"השינויים הרגולטוריים בסין מהווים סכנה מועטה לשווקים"

בזמן שמשקיעים רבים בחרו להדיר את רגליהם מהמניות והשוק הסיני בעקבות הצעדים הרגולטוריים האחרונים יש מי שלא מתרגש מהמהלכים, וסבור כי סין תמתן את קצב ההידוק הרגולטורי בקרוב
 | 
telegram
(1)

הצעדים הרגולטורים של הממשל הסיני, כנגד חברות סיניות הפועלות ונסחרות בארה"ב מדאיגות חלק מהמשקיעים במערב, אך לא כולם ממהרים להיפטר מההחזקות שלהם בחברות ובתחומים המאוימים על ידי הרגולציה הסינית.

כך למשל, במכתב למשקיעים שנשלח על ידי בית ההשקעות בלאקרוק, נכתב כי "השינויים הרגולטוריים בסין אמנם הרתיעו את השווקים העולמיים, אך אנו רואים סכנה מעטה בלבד לשווקים ברמה העולמית, וצופים כי סין תמתן את קצב ההידוק הרגולטורי בקרוב. אנו שומרים על עמדתנו הניטרלית במניות סיניות, ורואים את התרופפות המדיניות המוניטרית והפיסקלית במדינה כמועילה לנכסים מחזוריים בסין, כמו כן אנו עדיין מעדיפים מבחינה אסטרטגית נכסים סיניים דוגמת אג"ח". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בבלאקרוק סבורים, כי הצעדים האחרונים של סין אינם סימן לשינוי מהותי במדיניות הרגולטורית, "השינויים אכן ימשיכו בשנים הקרובות, אך עוצמתם תשתנה. ההנהגה בסין רואה בהידוק הרגולציה במגזרים כמו חינוך, בדגש על טכנולוגיות חינוך, וטכנולוגיה ככלל, כצעד נדרש על מנת לרסן את התעשיות שצמחו במהירות ולא הוסדרו באופן מלא, מה שמוביל לחששות בסין בנוגע לשליטה בנתונים, התגברות אי השוויון, וגידול בעלויות החינוך, הבריאות והדיור.

יש לעקוב אחר סדר העדיפויות של המדיניות הסינית כדי להבין לאן תנשוב הרוח. סביר להניח כי הרשויות הסיניות יאזנו את השינויים הרגולטוריים בהתאם למטרות הכלכליות של המדינה, ואנו בבלאקרוק מאמינים כי שינויים רגולטוריים ממוקדים עדיין עלולים להוביל בלי כוונה לתנודתיות תקופתית בשוק, כפי שראינו לאחרונה. קובעי המדיניות בסין צפויים להקל את המדיניות בטווח הקרוב, אך אנו מצפים כי בטווח הבינוני ינקטו בעמדה נצית על מנת לעמוד ביעדי הצמיחה האיכותית. אנו רואים הזדמנויות במגזרים הנהנים מההקלה המוניטרית או שהרגולציה עליהן אינה צפויה להשתנות."

"המשקיעים לא צריכים לראות בצעדים של סין התקפה אנטי-קפיטליסטית"
מי ששותף לתפיסה זו, הוא המיליארדר האמריקאי ריי דאליו, שאמר בשבוע שעבר כי מהלכי הרגולציה האחרונים של סין, לא צריכים לזעזע את המשקיעים מכיוון שאלו אינם מעידים על היפוך מגמת המדיניות ארוכת השנים.

בפוסט שפרסם ברשת החברתית המקצועית לינקדאין, כתב כי "מאז שהתחלתי לנסוע לסין לפני 36 שנים, גיליתי שרוב המשקיפים המערביים, להם אין קשר ישיר עם קובעי מדיניות ואינם עוקבים בפירוט אחר דפוסי השינויים, נוטים שלא להאמין כי השימוש שעושה המפלגה הקומוניסטית הסינית בשוק ההון לטובת עידוד הצמיחה הוא אמיתי".

המיליארדר התייחס לפעולה של המפלגה הקומוניסטית הסינית נגד שירות DiDi בגין שימוש לרעה בנתוני לקוחות, לפני ההנפקה הראשונית של החברה בארה"ב. לדבריו, המשקיעים מפרשים מהלכים מעין אלו כביטוי לרעיונות האנטי-קפיטליסטיים האמיתיים של מנהיגי המפלגה הקומוניסטית. הוא לעומת זאת, בוחר להדגיש כי המגמה ב-40 השנים האחרונות, נטתה בבירור לטובת פיתוח כלכלת שוק באמצעות שוקי הון, שהביאו להתעשרותם של יזמים ובעלי הון. "כתוצאה מכך, הם פספסו מה קורה בסין וכנראה ימשיכו להחמיץ", הוסיף ביחס לראשונים.

ביחס למקרה עצמו, אמר המיליארדר האמריקאי, כי קובעי המדיניות הסינים סימנו ל-DiDi שאולי לא כדאי להמשיך את הרישום וכי הם רוצים להתמודד עם הבעיה בנושא פרטיות הנתונים.

דבריו אלו, באים כאמור לאחר שמשקיעים רבים בחרו למכור את המניות הסיניות בשל הגברת הפיקוח הרגולטורי מצד בייג'ינג, "צריך להבין שבסביבה זו של שוק הון המתפתח במהירות, הרגולטורים הסינים בוחנים תקנות מתאימות, כך שכאשר הם משתנים במהירות ואינם ברורים, הדבר גורם לבלבול מסוג זה, אשר עלול להתפרש בטעות כמהלכים אנטי קפיטליסטיים".

הוא סיכם את דבריו באומרו, כי להבא סין צריכה לתקשר בצורה ברורה את המהלכים בטרם הם נוקטים בצעדים משמעותיים, כמו במקרה של DiDi. "אני חושב שזה מצער שקובעי המדיניות הסינים אינם מעבירים בפומבי את ההיגיון מאחורי מהלכיהם"', סיכם.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הגוף שמנפיק אתהכי הרבה תעודות סל בארה"ב מרגיע אותנו
    אני 05/08/2021 09:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מעניין למה?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות