו'. כלומר, על כל פועל בנין עובדים בענף 2 עובדים נוספים במקצועות משלימים. ישנו יחס ישר בין הגידול במספר העובדים הישראלים למספר העובדים הלא ישראלים.

רוני מזרחי נשיא לשכת הקבלנים ובעלי קבוצת מזרחי ובניו: "זוהי ההחלטה החשובה ביותר בענף הבנייה בעשור האחרון. ההיסטוריה  מוכיחה שכשאישרו 90 אלף. פועלים זרים בשנות ה-90 של המאה שעברה, התחלות הבנייה עלו מ-20 ל-90 אלף בממוצע". 

אייל בהרי, מנכ"ל קבוצת צים: 
"זוהי ללא ספק החלטה מפתיעה שעשויה לטרוף. מחדש את הקלפים בשוק הדיור ולהגדיל התחלות הבנייה. אולם על מנת שהחלטה טובה זו תמוקסם, יש לקדם צעדים משלימים דוגמת פיקוח על מחירי המכרזים, התנעת התחדשות עירונית והגדלת אחוזי הבנייה בכל פרוייקט כולל דיור מוזל".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הפלסטינאים חוצים את גדר ההפרדה בלי קשר להחלטות ממשלה
    גילה 02/08/2021 07:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שב"חים עוד חלק של אובדן המשילות במדינה, שהחל כבר לפני שנים
    סגור
  • 3.
    השוק רותח! (ל"ת)
    רון 01/08/2021 19:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אל תבנו על סינים - רק פלשתינאים לבקשת רוה"מ בפועל עבאס (ל"ת)
    אבי 01/08/2021 16:02
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • 1.
    י,ד
    יהודה 01/08/2021 15:38
    הגב לתגובה זו
    0 2
    חבל מאוד שמכנסים פלסטינים. זה יד למחבלים ולמקרי פיגועים חלילה ,עדין לא לומדים לקח. יש הרבה יהודים שרוצים לעבוד כל עבודה ,רק צריך לעלות קצת את התשלום והכל היסתדר,,
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות