פוםוום: ההפסדים גדלים - רושמת הכנסות? רק בגלל רכישת Picsolve

מניית החברה נפלה ב-30% מאז שתהינו על השווי של החברה; לחברה יש פחות מזומנים ממה שגייסה בהנפקה. בינתיים רשות ניירות ערך יוצאת נגד מינויים בחברה - שהחליטה בתגובה לצפצף על הרשות; פוםוום גם תלויה בחסדי הקורונה - וגם נשאלת השאלה האם צילום בפארקים באמת עתיד לצמוח בצורה משמעותית בעידן של צילומי סלפי
 | 
telegram
(5)

חברת  פוםוום -8.02% פוםוום 172 -8.02% פוםוום בסיס:187 פתיחה:187 גבוה:183 נמוך:163 תמורה:115,617 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (PomVom) העוסקת במכירת מערכת דיגיטלית לסיכום מתועד בתמונות סטילס/וידאו של חוויות מבקרים בפארקי שעשועים, ממשיכה לדווח על אפס הכנסות אמיתיות. מנגד - היא דיווחה על הפסד תפעולי של 11.8 מיליון שקל, לעומת 5.5 מיליון שקל אשתקד, ועל הפסד נקי של 11.9 מיליון שקל, לעומת הפסד של 5.5 מיליון בחציון המקביל בשנה שעברה.

כבר תהינו על השווי הגבוה של החברה לאחר שהונפקה לפי שווי של 135 מיליון שקל וזינקה לשווי של 320 מיליון שקל. מאז המניה נפלה ב-30% ונסחרת כעת בשווי שוק של 223 מיליון שקל.

בפועל, החברה כן דיווחה על הכנסות של 27.1 מיליון שקל. איך זה ייתכן? כי היא איחדה את הדוחות של החברה שרכשה מפשיטת רגל, Picsolve, במיליונים בודדים, וזו אחראית לכל ההכנסות של פוםוום.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עם כניסתה של פיקסלאב להליך פירוק, פקעו ההתקשרויות שלה מול הלקוחות, בהם פארקי השעשועים של האחים וורנר, הארי פוטר, מוזיאון מאדאם טוסו (מקום שבכלל לא ברור מדוע זקוק לטכנולוגיה של פוםוום) ועוד. מתוך 25 לקוחות של פיקלאב, בפוםוום חידשו את ההתקשרות מול 12, ומכאן הגיעו ה-27.1 מיליון שקל ברבעון השני, שהם גם כמעט כל ההכנסות בחציון הראשון של השנה (ברבעון הראשון נרשמו הכנסות זניחות של 89 אלף שקל כי הפארקים היו סגורים בגלל הקורונה). במחצית הראשונה בשנה שעברה רשמה פוםוום הכנסות זניחות של 332 אלף שקל.

הכנסות החברה אמורות להיות 68 מיליון במחצית?
פוםוום טוענת כי ההכנסות של ה-27 מיליון שקל התרחשו בתקופה שבה הפארקים עבדו רק ב-40% תפוסה, כך שלכאורה ההכנסות שלה צריכות לעמוד במחצית על כ-68 מיליון שקל, ובשנה כולה - 136 מיליון שקל. בהנחה שאין עונתיות בענף/באזורי הפעילות (בריטניה, נורווגיה, הולנד, דנמרק, גרמניה, אוסטריה, ספרד וצרפת), מכפיל ההכנסות שלה אמור להיות 1.6, שכן החברה נסחרת כיום ב-223 מיליון שקל.

גם עם איחוד הדוחות - ההפסדים גדלים
אבל גם לאחר איחוד הדוחות הללו, החברה רשמה כאמור את ההפסד התפעולי והנקי בסך 11.8 מיליון שקל (לעומת הפסד של 5.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בחלוקה לרבעונים - ההפסד הנקי הסתכם ברבעון השני ב-5.2 מיליון שקל, וברבעון הראשון ב-6.7 מיליון שקל.

נזכיר שקודם לעסקה, ב-2019 למשל פוםוום הכניסה 30 אלף שקל בלבד והפסידה גם אז 6.7 מיליון שקל (וכעת ההפסד הוכפל) - עמוק בכ-2 מיליון מב-2018. עוד היא הציגה שחיקה של ההון העצמי בין תחילת 2018 (122 אלף שקל) לסוף 2019 (119 אלף שקל). ההפסדים גם נמשכו בשנת 2020 ל-16 מיליון שקל - ובינתיים קצב ההפסדים השנה יעבור את ההפסדים של 2020. 

נכון לסוף החציון הראשון של 2021 לחברה מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-29.1 מיליון שקל. לאחר שבחודש מרץ 2021 השלימה החברה גיוס של כ-38 מיליון שקל עם הנפקתה בבורסה - כלומר - החברה כבר הספיקה לשרוף חלק מהמזומנים שגייסה בהנפקה, ואין לה עוד מזומנים פנויים מעבר לכך.


ההכנסות העצמיות של פוםוום:

רשות ניירות ערך: פוםוום מינתה דירקטורים חיצוניים בהליך לא תקין. החברה בתגובה: אין לרשות סמכות, אלא רק לבית המשפט
במקביל, רשות ניירות ערך שלחה לחברה מכתב (מופיע בנספח בסוף הקישור) ובו היא מתנגדת למינויים של אחיקם קאופמן ומירב בן כנען הלר כדירקטורים חיצוניים בחברה. לדבריה, לחברה היה אסור לקחת בחשבון בהצבעה על המינוי את ההצבעה של בעלי המניות שהיו צדדים להסכם השליטה, כי החלטת הדירקטוריון בנושא נעשתה תוך התקיימותו של הסכם השליטה, ומוסיפה כי גם הודעת בעלי המניות שאין כאן ניגוד עניינים - לא רלוונטית, בהתאם לסעיף 276 לחוק החברות.

ומה החליטה החברה לעשות? דירקטוריון החברה החליט לענות לרשות שהוא לא מתחשב בדעתה ומצפצפת עליה. או במילותיה של החברה: "לאחר דיון בנושא הנדון בדירקטוריון החברה, הוחלט, ברוב קולות, כי החברה לא תשנה את עמדתה...  הסמכות לבירור עובדתי ולקביעת הכרעה שיפוטית בדבר קיומו או אי-קיומו של הסכם בין בעלי מניות בחברה, במועד ההצבעה באסיפה הכללית של החברה, והשלכות קביעה זו נתונה באופן בלעדי לבתי המשפט המוסמכים ולא לחברה או לרשות ניירות ערך".

אז מה יהיה בהמשך?
החברה מאמינה שהיא תצליח להגדיל בצורה משמעותית את ההכנסות - אבל היא כמובן תלויה בחסדיה של מגיפת הקורונה על שלל הוריאטנים שלה. 

מעבר לכך יש שתי שאלות חשובות, עליהן הצבענו - האם יש ערך במוצר של פוםוום ומתחרותיה, כאשר מצד אחד על פי החברה, אימוץ הטכנולוגיה יביא להגדלה של 50% ברכישת תמונות בפארקי שעשועים, אבל מנגד - היום אנשים אוהבים לצלם את עצמם בסלפי ורוצים גם שליטה על התיעוד של עצמם, ועשויים לוותר על תמונות שפחות מתאימות להם.

לפני כחודשיים היא חתמה עם מרלין הסכם ל-5 שנים לספק את המצלמות ב-15 פארקים באירופה (12) ובארה"ב (3), כמו פארקי לגולנד, מאדם טוסו, סי-לייף, ולונדון איי. מרלין היא אחת הגדולות בעולם עם יותר מ-מ-130 אתרי בילוי ב-25 מדינות ויש לה כ-67 מיליון מבקרים בשנה.

על פי פומוום, בעוד 5 שנים התמונה תהיה ורודה, אולי ורודה מדי: על פי החברה, פארקי השעשועים יגלגלו 74 מיליארד דולר ב-2026 לעומת 47 מיליארד ב-2018. באופן ספציפי, השוק של צילום החוויה יצמח מ-1 מיליארד דולר ב-2019 ל-1.4 מיליארד דולר. עד אז, ולעומת 2019, יהיה גידול של 6% במספר המבקרים באתרים, ותירשם עלייה של 3% בסכום הממוצע שמוציא כל מבקר על רכישת הצילומים, לעומת הסכום ב-2018.

האם ההסכם יתרחב ויביא את פוםוום להכנסות ורווחים משמעותיים? ימים יגידו.

יהודה מינקוביץ, מנכ”ל פוםוום אומר בתגובה לדוחות: "תוצאות החציון הראשון של פוםוום ממחישות את הפוטנציאל העסקי הרב הקיים בפעילותה של החברה, גם בימי מגיפת הקורונה, וביתר שאת ביום שאחריה כאשר שיעורי התפוסה בפארקים יחזרו למצב טרום המגיפה. הכנסות הרבעון השני שהסתכמו בכ-27 מיליון שקל, מתבססות על תפוסה של כ-40% בלבד בפארקים באירופה וכ-65% בארה"ב ביחס לתקופה טרום קורונה. בתנאים אלו אנחנו מציגים ברבעון השני הכנסות לא מבוטלות.

"לקראת סוף הרבעון השני וכן לאחריו אנו עדים לגידול בשיעור התפוסה באתרי הפעילות של החברה, כאשר אנגליה וארה"ב הן המדינות מובילות במתן חיסון ובהתאם לקצב החזרה לשגרה, אנו מעריכים כי עד תום שנת 2022, היקף הפעילות בפארקים יחזור לפחות לכ-85% תפוסה.

"כל אלו מצטרפים לרכישת PICSOLVE בארה"ב בחודש אפריל, אשר צפויה לתרום לפוםוום תשתיות פעילות במדינה וחדירה מהירה לשוק בהתאמה. החזרה לנתוני תפוסה גבוהים, בשילוב עם הכניסה של החברה לפארקים ולתחומים נוספים באירופה ובארצות הברית, יאפשרו לחברה ליהנות ממלוא הפוטנציאל הקיים בפתרון החדשני אותו מפתחת החברה. בין היתר, תוך הגדלת יחס ההמרה במכירות, הגדלת ההוצאה הממוצעת של המבקרים באתרים, צמצום העלויות כחלק מייעול התפעול ועוד".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    סוף החברה ידוע מראש
    אנונימי 08/09/2021 22:56
    הגב לתגובה זו
    3 1
    חברת פקסול כבר פעמיים שפשטה רגל בעבר ביחד עם חברת פח ללא מוצר וללא עובדים תוצאה ידוע מראש. בקרוב פשיטת רגל!!!
    סגור
  • 2.
    מי במערבבים?
    מבין קצת 31/08/2021 16:40
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שילוב קטלני של אורי מור והאלופים של MNS
    סגור
  • תן פרטים.
    אחד שלא מבין 08/09/2021 23:40
    הגב לתגובה זו
    2 0
    נשמע לא חברי אמנים. לא?
    סגור
  • 1.
    בהצלחה לך לצלם סלפי תוך כדי ירידה ברכבת הרים (ל"ת)
    יובל 31/08/2021 15:20
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • אתה מבולבל
    יובל 08/09/2021 23:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הפארקים סגורים בחורף , אז אף אחד לא הולך לעשות סלפי. Alton Towers Theme Park is open from March until November every year אין הכנסות לחברה הזאת. תמכור מהר לפני שכסף יגמר!!!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות