משקיעים מכרו מניות בספייס איקס לפי שווי של 100 מיליארד דולר
SpaceX של אילון מאסק הפכה לאחת החברות הפרטיות עם השווי הגבוה ביותר בעולם, ובמורגן סטנלי מאמינים שלרקטות Starship שהחברה פיתחה צפויות השלכות נרחבות. ספייס אקס מפתחת את "ספינת הכוכבים" רקטה מאסיבית, שתאפשר שיגור של אנשים לירח ולמאדים, החברה בודקת אבות טיפוס במתקן בדרום טקסס וטסה מספר טיסות ניסוי קצרות.
"להתפתחות הטכנולוגית הזו יש פוטנציאל לשנות את ציפיות המשקיעים בתעשיית החלל", כתב האנליסט של מורגן סטנלי, אדם ג'ונאס, בהערה למשקיעים ביום שני. כפי שאמר לקוח אחד: 'לדבר על שטח לפני Starship הוא כמו לדבר על אינטרנט לפני Google', "הוסיף ג'ונאס.
ג'ונאס הוסיף וציין כי האחרונות בנושא SpaceX באות בתגובה לדיווח CNBC כי הערכת השווי של החברה הגיעה ל -100 מיליארד דולר. הערכת השווי הזו, או יותר נכון תג המחיר בא בעקבות הנפקה של כ-755 מיליון דולר למשקיעים קיימים.
"מה ש- SpaceX עושה בחופי דרום טקסס מערער על כל מושג מראש על מה שאפשר ועל מסגרת הזמן האפשרית, מבחינת רקטות, כלי שיגור ותשתיות תומכות", אמר ג'ונאס.
לדעת מורגן סטנלי, חברת מאסק יצרה "גלגל תנופה כפול" של פיתוח טכנולוגי עם הרקטות הניתנות לשימוש חוזר ולווייני Starlink. החברה מבססת את רוב ההערכה של SpaceX על פוטנציאל ההשתכרות של רשת האינטרנט הלוויין סטארלינק, שמאסק אמר בעבר כי היא יכולה להביא הכנסות של עד 30 מיליארד דולר בשנה.
"אנו רואים ביכולות ההשקה של SpaceX וב- Starlink כקשרים בלתי ניתנים להפרדה, לפיהם שיפורים בקיבולת השיגור / רוחב הפס (הן בתדירות והן במטען המטוס לכל טיסה) ובעלות ההשקה משפרים את הכלכלה ואת הדרך לקנה המידה של קבוצת LEO של סטארלינק", אמר ג'ונאס. "יחד עם זאת, פיתוח ההזדמנות המסחרית של סטארלינק מספק 'לקוח שבוי' משגשג לעסקי ההשקה, ומאפשר התפתחות סימביוטית".
יש לציין כי מורגן סטנלי מצפה מסטאר לינק לשרוף כ-33 מיליארד דולר בעשור זה ולהפוך את תזרים המזומנים לחיובי רק בשנת 2031.
מורגן סטנלי חזה בשנה שעברה ש- SpaceX תהפוך לחברה של 100 מיליארד דולר - בתקופה בה הערכת השווי של SpaceX התקרבה ל -44 מיליארד דולר.
"יותר מלקוח אחד אמר לנו שאם אילון מאסק היה הופך לטריליונר הראשון, זה לא יהיה בגלל טסלה. אחרים אמרו ש- SpaceX תהיה בסופו של דבר החברה בעל השווי הגבוה ביותר בעולם - בכל תעשייה", אמר ג'ונאס.
ל-SpaceX כבר ישנו מקור הכנסות מפרויקט פריסת הלווינים שלה המכונה Starlink. במסגרת הפרויקט כבר שלחה החברה לחלל כ-1,740 שמספקים אינטרנט לכ-100,000 אנשים ב-14 מדינות שונות וזאת בתמורה לתשלום של כ-99 דולר בחודש. התוכנית עדיין לא החלה בהשקה מסחרית אלא כעת נמצאת ב-"ניסוי", ככל הנראה בשביל לבדוק את היעילות ולתקן באגים, ככל ויצוצו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה