הקורונה עדיין כאן: כלכלת ארה"ב צומחת, אבל פחות...

מדד מנהלי הרכש ירד ל-55.4 על רקע בעיות בשרשרת האספקה העולמית, כשגם מכירות הבתים מראות האטה
 | 
telegram
(4)

אחרי האופטימיות של האביב, שעלתה מעלה בעקבות מבצע החיסונים הנרחב בארה"ב והובילו לתחזיות ורודות, התפשטות ורייאנט הדלתא הן בארצות הברית והן במזרח אסיה, מקשות על תהליך ההתאוששות, כשכבר 3 חודשים ברציפות הכלכלה מראה על דעיכה בצמיחה.

היום חברת המחקר IHS Markit פרסמה את מדד מנהלי הרכש (PMI) שנעצר על 55.5 נקודות והיה הנמוך ביותר מאז דצמבר האחרון וירד מ-59.9 נקודות ביולי. המדד עוקב אחרי הרכש של חברות גדולות הן בייצור והן בשירותים, כאשר למעלה מ-50 נקודות מראה על צמיחה ופחות מכך מראה על התכווצות. אז עדיין יש צמיחה, אבל פחות מהחודשים הקודמים.
 
הכלכלה האמריקאית עדיין צומחת, אבל פחות.
אחד הדברים המרכזיים שמשפיעים על המדד, זה השבר בשרשרת האספקה העולמית, שמקשה על היצרנים להזמין חלקים. עוד נתון שמקשה הוא גיוס העובדים. לפי הדוח של IHS, מדובר בצמיחה הכי חלשה עד כה ב-2021, כשמספר המועסקים צמח בצורה האיטית ביותר זה מעל שנה.

"לא רק שעיכובים בשרשרת האספקה הגיעו לשיאים חדשים. הסקר של אוגוסט הראה שהתסכול משוק העבודה הולך וגובר, כשהצמיחה במקומות העבודה ירד לנמוך מאז יולי אשתקד, כשחברות לא הצליחו למצוא עובדים מתאימים או שעובדים קיימים החליפו עבודה", כתבו ב-IHS.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המצב הוביל לכך שלאחר שני רבעונים של צמיחה בשיעור של 6%, הגבוה מאז שנות ה-80 של המאה שעברה, הכלכלה האמריקאית מתקררת. זה היה צפוי, אי אפשר לצמוח בשיעור גבוה לאורך זמן, אבל בחברת המחקר חוששים מירידת המדרגה בצמיחה. 

סקטור נוסף שמראה האטה יחסית הוא הנדל"ן. אמנם הייתה עלייה של 2% בקניית בתים, שגירדו בחודש יולי את ה-6 מיליון בתים, אבל המספרים עדיין רחוקים מסוף 2020, כשבאוקטובר הגיעו לשיא של 6.73 מיליון בתים שנמכרו. כמו כן, אמון בוני הבתים ירד לנמוך של 13 חודשים ביולי, כשנעמד על 75 נקודות לעומת צפי של 80 נקודות על ידי הקונצנזוס.

גם המחירים החציוניים של בתים קיימים עלו ב-17.8% לעומת חודש יולי אשתקד, אבל מדובר בירידה ביחס לעלייה של 29% שהראתה 2020 ביחס ל-20% ב-2019.

כל זה מגיע לקראת נאומו של יו"ר הפד', ג'רום פאוול, שצפוי לנאום ביום שישי הקרוב ולעדכן את השוק אם ימשיך את מבצע רכישות האג"ח, שנאמד בהיקף של 120 מיליארד דולר בכל חודש, כש-80 מתוכם הולכים לרכש של אג"ח של משרד האוצר האמריקאי – שוק בהיקף של 22 טריליון דולר.

בפייננשל טיימס מדווחים היום כי שוק האג"ח של משרד האוצר האמריקאי נמצא בבעיית נזילות, מאחר והמשקיעים ממתינים ליום שישי, לפני שיכניסו כסף למערכת. חדשות רעות מצדו של פאוול, עלולות לשלוח את השווקים לסחרור.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    לשים תמונה של הונג קונג בכתבה על ניו יורק (ל"ת)
    אנונימי 25/08/2021 21:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    גאונים אתם! (ל"ת)
    אנונימי 25/08/2021 21:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    כלכלה לחוד ובורסה לחוד
    ראלי 24/08/2021 07:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כתבה מעולה ונכונה. מה שחשוב לקוראים ולכלכלנים זה הרוב בורסה . לא משפיע על המכונות..כמה יותר רע הבורסה עולה יותר .הציבור התרגל שנותנים לו כסף גדול בחינם . אז סבבה להם.
    סגור
  • השאלה
    יוסי 24/08/2021 18:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי ישלם בסוף את החשבון?הציבור כמובן.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות