תוצאות ניסוי חיוביות לנוסטרומו - האם הניסוי רלבנטי לממציאות בשטח?

בניסוי נבדק הבלאי של המוצרים של החברה באמצעות הפעלתם במספר רב של פעמים - אבל בהרבה מאוד מקרים מה שגורם למוצרים להתקלקל זה לא כמות הפעמים שהם עובדים אלא הבלאי לאורך השנים
 | 
telegram

חברת {נוסטרומו}, אחת משתי החברות שנוצרו מהמהלך של פיצול סומוטו ומיזוגה מחדש עם פעילות אנרגיה מתחדשת, דיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי שערכה לבדיקת הבלאי במוצרים שלה. על פי הניסוי תאי אגירת האנרגיה של החברה היו עמידים במחזורי טעינה-ופריקה תרמיים, עם שחיקה זניחה של 1%.

הניסוי נעשה במסגרת שיתוף הפעולה שיש לחברה עם חברת הנפט והגז הענקית {ROYAL DUTCH SHELL PLC}. במסגרתו, נבדקו כ-98 קפסולות אגירה של החברה - המקפיאות מים בשעות הלילה בהן החשמל זול. בעת שהחשמל יקר, הקרח שנוצר מופשר ומהאנרגיה של ההפשרה נוצרת אנרגיה שאמורה להחליף את החשמל היקר.

במהלך הניסוי, עברו הקפסולות מספר רב של הקפאות והפשרות. חצי מהקפסולות עברו כ-6,600 מחזורי הקפאה-הפשרה שזה כמות הפעמים שהקפסולות יצטרכו להיות מוקפאות ומופשרת במשך תקופה של כ-25 שנים. כמו כן, חלק אחר מהקפסולות עברו תהליכי שקורים במים בשביל לבדוק את העמידות בעוד אספקט.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מבחינת התוצאות - הן היו טובות. רק קפסולה אחת מבין ה-98 התקלקלה במסגרת הניסוי. אבל התוצאות האלו, אינן באמת תוצאות שמדמות את המציאות. הסיבה היא שחלק ניכר מהמכשירים שמתבצעים עליהם ניסויים מהסוג הזה מתקלקלים לא רק בגלל שבוצעו בהם הרבה הפעלות - אלא בגלל הבלאי שנובע מאורך החיים שלהן. אך יש להדגיש שהדבר נכון לגבי כל שאר המוצרים בענף האנרגיה המתחדשת - בהם לא מבצעים ניסוי לאורך זמן אלא ניסוי מהסוג הזה שנועד לבדוק את הבלאי מהאספקט של מספר הפעולות ולא של בלאי הזמן.

ולכן ניסוי, שמתבצע בזמן קצר - שבמהלכו לא באמת ניתן למדוד בלאי, הוא לא באמת ניסוי עם תוצאות מוחלטות ואמינות, כאשר הסיכוי שתהיה הלימה בין התוצאות שלו לתוצאות של המציאות - נמוך מניסוי שמתבצע לאורך זמן. ועדיין - בהינתן הבדיקות האלו, המערכת של החברה נמצאה טובה. 

חשוב להדגיש שבסופו של יום מה שיקבע זה לא אורך החיים של המוצר אלא האם הוא בכלל עובד. והאם הוא עובד נקבע לפי רמת נצילות האנרגיה - כלומר האם יש אנרגיה שנאבדת בתהליך. אם לדוגמה החברה אוגרת חשמל ב-100 שקל לכמות מסוימת  ואז היא מנסה למכור אותו ב-150 בשעות השיא , אזי השאלה מה הנצילות. אם הנצילות היא 90%, היא מצליחה למכור את החשמל שאגרה ב-135 שקל (150 כפול 90%), אבל אם הנצילות היא 60% זה לא כלכלי.

נוסטרומו נסחרת בבורסה לפי שווי שוק של כ-200 מיליון שקל ומאז השלמת המיזוג-פיצול עם סומוטו בסוף חודש יוני השנה ירדה מניית החברה בכ-44%.

בשנת 2019, על פי הדיווחים של סומוטו לפני המיזוג הציגה נוסטרומו הפסד נקי של כ-10 מיליון שקל ללא הכנסות והיה לה הון חוזר של 2 מיליון שקל. במסגרת המיזוג-פיצול לקופתה של נוסטרומו התווספו כ-10.3 מיליון דולר (33.3 מיליון שקל).

תחום אגירת האנרגיה צובר תאוצה בשנים האחרונות, כאשר בבורסה ישנן כבר כמה חברות שעוסקות בתחום, אם כי כמו נוסטרומו גם הן הפסדיות וללא הכנסות מהותיות. בין החברות: פינרג'י +0.34% פינרג'י 239.3 +0.34% פינרג'י בסיס:238.5 פתיחה:238.5 גבוה:249 נמוך:234.4 תמורה:34,644 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (איבדה 31% מאז ההנפקה), {ברנמילר} (איבדה 57% מההנפקה ו-63% מתחילת השנה), וחברת אוגווינד -3.97% אוגווינד 522.2 -3.97% אוגווינד בסיס:543.8 פתיחה:543.8 גבוה:543.8 נמוך:505 תמורה:482,672 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (איבדה השנה 45%).

כך למשל, בראיון לביזפורטל אור יוגב, מנכ"ל אוגווינד לא יודע להגיד מתי החברה תצליח לסגור חוזים בהיקפים משמעותיים ותגיע להכנסות ורווחים, אך טען כי "פוטנציאל המכירות שלנו הוא מאות מיליוני דולרים". בפועל עד כה - המכירות ברצפה וההפסדים גדלים.

ניתחנו גם את תוצאותיה הכספיות של ברנמילר והראנו כי מדובר בחברה עם הרבה חלומות, בינתיים התוצאות חלשות והחברה שורפת כסף.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות