האינפלציה בארה"ב עלתה ב-0.5% לעומת החודש הקודם ו-5.4% שנתית
מדד המחירים לצרכן בארה"ב בחודשי יולי עלה ב-0.5% בהשוואה לחודש מאי וב-5.4% מול הנתון המקביל אשתקד, בדומה להערכות האנליסטים. מדדי הליבה, בנטרול אנרגיה ומזון, הצביעו על עלייה חודשית ושנתית של 0.3% ו-4.3%, בהתאמה.
מבין רכיבי המדד בלטה עלייה חודשית במחירי הדלק (2.4%+), רכבים חדשים (1.7%+) ומזון (0.7%+). מנגד חלה התמתנות משמעותית בעלייה במחירי מכוניות משומשות וסחורות, עלייה הנתפסת כזמנית.
בבנק הפועלים מתייחסים לנתונים ושי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של הבנק אומר כי: "המשקיעים ציפו להשפעת מגבלות ההיצע, הזינוק בביקוש והעלייה במחירי התובלה וחומרי היסוד - על העלאת מחירים מצד בתי העסק והיצרנים.
"הנתונים מתכתבים עם סקר של הפדרל ריזרב בניו יורק המעיד כי תחזיות האינפלציה של הצרכנים בשיא כל הזמנים, בעוד חברות צריכה רבות דוגמת Colgate ו-Procter&Gamble הכריזו בדוחות האחרונים על העלאת מחירים.
"בשלב זה ממשיך נגיד הפד, ג'רום פאוול, לראות באינפלציה כ-"זמנית וחולפת", ובהתאם לנתון, שתאם כאמור את הצפי, לא צפויה השפעה על מתווה התמיכה של הפד.
"עם זאת, עלייה מתמשכת באינפלציה (חודש חמישי ברציפות של עלייה חודשית גבוה ב-0.5%), הנגזרת במידה רבה כאמור מהביקוש - עלולה לפגום בתוכניותיו של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לתוכנית תמיכה רחבת היקף נוספת בכלכלה האמריקאית.
"בתגובה לנתונים רשמו אגרות החוב הממשלתיות ירידת תשואות, הדולר נחלש מול סל המטבעות והחוזים על המדדים המובילים בארה"ב המשיכו לעלות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה