יש בסיס לעליות? זה שמצפים בשוק מדוחות קוינבייס

פלטפורמת המסחר במטבעות הקריפטו חשופה במיוחד למחיר הביטקוין מ-58.7 אלף דולר בתחילת הרבעון לפחות מ-34.4 אלף בסוף יוני - כשהצפי הוא לירידה בסחר במטבעות דיגיטליים באופן כללי. החברה תפרסם את הדוחות בשלישי
 | 
telegram

בסוף יום המסחר הראשון של מניית COINBASE GLOBAL +3.19% COINBASE GL 304.64 +3.19% COINBASE GLOBAL סגירה:0 פתיחה:295.02 גבוה:311.37 נמוך:290.8 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (COIN) – זו שעשתה רעש עצום – בנאסד"ק באמצע אפריל השנה, המניה נסגרה על קצת למעלה מ-328 דולר ושווי שוק שהתקרב ל-86 מיליארד דולר. באותו היום, מחיר הביטקוין הגיע כמעט לשיא ביום ההנפקה ועמד על 62,223 דולר לביט.

נריץ כמעט 4 חודשים קדימה ומחיר המניה עומד על 258 דולר ושווי השוק שלה ירד לפחות מ-67 מיליארד דולר. כלומר המניה איבדה למעלה מ-21%. מחיר הביטקוין היום עומד 44.7 אלף דולר לביט, בחסות המלחמה הרגולטורית שהוכרזה נגדם בסין.

כלומר, מעבר לעובדה כי החברה ידעה לנצל היטב את מחירי השיא של הקריפטו באפריל, ניתן לראות מתאם די ברור בין מחיר הביטקוין לבין מחיר המניה ולא בכדי. הרי קוינבייס היא אחת מבורסות הקריפטו המשמעותיות ביותר במערב וככל שיש יותר ביקושים, כך יש יותר פעילות סחר והיא גוזרת את הקופונים שלה בהתאם. ברגע שיש התקררות, היא גם מגיבה בהתאם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ובאופן כללי יש ירידה בסחר במטבעות קריפטו. רובינהוד (HOOD) דיווחה על כך בתשקיף מעודכן שפרסמה לפני הנפקתה, בו רמזה על ירידה בגל שהביא לה משקיעים חדשים בגלל המגפה, שמשקיעים פחות, במיוחד בתחום הקריפטו, שמהווה 17% ממחזור הפעילות שלה.

"אנחנו צופים שההכנסות בשלושת החודשים שיסתיימו בספטמבר יהיו נמוכות ביחס לרבעון השני של השנה הזאת בשל ירידה בנפחי פעילות הסחר, במיוחד בתחום הקריפטו", כתבה החברה בתשקיף.

זה צפוי לפגוע גם ברבעון הנוכחי של COIN, אבל גם בתחזיות של החברה.

בכל מקרה, הקונצנזוס צופה שהרווח למניה (EPS) יעמוד על 2.24 דולר, כשההערכות הנמוכות מצביעות על EPS של 1.24 דולר והגבוהות 3.43 דולר. בשורת ההכנסות שקלול הקונצנזוס עומד על 1.77 מיליארד דולר הכנסות, בטווח שנע בין 1.39 מיליארד ל-2.23 מיליארד.

לגבי התחזית קדימה היא קצת בעייתית. למה? 2 סיבות. הראשונה היא התנודתיות של מטבעות הקריפטו, שבכל יום נתון יכולים לעלות או לרדת בעשרות %, לפי דיווח של חברה או ציוץ של אילון מאסק.

שנית, מדובר בתחום שלוקה רגולטורית, כשרק לאחרונה גם גארי גנסלר, יו"ר הרשות לני"ע בארה"ב וגם הנשיא ביידן קראו לרגולציה מחמירה יותר בתחום. בטווח הארוך מדובר בחדשות טובות, מאחר ורגולציה מכניסה מידה של יציבות לכל שוק. מצד שני, חוסר הוודאות שמייצרת הרגולציה עד שהיא הופכת לקונקרטית, יכולה להפיל לא מעט את מחירי הקריפטו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות