סיטיבנק סין
צילום: גיא בן סימון

סיטיגרופ נסחרת במכפיל נמוך ממניות הבנקים בישראל – שווה קנייה?

המכפיל ביחס להון למאזן עומד על 0.8 לעומת מרבית הבנקים הגדולים בארץ שנסחרים במכפיל > 1
ארז ליבנה | (1)
נושאים בכתבה סיטיגרופ

בתחילת יוני השנה, מניית סיטיגרופ CITIGROUP (C), מהבנקים הגדולים בארה"ב עם שווי שוק של 141 מיליארד דולר שמנהל כ-2.2 טריליון דולר, נסחרה במחיר של כמעט 80 דולר למניה. במסחר של אתמול (שלישי), היא נסגרה על 70.6 דולר למניה והיום היא כבר יורדת מתחת ל-70 דולר למניה. או ירידה של 13% ב-4 חודשים.   זאת למרות שלפי הדוחות הקודמים, היא נסחרת במכפיל הון שעומד על 0.8, כלומר 20% פחות מהערך שלה בספרים. לפי אתר גורופוקוס, זה הופך את המכפיל לנמוך ביחס ל-927 חברות מסקטור הבנקאות והיא בעשירון התחתון מבחינת המכפילים, כשהמכפיל החציוני של הבנקים בכלליות עומד על 2.03. זה אומר שהיא זולה – גם ביחס למרבית השחקנים בשוק הישראלי.   בישראל, יש רק מניית בנק אחת שנסחרת במכפיל הון נמוך יותר וזו מניית בנק ירושלים, שנסחרת במכפיל של 0.72. מניית בנק פועלים 0.22% גם כן מתקרבת למכפיל כשהיא נסחרת ביחס של 0.95. מניות בנק לאומי -0.65% ו דיסקונט 0.22% נסחרות במכפיל הון של 1.01, בינלאומי 2.41%  נסחרת במכפיל של 1.22 ו מזרחי טפחות 0.85% במכפיל 1.37.

מה זה אומר? שעל פניו יש כאן הזדמנות, מאחר והמניה נסחרת בדיסקאונט. אבל כנראה שרק על פניו, כי צריך לזכור משהו אחד – כנראה מדובר במפלצת מסורבלת, שלא מצליחה לממש את הפוטנציאל שלה כבר מאז אוקטובר 2006 – קצת לפני שמשבר הסאב פריים פרץ לתודעה והפיל את כל סקטור הבנקאות. אז עמד המחיר שלה על 564 דולר למניה.  כלומר המניה ירדה ב-15 השנה האחרונות בלא פחות מ-87.7%.   יתר על כן, למרות שבארבעת הרבעונים האחרונים החברה הציגה ממוצע של 48% בהכאת צפי האנליסטים, זה עדיין לא מצליח להרים אותה ביחס לבנקים האמריקאים האחרים, שחווים שנה טובה.   הבנק עצמו לוקה בכמה חולשות, בעיקר בתחום הארגון הפנימי, אבל הוא צפוי להתאושש עם שדרת ההנהלה החדשה. כמה זמן זה ייקח? שאלה טובה. אבל המניה עדיין זולה יחסית למתחרים. על הרקע הזה, האנליסט דיוויד קונראד מ-KBW, חזר לסקר את המניה ברבעון שעבר והעניק לה המלצה של תשואת יתר עם מחיר יעד של 85 דולר, שהם כ-22% אפסייד על מחירה הנוכחי.   בכל מקרה, מחר צפויה החברה לפרסם את הדוחות הרבעוניים שלה, כשהצפי בשוק הוא לרווח למניה (EPS) של 1.68 דולר, לעומת 1.4 דולר EPS בתקופה המקבילה אשתקד. הקונצנזוס צופה שהבנק יכניס קצת יותר מ-17 מיליארד דולר, שהם 1.2% פחות מאשתקד.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    קורא דוחות 14/10/2021 00:01
    הגב לתגובה זו
    לסיטי, בניגוד לבנקים ישראליים, יש הרבה מאד רכוש לא מוחשי במאזן. מוניטין בגין רכישות. בבנקים, נהוג לנטרל את הסעיף הזה מההון, ולהציג מה שנקרא הון מוחשי, שהוא כמובן נמוך יותר. שעושים את זה, מכפיל ההון המוחשי מקבלים שסיטי נסחר במכפיל הון של 0.94. את זה צריך להשוות לנתוני הבנקים הישראליים