הממשלה אישרה יצוא קנאביס; פנאקסיה צפויה לייצא מוקדם מהמתוכנן

החברה צפויה לייצא לגרמניה מוצרי קנאביס לשאיפה; לפני אישור הממשלה, החברה הייתה יכולה לייצא רק מהמפעל שלה במלטה, שטרם החל בפעילות - אך לא ברור בכלל מהי מידת הביקוש למוצרים מבחינה גלובלית
 | 
telegram
(2)

כצפוי: חברות הקנאביס הישראליות קופצות על המציאה. לאחר החלטת ועדת השרים להמליץ לאשר את יצוא הקנאביס הרפואי במסגרת חוק התקציב הקרוב (בוקר טוב באמת שרים יקרים, בעולם כבר לא כל כך מתלהבים מהסחורה הישראלית), חברת הקנאביס הרפואי  ברק בית השקעות -2.32% ברק בית השק 4,629 -2.32% ברק בית השקעות בסיס:4,739 פתיחה:4,739 גבוה:4,738 נמוך:4,600 תמורה:6,388 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:   מודיעה שהיא תוכל להתחיל ביצוא תמציות הקנאביס לשאיפה שלה מישראל לגרמניה כבר בשבועות הקרובים, מוקדם מהמתוכנן, ומניית החברה קופצת בעקבות ההודעה ב-6%.

לפני אישור הממשלה, החברה הייתה יכולה לייצא את מוצריה רק מהמפעל שלה במלטה, שטרם החל בפעילות. כלומר, לכאורה זו החלטה משמעותית לחברה (כמו גם לשאר חברות הקנאביס). עם זאת, לא באמת ברור מהי מידת הביקוש לתוצרת הקנאביס הישראלי מבחינה גלובלית, הן של פנאקסיה והן של שאר חברות הקנאביס. התוצרת הישראלית לא נחשבת איכותית במידה יוצאת דופן, יש כאלה שאומרים - שהיא אפילו נחותה.

בנוסף פנאקסיה מייצאת באופן סדיר שמני קנאביס רפואי לגרמניה, צרפת וקפריסין. כמו כן, פנאקסיה היא החברה היחידה בעלת היתר רגולטורי בצרפת להפצת טבליות תת-לשוניות, במסגרת תוכנית ניסיונית של ממשלת צרפת להסדרת קנאביס רפואי. במסגרת ראיון לביזפורטל, מנכ"ל החברה דדי סגל הגיב על ייצוא הקנאביס לשאיפה לאירופה: "למרבה הצער לא נוכל לייצא את המוצר מישראל, אלא אם כן משרד הבריאות ישנה את הגישה שלו". ומשרד הבריאות אכן שינה את הגישה, לטובתה של פנאקסיה ושאר חברות הקנאביס הישראליות. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בפנאקסיה מצטטים מחקרי שוק לפיהם תמציות קנאביס רפואי לשאיפה הינן מוצר הקנאביס הרפואי המבוקש והנצרך ביותר בארה"ב, בעל נתח שוק של מעל ל-50% משוק הקנאביס הרפואי במדינה.

לפי החברה, יתרונן המובהק של תמציות קנאביס לשאיפה הוא שמדובר במוצר נקי יותר, המכיל חומרים פעילים בלבד, ללא שעוות וכלורופיל, הקיימים בתפרחות לעישון. עוד נאמר כי תהליך אידוי של תמציות לשאיפה "ידוע כתהליך בריא יותר מעישון, זאת כיוון שאינו מצריך בעירה ואינו מפיק עשן, וכתוצאה מכך אינו כרוך בשחרור ושאיפה לריאות של חומרים מזיקים הנוצרים בתהליכי הבעירה". אמר דדי סגל מנכ"ל החברה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    סיפורי סבתא
    ישראלי 04/08/2021 13:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    א. רוב השוק בעולם -80%, מעדיף לצרוך תפרחות ולא שמנים. זה לא ישתנה… ב. בתהליך היצור של שמנים מרוכזים מוציאים חומרים שונים שחשובים לפעולת הקנאביס. זה פוגם באיכות השימוש לעומת התפרחות. ג. כל יצרן בתחום יודע לייצר שמנים מכל הסוגים, כולל לאידוי. השוק בעולם לא מחכה לספק הישראלי ולא חיכה שמשרד הבריאות יתן אישורים. תחום הקנאביס ממשיך לייצר בעיקר אשליות…
    סגור
  • 1.
    חרטטנים נמאסתם!
    אחד 03/08/2021 14:10
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סקרים על ביקוש? נו באמת
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות