בלאקרוק: הגיע הזמן להסתכל על סין כיעד השקעה נפרד

בחברת ניהול הנכסים הפיננסיים הגדולה בעולם, לא מתרגשת מהלחצים הרגולטורים של הממשל הסיני וממשיכים להמליץ על מניות סיניות; ממליצים לקחת בחשבון את סיכוני ההשקעות שנובעים מסיכוני האקלים
 | 
telegram
(2)

הרגולטור הסיני ממשיך להטיל איימה על המגזר העסקי במדינה, כשרק לפני מספר ימים פגעה בפעילותם של מספר מוסדיים במדינה. בקרן ההשקעות של בלקרוק, חברת ניהול הנכסים הפיננסיים הגדולה בעולם, ממשיכים להמליץ על מניות סיניות, ומסבירים מדוע המשקיעים צריכים להבין כי מדובר בקוטב מובהק של הצמיחה העולמית.

לדבריהם, הגיע הזמן להסתכל על סין כיעד השקעה נפרד משווקים מפותחים או מתפתחים: "השינויים הרגולטורים האחרונים בסין שהשפיעו על כמה מהתעשיות הפרטיות צפויים להימשך מספר שנים, אך סביר להניח שעוצמת הרגולציה תשתנה. לדעתנו, משקיעים צריכים להיות מודעים למתחים הגיאו-פוליטיים המתמשכים, שהודגשו לאור השינויים הרגולטוריים האחרונים. ככל שהצמיחה בסין מאטה, אנו רואים שהמדיניות הכלכלית הסינית מתרופפת, אנו מאמינים כי סין תשמור על מדיניות נצית רחבה בטווח הבינוני במטרה לשמור על איכות הצמיחה. מבחינה אסטרטגית, הקצאתנו לנכסים סיניים כפולה מבדרך כלל."

כותרת ראשית

- כל הכותרות

להתאים את תיק ההשקעות לשינויי האקלים
על דו"ח האקלים של האו"ם והשפעותיו על תיקי השקעות אמרו בבלקרוק: "הדו"ח האחרון של האו"ם על שינויי האקלים הדגיש את טענתנו בבלקרוק שתיקי השקעות חייבים להתייחס למעבר לכלכלת אפס פליטות פחמן – ולקחת בחשבון את סיכוני ההשקעות שנובעים מסיכוני האקלים. במוקד ישנם שני סיכונים מרכזיים: סיכונים פיזיים כתוצאה מאירועי מזג אוויר קיצוני, וסיכונים פיננסיים הנובעים משינויים במיסוי, ברגולציה או בטכנולוגיה.

למרות זאת, השוק עדיין אינו מתמחר כראוי את המעבר לכלכלת נט-זירו, אך אנו צופים שיעשה זאת בקרוב, ומאמינים כי חברות שישכילו לנקוט צעדים שיתמכו במעבר ירוויחו. חשוב להבין כי חלון ההזדמנויות להתאמת תיקי ההשקעות לעולם של אפס פליטות פחמן מצטמצם, ולדעתנו השוק יתמחר את סיכוני האקלים במהירות רבה יותר מכאן ואילך. ברמה הטקטית, אנו נמצאים במשקל עודף במגזר הטכנולוגי כיוון שאנו מאמינים שזה ממוקם טוב יותר לקראת המעבר לכלכלת נט זירו, וברמה האסטרטגית אנו מעדיפים מניות שווקים מפותחים."

על הריסטארט הכלכלי כתבו, כי "הריסטארט הכלכלי ממשיך להתרחב, ואירופה מדביקה את הפער מארה"ב. אנו צופים כי הפד יתחיל לנרמל את מדיניות הריבית רק בשנת 2023, למרות שהשוק מצפה להעלאת ריבית כבר ב-2022. לדעתנו, אי הוודאות בנושא תתפוגג בקרוב, מה שמחזק את עמדתנו התומכת בנכסי סיכון. באירופה לעומת זאת, האינפלציה טרם הגיעה ליעד 2% של הבנק המרכזי האירופי, ועל כן אנו צופים כי זה ישמור על הריבית במצבה הנוכחי עד שלא יפגוש את יעדי האינפלציה שהציב, וימשיך בתוכנית רכישת הנכסים שלו. אנו נמצאים כעת במשקל עודף במניות אירופיות ובאג"ח אירופיות צמודות לאינפלציה, והורדנו את המניות האמריקאיות למצב ניטרלי. בהסתכלות אסטרטגית, אנו נמצאים במשקל נמוך באג"ח ממשלתיות בשווקים מפותחים, ומעדיפים מניות על פני אשראי."

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    שימו לב שהם מוציאים כסף מאמריקה החוצה (ל"ת)
    אלי 19/08/2021 12:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מהמרים (ל"ת)
    חנה 19/08/2021 00:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות