מרק מזנקת: תרופת הבליעה שלה לקורונה תוגש לאישור חירום ב-FDA

התרופה פותחה עם Ridgeback והבקשה תוגש עקב נתונים מהניסוי הקליני עוד טרם סיומו לפיהם חצי מהחולים שטופלו בה בשלבי הקורונה הראשונים הגיעו לאשפוז לעומת המשתתפים שלא נטלו את התרופה. ארה"ב הזמינה מנות במיליארד ד' אם יתקבל האישור
 | 
telegram
(3)

מניית ענקית התרופות MERCK & COMPANY -0.7% MERCK & COM 99.17 -0.7% MERCK & COMPANY סגירה:0 פתיחה:100.36 גבוה:101.78 נמוך:98.93 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (MRK) קופצת במסחר המוקדם בוול סטריט אחרי שהודיעה כי תגיש בקרוב בקשה לאישור חירום ל-FDA לתרופה שלה לבליעה נגד הקורונה, שתפקידה להקל על תסמיני המחלה בשלביה הראשונים כדי למנוע הדרדרות והגעה לאשפוז.

לא מדובר בידיעה טכנית גרידא, שכן הגשת הבקשה נעשית אחרי נתונים חיוביים שעלו מהטיפול אותם מרק מפרסמת עתה יחד עם שותפתה לפיתוח, Ridgeback Biotherapeutics. בשוק ציפו שהשתיים תהיינה הראשונות מבין אלה העמלות על תרופה לבליעה נגד הקורונה להציג ניסויים מהפאזה השלישית של הניסויים הקליניים, ואכן כך קרה.

שם התקופה מולנופיראביר (Molnupiravir) ולפי הנתונים של מרק ורידג׳בק, משתתפי הניסוי, לא מחוסנים כולם שחלו בקורונה, שנטלו אותה 5 ימים לאחר הופעת התסמינים, הגיעו למצב של אשפוז ותמותה בשיעור הנמוך ב-50% מבין מי שלא טופל באמצעותה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כך, בעוד שבקבוצת הניסוי שיעור האשפוזים היה 7% ללא מיתות, בקבוצת הביקורת הוא היה 14% עם שמונה מתים.לא דווח על תופעות לוואי חמורות. לצורך הניסוי גויסו 775 מטופלים ב-170 מדינות, בהן ארצות הברית, יפן, דרום אפריקה, איטליה ועוד.

למעשה, הניסוי אמור היה לארוך זמן רב יותר, ואולם הנתונים שכבר נתקבלו ממנו לאחר 29 ימים הביאו להמלצה של ועדה בלתי תלויה לפנות כבר בשלב זה ל-FDA ולזרז את ההליך. מנהל התרופות והמזון האמריקאי עצמו עודדם לעשות זאת גם כן.

הבשורה הגדולה למעשה היא בשיטת המתן של התרופה - תרופות אחרות לקורונה יש בנמצא גם כיום, כמו הרג׳נרון שלאחרונה בצל ביקורת החלו לתת אותה בצורה נרחבת יותר בארץ לחולי קורונה במצב מתקדם, או לחלופין הרמדסיביר של גיליאד (GLD) שגם חולי קורונה מטופלים בה בעולם, אף שלא פותחה בכלל עבור הנגיף, כשיש לציין כי בקהילה הרפואית זו עודנה שנויה במחלוקת.

השתיים ניתנות בדרך של עירוי ורידי ועל כן מצריכים נוכחות בבית החולים, ציוד וצוות מוכשר לדבר כמובן. לעומת זאת, טיפול בדמות כדור לבליעה שניתן לקחת לבד בבית, ועוד בשלבים מוקדמים של המחלה אמור להיות אטרקטיבי הרבה יותר ולהפחית את העומסים בבית החולים. האידאל הוא שסוגיית האקמו ״יש/אין מספיק״ ו״מי יקבל קודם״ שעלתה לאחרונה לכותרות תתייתר.

כמובן, הדבר תלוי בנכונות של המטופל בכלל ליטול את התרופה, וניתן להעלות על הדעת שמתנגדי החיסונים שסירבו לקחת גם את כל שאר הטיפולים שהזכרנו - לא ימהרו לבלוע את המולנופיראביר של מרק.

עוד קודם להגשת הבקשה, מנכ”ל מרק רוברט דייויס כבר אמר שהוא מעריך כי האישור המיוחל יינתן עד סוף השנה. סגנית נשיא מרק לגילוי מחלות זיהומיות, דריה האזודה, אמרה לאחרונה "יש פה פוטנציאל לתרופה להיות לא רק סייע חשוב להתפרצות הזאת, אלא גם להעברות נגיפים אפשריות בין בעלי חיים של וירוסים נוספים ממשפחת הקורונה", אמרה.

הממשל האמריקני כבר חתם על הסכם בהיקף של 1.2 מיליארד דולר שיתממש היה ותקבל את אישור החירום הדרוש. מדובר ב-1.7 מיליון מנות שהוזמנו, כשהעלות פר מטופל היא 700 דולר.  לפי האנליסטית דאינה גרייבוש מהפירמה SVB Leerink, אישור חירום אם ינתן שכזה יכול לחזק את מניית מרק מכ-72 דולר בעת ההמלצה שכתבה עליה, ל-75 דולר - בינתיים האפסייד כבר נסגר, ככל הנראה בציפייה לכך.

עוד מתחרות על הכתר במירוץ לפיתוח תרופה לבליעה נגד הקורונה הן  PFIZER +1.99% PFIZER 25.63 +1.99% PFIZER סגירה:0 פתיחה:25.17 גבוה:25.75 נמוך:25.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (PFE) עם PF-07321332, ATEA PHARMACEUTICALS INC +3.69% ATEA... 3.37 +3.69% ATEA PHARMACEUTICALS INC סגירה:0 פתיחה:3.27 גבוה:3.39 נמוך:3.24 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (AVIR) עם AT-527 בשיתוף פעולה לצד  ROCHE HOLDINGS LTD ADR +0.43% ROCHE HOLDI 35.44 +0.43% ROCHE HOLDINGS LTD ADR סגירה:0 פתיחה:35.49 גבוה:35.64 נמוך:35.39 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (RHHBY). ועדיין כפי שכבר כתבנו כאן, נשאלת השאלה אם תרופת בליעה לקורונה לא מהווה במידת מה מוצר תחליפי לחיסון ככל שידרשו סבבים נוספים בשל ירידה בנוגדנים או הגנה לא מספקת בפני וריאנטים חדשים. לא מן הנמנע שיהיו שיעדיפו ליטול כדור (בטח אם יהיה יעיל) היה ויחלו על פני לקחת חיסון נוסף.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עדיף להיות מחוסנים מאשר לחלות ולקבל תרופה שהיעילות שלה
    ורד 02/10/2021 15:30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לפי המחקר היעילות של התרוםה 50%. אם אנשים עדיין נפטרו מהמחלה הרי ברור שעדיף חיסון ולא לקחת סיכון
    סגור
  • 2.
    זה לא עניין של מה יעדיפו
    סתם אחד 01/10/2021 19:50
    הגב לתגובה זו
    6 2
    החיסון עולה 10 דולר והוא מונע תחלואה קשה במידה רבה, התרופה עולה לפחות 700 דולר, מי יסבסד אותה לכל העולם? אם אנשים יפסיקו לקחת חיסונים יצטרכו יותר ויותר ממנה וככל הנראה היא לא מעלימה תופעות לוואי לאחר הקורונה, גם היעילות שלה פחותה משמעותית מהחיסון.
    סגור
  • 1.
    והחארות מ-FDA
    הצדיק מסדום 01/10/2021 17:16
    הגב לתגובה זו
    4 1
    חא היו מוכנים לאשר את התרופה של רדהיל (OPAGANIB), למרות שהיא הראתה תוצאות דומות לגמרי. הכל ענין של כסף.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות