מומחה לסין: הצעדים הרגולטורים - חלק משאיפות של המפלגה הקומוניסטית
בזמן שמספר גופים דוגמת מנהלת הנכסים הגדול בעולם, בלאקרוק, לא מתרשמים מהצעדים הרגולטורים של הממשל הסיני, כנגד חברות סיניות הפועלות ונסחרות בארה"ב מדאיגות חלק מהמשקיעים במערב, יש מי שמבקש לצדיק את החשש בקרב המשקיעים מפני השקעה במניות סיניות.
> מנקה את השורות: ממשלת סין עצרה בכיר ממשל בעיר של עליבאבא
> אימת הרגולציה: המדד בהונג קונג נכנס לטריטוריה דובית
> למה הסינים נלחמים בחברות שלהם - והאם הפחד בשווקים מוגזם?
> "הממשל הסיני נגד דידי? אלה 4 הסקטורים אותם הוא דווקא מטפח"
בחודש שעבר, אמר המיליארדר האמריקאי ריי דאליו, כי מהלכי הרגולציה האחרונים של סין, לא צריכים לזעזע את המשקיעים מכיוון שאלו אינם מעידים על היפוך מגמת המדיניות ארוכת השנים.
בפוסט שפרסם ברשת החברתית המקצועית לינקדאין, כתב כי "מאז שהתחלתי לנסוע לסין לפני 36 שנים, גיליתי שרוב המשקיפים המערביים, להם אין קשר ישיר עם קובעי מדיניות ואינם עוקבים בפירוט אחר דפוסי השינויים, נוטים שלא להאמין כי השימוש שעושה המפלגה הקומוניסטית הסינית בשוק ההון לטובת עידוד הצמיחה הוא אמיתי".
המיליארדר התייחס גם לפעולה של המפלגה הקומוניסטית הסינית נגד שירות DiDi בגין שימוש לרעה בנתוני לקוחות, לפני ההנפקה הראשונית של החברה בארה"ב. לדבריו, המשקיעים מפרשים מהלכים מעין אלו כביטוי לרעיונות האנטי-קפיטליסטיים האמיתיים של מנהיגי המפלגה הקומוניסטית. הוא לעומת זאת, בוחר להדגיש כי המגמה ב-40 השנים האחרונות, נטתה בבירור לטובת פיתוח כלכלת שוק באמצעות שוקי הון, שהביאו להתעשרותם של יזמים ובעלי הון. "כתוצאה מכך, הם פספסו מה קורה בסין וכנראה ימשיכו להחמיץ", הוסיף ביחס לראשונים.
הדברים של דאליו לא התקבלו בשוויון נפש אצל כלום. בראיון לרשת CNBC תקף הכלכלן ג'ורג מגנוס המתמחה בסין את דבריו של דאליו בנוגע לפעולות האחרונות מצד בייג'ין. כשלדבריו, ההתקפה של בייג'ין היא כולה חלק משאיפה גדולה יותר של המפלגה הקומוניסטית ל"שליטה "פוליטית.
מגנוס, המשמש כעמית מחקר במכון לחקר סין באוניברסיטת אוקספורד, אמר היום, כי "אני חושב שדאליו טועה", יש לו עסקים משמעותיים בסין, אז ברור למה הוא אומר את זה, לא?".
אך אל מול זאת חשוב להזכיר כי דאליו לא לבד. כך למשל בלאקרוק מנהלת הנכסים הגדול בעולם, ממשיכים להמליץ על מניות סיניות, ומסבירים מדוע המשקיעים צריכים להבין כי מדובר בקוטב מובהק של הצמיחה העולמית.
לדבריהם, הגיע הזמן להסתכל על סין כיעד השקעה נפרד משווקים מפותחים או מתפתחים: "השינויים הרגולטורים האחרונים בסין שהשפיעו על כמה מהתעשיות הפרטיות צפויים להימשך מספר שנים, אך סביר להניח שעוצמת הרגולציה תשתנה. לדעתנו, משקיעים צריכים להיות מודעים למתחים הגיאו-פוליטיים המתמשכים, שהודגשו לאור השינויים הרגולטוריים האחרונים. ככל שהצמיחה בסין מאטה, אנו רואים שהמדיניות הכלכלית הסינית מתרופפת, אנו מאמינים כי סין תשמור על מדיניות נצית רחבה בטווח הבינוני במטרה לשמור על איכות הצמיחה. מבחינה אסטרטגית, הקצאתנו לנכסים סיניים כפולה מבדרך כלל."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הסינים בנקודת אל חזוררק מזומן 25/08/2021 22:39הגב לתגובה זו0 0החברות הגדולות מכדי ליפול מאיימות על מהות המפלגה עורך הכסףסגור