אסונות טבעיים ואבטלה: סין מתקשה להתאושש ותחזיות הצמיחה בירידה

אחרי שהייצור התעשייתי עלה ב-8.3% ביוני, הוא צמח רק ב-6.4%. האבטלה של צעירים חצתה את ה-16% וסדרה של אסונות טבעיים וגם הקורונה גורמים לשורה של הורדת תחזיות מצד אנליסטים
 | 
telegram
(3)

בלילה שבין רביעי לחמישי האחרון, ירדו במחוז הוביי בסין, 100 מ"מ של גשם. עד חמישי בערב, למעלה מ-770 מקוואות מים הגיעו לאיזור הסכנה ו-44 מתוכם עלו גדותיהם. מזג האוויר הקיצוני הציף 80 אלף דונם. בחודש שעבר, הצפות דומות במחוז הנאן, הובילו למותם של 300 סינים ונזק שנאמד ב-21 מיליארד דולר. וזה אחרי שסופות טייפון השביתו חלק מהנמלים בסין. כל זה קורה, כשרק לפני חודש וחצי דיווחנו כאן על בצורת בגואנגדונג, מחוז האחראי על 10% מהתמ"ג הסיני,  ועלייה במחירי הסחורות שמכריחה את הרשויות לבצע הפסקות חשמל יזומות והחברות נאלצות לספוג עצירה של מפעלים ופסי ייצור.

תוסיפו לזה את הרגולציה הקשה נגד ענקיות הטק, סקטור החינוך הפרטי, הנדל"ן ובסופ"ש גם המוסדיים שמובילה משקיעים גדולים לעצור השקעות בשווקים המקומיים. תערבבו את הרגולציה עם התגובה הקיצונית לכל מקרה קורונה – שכבר הביא לסגירת טרמינל בנמל נינגבו-ז'ושאן, הנמל הגדול בעולם לפי נפחו סחורות והשלישי מבחינת תנועה בעולם – וסגירתם של קרוב ל-50 מחוזות ותקבלו קרקע פורה לבעיות בצמיחה.

אז היום הלמ"ס הסיני פרסם נתונים שמראים בברור על האטה. ראשית, הייצור במפעלים בחודש שעבר עלה ב-6.4% ביחס ליולי אשתקד, אבל הרבה פחות מה-7.8% שהקונצנזוס ציפה לו ונמוך בהרבה מ-8.3% צמיחה בחודש יוני האחרון.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסיבה המרכזית היא עלייה במחירי הסחורות והנפט, שהעלתה את העלויות, מה שהכריח את התעשיות לייצר פחות. סיבה נוספת היא גם הניסיון להוריד את מחירי הפלדה, כשהממשל הסיני מגביל את היצרנים, מה שהוריד את ייצור הפלדה לרמה הנמוכה מאז אפריל 2020.

המכירות הקמעונאיות עלו ב-8.5% ביחס לתקופה המקבילה, אבל הרבה פחות מהתחזית של 11.5% וירידה משמעותית ביחס ל-12.1% של חודש יוני. המכירות המקוונות עלו רק ב-4%.4.

נתון נוסף שבוודאי משפיע על השלטונות הסינים, זו העלייה באבטלה, במיוחד אצל הצעירים. האבטלה בערים הסיניות עלה ל-5.1%, כשבחתך הגילאים שבין 16-24 האבטלה עלתה בחודש שעבר ל-16.2%ף מרמה של 15.4% ביוני.

במכתב למשקיעים, אנליסטים של נומורה, אמרו כי "הצריכה, הייצור התעשייתי ותחום ההשקעות יכולים להאט גם בחודש הנוכחי, בשל אמצעי הקורונה אבל גם בשל צמצומים בתחום הנדל"ן והתעשיות המזהמות." בנומורה הורידו את תחזית הצמיחה השנתית מ-8.9% ל-8.2%.

בנק ההשקעות גולדמן זאקס (GS), הוריד את תחזית הצמיחה לסין כשלהערכתם המדינה תצמח רק ב-2.3%, ירידה דרמטית מהצפי הקודם של 5.8%. "כשהווירוס ממשיך להתפשט במהירות לפרובינציות וכשממשלות מקומיות מגיבות הצורה מהירה כדי למנוע את התפשטות ורייאנט הדלתא, התחלנו לראות התרככות בדאטה המצטברת במדינה", נכתב בדוח של GS שבו הוסיפו כי הסקטורים שצפויים להיפגע הם התיירות, מזון ובידור.

גם בג'יי פי מורגן (JPM) חתכו את תחזית הצמיחה לרבעון הנוכחי, כשהורידו אותו ל-2% בלבד, 60% פחות מהצפי של 4.3% הקודם. גם במורגן סטנלי הורידו את התחזית השנתית שלהם ל-8.2%.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    אלוהים מחסל את סין
    חקי חיון 17/08/2021 05:01
    הגב לתגובה זו
    1 1
    חקי חיון , אלוהים פוגע בכל דרך במעצמות ובמדינות הדיקטטוריות
    סגור
  • 2.
    לכתב
    משקיעוני 16/08/2021 19:57
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ברור שכדי להרשים אתה מעצים כל דבר אבל לידע אותך שמחיר הסחורות עולה לצורכים את התוצרת שלהם גם כן ולהן הסינים לא מפסידים פשוט המערב ישלם להם יותר על התוצרת שלהם אז לך תילמד סטודנט ירוק מה משמעות כלכלה
    סגור
  • 1.
    לא מבין את ההתלהבות מסין, גם ככה רוב הכסף הסיני בארה"ב. (ל"ת)
    ניסים 16/08/2021 18:44
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות