10 שאלות ותשובות לגבי אסטרטגיית השקעות בסין

כלכלני יוליוס בר סבורים כי הסיבה לירידות בסין היא המשקיעים הזרים ולא המקומיים ושהשוק שם יתאושש רק לקראת סוף השנה. עוד הם ממליצים לנצל ירידות במגזר הרכב החשמלי והאנרגיה הירוקה, בהם "הצמיחה ממשית" - וגם על הבנקים
 | 
telegram
(4)

ההקשחה הרגולטורית מצד השלטון הסיני על חברות מהמגזר הפרטי מביאה לחששות בקרב המשקיעים, וגם מנהלי ההשקעות בחלקם ממליצים לצמצם את החשיפה למדינה. בבזיפורטל פרסמנו למשל את דבריו של ליאו ליידרמן, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים שאמר בראיוןTV כי מוטב אף להסיט השקעות משכנותיה של סין עקב השפעתה על האזור. זיו סגל כתב בניתוחו לביזפורטל באחרונה כי "מבחינת סין הפאניקה מהירידות היא חולשה של המערב, והתזה שירידה שם תשפיע לטובה על מניות אמריקאיות צריכה להיבחן". יוזכר כי מדובר בהגבלות על הסקטור הפיננסי (Ant), אחרות על ענקיות האינטרנט (טנסנט, עליבאבא) וחברות אחרות שמחזיקות במידע רב על הצרכנים הסינים (דידי) וכן חברות מתחום החינוך.

כעת, מארק מת'יוס, מנהל המחקר באזור אסיה-פסיפיק בבנק יוליוס בר, וריצ'ארד טנג, מנהל המחקר של הבנק בהונג-קונג משיבים בסקירה שכתבו על השאלות הבולטות באשר להשקעה בסין. מסקנותיהם העיקריות הן כי ימשיך הלחץ בשוק על משקיעים זרים לעודדם למכור את הפוזיציות שרכשו בסין, בעודם סבורים ש"תיקונים שיתרחשו בזמן הקרוב בנושאי איכות הסביבה יהוו הזדמנות אטרקטיבית". בטווח הרחוק הכותבים ממליצים "לגוון את החשיפה ולבחור במניות ממגזרי הייצור המתוחכמים יותר".

האם כדאי למשקיעים לקנות, להחזיק או למכור השקעות בסין?
"ריבאונד קטן שהתרחש בשוק בימים האחרונים גרם למשקיעים לתהות האם הרע מכל כבר חלף והאם יהיה זה נכון להוסיף חשיפה למניות סיניות. התשובה תלויה בטווח הזמן של ההשקעה: האם מדובר בשלושה שבועות או שלושה חודשים? מספר מגזרים נסחרים ברמות שווי נמוכות ויוצרים רושם של מכירת יתר טכנית. לפיכך תיתכן גאות קצרה הנובעת מקנייה מחדש של ניירות ערך כדי לכסות פוזיציות שורט (short covering). עם זאת, אנו סבורים כי המועד הקרוב ביותר להתאוששות ממשית של השוק תתרחש רק לקראת סוף השנה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מי מניע את המכירה? הזרים או המקומיים?
לדעתנו, כניעת המשקיעים הזרים היא הסיבה העיקרית למכירת ניירות הערך הסיניים על-ידי משקיעים מחוץ למדינה, אלא שבהיעדר נתוני מסחר זרים, לא ניתן להגיע למסקנה נחרצת. עם זאת, כמות ניירות הערך שנמכרו על ידי משקיעים דרך Southbound Connect בשבועות האחרונים היו קטנים חרף נפילת הערך המשמעותית בשוק. למרות שמכירת ני"ע המנוהלים דרך Southbound Connect אחראית לצעדים שננקטו בשוק של הונג קונג בשנים האחרונות, אנו סבורים כי בתיקון הנוכחי, חלקם של המשקיעים זרים הוא שהפעיל את עיקר לחצי המכירה".

האם מגזר האינטרנט הגיע לשפל?
"בדומה לשוק הרחב יותר, אנו סבורים כי בתרחיש טוב, מגזר האינטרנט ימשיך להיסחר במסגרת הטווח, וכי התאוששות ממשית תתחיל לכל המוקדם בסוף השנה הנוכחית. אנו סבורים שיש סיכוי גבוה להמשך הלחצים הדוחפים את מניות חברות האינטרנט כלפי מטה.

מה יהיה עתידן של תעודות הפיקדון האמריקאיות (ADRs) ושל חברות ה-VIE (Viable Interest Entity)?
"אנו סבורים כי תפקידן העתידי של ה-ADRs נמצא בסיכון, בעוד שמעמדן של חברות ה-VIE אינו ברור בהיעדר עמדה רגולטורית רשמית של סין בנושא".

על אילו מגזרים צפויה הרגולציה החדשה לחול בשלב הבא?
"הכיסוי שניתן לתעשייה כיום הוא כה רחב עד שבלתי אפשרי לחזות אילו מגזרים יעברו לבחינה מדוקדקת בשלב הבא, כך שקשה לזהות את המגזרים בעלי הפוטנציאל הגבוה יותר להיפגע. יחד עם זאת נראה שהממשלה מתמקדת במיוחד ביצירת שוויון חברתי/הגבלת קרטלים, אבטחת נתונים, יכולת מחייה בסיסית, שיעור הילודה ומגמות חברתיות בלתי רצויות".

מה דעתכם על מכוניות חשמליות ואנרגיה נקייה?
"ללא קשר לפוטנציאל לתיקון שוק שיתרחש בקרוב במגזרים אלה, אנו סבורים כי הצמיחה המבנית של מגזרי כלי הרכב החשמליים והאנרגיה הנקייה היא ממשית. לכן, אנו ממליצים למשקיעים לצבור השקעות בנסיגות (pullbacks). כלי רכב חשמליים ואנרגיה נקייה הם הפייבוריטים החדשים של המשקיעים".

מה דעתכם על מגזר שירותי הבריאות של סין?
"רכישת מניות של הארגונים הלאומיים המובילים היא הדרך הדפנסיבית ביותר להשיג חשיפה למגזר שירותי הבריאות בסין, מאחר שהיא מאפשרת לצמצם למינימום את השפעת שינויי המדיניות. ענף שירותי הבריאות בסין מונע על-ידי שפע של מרכיבים דמוגרפיים, בהם הזדקנות האוכלוסייה, גידול בהכנסה הפנויה וסיכוי מוגבר ללקות במחלה כרונית. עם זאת, אנו מסכימים כי ישנם גם סיכונים רגולטוריים, בדומה למגזרים אחרים".

האם צעדי המדיניות האחרונים משפיעים על הבנקים בסין?
"אחרי שהיינו עדים לגרוע מכל בלחצי הריבית, מגזר הבנקאות מציע אפשרות נהדרת למשקיעי הנוקטים באסטרטגיה של יצירת הכנסה קבועה, למרות שהפוטנציאל להגדלת שווי ההון שהוא מציע הינו מוגבל. למשקיעים שמחפשים מחבוא שיהיה פחות פגיע לזעזועי ריבית פוטנציאליים, אנו סבורים כי הבנקים הסיניים כבר חוו על בשרם את המצב הגרוע ביותר מבחינת לחצים רגולטוריים".

מהי ההקצאה המגזרית המומלצת בסין?
"המלצתנו להקצאות לשוק הסיני במחצית השנייה של 2021 מושתתת על שלושה מרכיבים: ראשית, אנו מעדיפים מגזרים בעלי רגישות נמוכה יותר לריבית. שנית, אנו מעדיפים חברות שכבר עברו את שלב הרווח על פני חברות שטרם התחילו להרוויח. שלישית, אנו ממליצים להגדיל את החשיפה הדפנסיבית".

כיצד ישפיעו יחסי סין-ארה"ב על השוק הסיני?
"ההיבט השלילי העיקרי בתחום זה הוא הגברת הסיכון הדיפלומטי וסיכון מדיניות הסחר. שני אלה עלולים להוביל להגדלת פרמיית סיכון ההון בשוק הסיני. ההיבט החיובי הוא עלייתם של מגזרים המספקים תחליפים לייבוא, שנפגע כתוצאה מהמתח בין המדינות. תמימות הדעים האמריקאית לגבי סין אינה מוצקה כבעבר, כפי שניתן ללמוד מסקרים שונים. לפיכך, מרחב הפעולה העומד לרשות ממשל ביידן לנקוט בגישה רכה יותר כלפי סין הינו מוגבל, גם אם בכוחו להועיל לכלכלת ארה"ב".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מה אותי מעניין
    גילעד 23/08/2021 19:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אלטשולר שחם שרצה לפזר השקעות אחרי שהמון כסף זרם אליו החליט להשקיע בסין ממש לפני השינוי שגרם הממשל הסיני לירידות וזה התבטא בתשואה שהראה בחודש שעבר שעברה לשלילי לא שומעים מהם מה עשו מאז ויש פה ערפל שמדאיג את החוסכים אצלו להערכתי הרבה משקיעם שנהרו אליו לפני כן מושכים את כספם ועוברים למובילים בענף וזה יאפשר לו לחזור למימדים שהיה בהם ולנווט את עצמו יותר טוב כמיקודם
    סגור
  • 3.
    כיבוי שריפות
    אנונימי 23/08/2021 12:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תשימו לב איך תמיד האנליסטים והכלכלנים תמיד כל כך חכמים בדיעבד .כלכלנים ומשקיעים גדולים שמכבדים את עצמם צפו מזמן את המגמה הזאת ומצדדים בהימנעות מהשקעות בשוק הסיני כבר שנים או לחילופין תומכים גדולים בשוק הזה ממשיכים לצבור ולאסוף מניות כעת כשהוא נופל (כדוגמת צארלי מאתגר ועלי באבא).תימנעו מלהקשיב לחכמים בדיעבד כמו אלה בכתבה הזאת שיודעים רק לכבות את השריפה אחרי שהיא כבר פרצה
    סגור
  • 2.
    מת על הניתוחים האלה
    רוני 23/08/2021 11:29
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מי שיש לו כסף - פנוי! - סבלנות ואורך רוח, שיקנה דווקא בסין, הכלכלה ה-2 בגודלה בעולם ושוק ההון ה-3 בסחירות
    סגור
  • 1.
    אובדן אמון
    ג'ק 23/08/2021 10:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להנהגה הסינית ראש אחר, לפעמים מפתיע ולא ברור . המשקיעים איבדו אמון הטרופים שלהם ,בעיקר אחרי ששחטו את חברות הטכנולוגיות הענקיות .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות