בריטניה עלולה למצוא את עצמה בסגר נוסף – שוק המניות ירוויח?

בזמן שהאינפלציה באי הבריטי ממשיכה לטפס ויש צפי להעלאת ריבית, ורייאנט חדש מפחיד את הרופאים כשמספר המאומתי מגרד את ה-50 אלף ביום. בלומברד אודייר שוריים כל שוק המניות ושמורים על משקל יתר
 | 
telegram
(1)

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, הכריז לפני 3 חודשים על "סיומה של הקורונה בבריטניה" והוריד את כל אמצעי הסגר או חובת חבישת מסיכה שנקבעו בחוק. אבל כמו בגישה הנמהרת שלו ביחס ליציאה מהאיחוד האירופאי, הקורונה לא מתחשבת ברצונותיו ומתחילה לצבור תאוצה מחדש, מציפה את בתי החולים ויוצרת תבהלה בקרב אנשי המקצוע.

רק כדי להבין את המספרים, ביום שני היו כמעט 49 אלף מאומתים ואתמול היו עוד כמעט 44 אלף. בסך הכל בשבועיים האחרונים התגלו כחצי מיליון מאומתים חדשים. מדובר על מספר מאומתים הגבוה מזה של צרפת, גרמניה, איטליה וספרד ביחד.

"אני מדבר עם ראשי סקטור הבריאות באופן יומיומי ואין אחד שאומר שהמערכת לא נמצאת תחת לחץ אינטנסיבי", אמר מת'יו טיילור, מנכ"ל ה-NHS, בראיון ל-BBC והוסיף כי "אנחנו רק באוקטובר, כך שהמצב רק הולך להחריף".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה שמלחיץ את ה-NHS זה ורייאנט חדש, בשם AY.4, שהוא מוטציה של ורייאנט הדלתא שעשה שמות בעולם והפך לזן הכי שכיח בעולם. הוורייאנט החדש  שמתגלה ביותר ויותר חולים וגורמים במערכת הבריאות מעריכים כי ייתכן והוא זה שגורם לעלייה חדה במספר המאומתים.

אלה לא חדשות טובות לאי הבריטי. רק בחודש ראינו תורים ארוכים לרכישת דלק בשל מחסור משמעותי, המחסור החמור יותר הוא בסופרמרקטים. כמה חמור? לפי מחקר של אורבאנץ חברת לוגיסטיקה בריטית, כמעט חמישית (19%) מכל תושבי לונדון התקשו למצוא ולרכוש מוצרי מזון בסיסיים בשבועיים האחרונים, כשאחד מכל שישה לונדונים לא הצליחו לרכוש דלק לרכב.

זה מגיע לא רק בגלל הברקזיט, אלא גם בשל העובדה כי בבריטניה יש מחסור חמור בנהגי משאיות, כך שאין מי שיספק את הסחורה למרכולים – אפילו אם היא קיימת.

"הציפייה לריבית גבוהה אמורה לתמוך במטבע הבריטי"
אבל כמו שלמדנו בקורונה, מציאות לחוד ושוקי המניות לחוד. בבנק השוויצרי לומברד אודייר דווקא צופים שיפור במניות בריטיות ושומרים על משקל עודף לשוק שם. "הפריחה הכלכלית בבריטניה נתקלת כעת באינפלציה מטפסת, בזמן שיש פחות כלים לניהול הצמיחה כיוון שהמדינה מתמודדת עם חוסרים באספקה ובעובדים, שוק עבודה לא יציב, ועליית עלויות הייצור והאנרגיה", כתב סטפן מונייה מנהל ההשקעות הראשי בלומברד, במכתב למשקיעים.

"בריטניה של עידן הפוסט-קורונה והפוסט-ברקזיט מחפשת להשקיע בפתרונות מבניים שלא יובילו להתחממות יתר של הכלכלה. הבנק המרכזי האנגלי צופה כי האינפלציה תגיע ל-4% עד סוף 2021 והצהיר כי הוא עתיד להעלות את הריבית, זאת בזמן שהודיע כי לא יפחית את רכישות האג"ח עד שלא יגיעו לשיעור ייחוס של 1.5%", המשיך.

"הציפייה לריבית גבוהה אמורה לתמוך במטבע הבריטי בשלושת החודשים הקרובים, ואנו צופים כי השטרלינג ייסחר ב-0.845 לדולר במהלך תקופה זו. עם זאת, לאחר שהעלאות הריבית יתחילו לבלום את הצמיחה, השווקים יעבירו את המיקוד להשפעות השליליות של הברקזיט על המסחר בבריטניה, דבר שיחליש את הביקוש למטבע.

"אנו שומרים על עמדתנו ונמצאים במשקל עודף במניות בבריטיות – זאת כיוון שרוב החברות הבינלאומיות המתמקדות בבריטניה לא נפגעו מהמחסור בעובדים במדינה ומהעיכובים בשרשרת האספקה. המדדים בבריטניה, הכוללים חברות בנקאות ואנרגיה רבות נהנים בתורם מהריבאונד המחזורי, ועליית תשואות האג"ח האחרונה ומחירי הגז והנפט תומכים גם הם במניות במדינה הנהנות ממומנטום רווחים חזק", סיכם.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא יהיה שום סגר באף מדינה מערבית בעולם
    שמוליק 20/10/2021 22:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בטח לא בבריטניה. הם לא יסטו מהמדיניות "עסקים כרגיל"
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות