משתלם לצאת לפנסיה: ישראל דורגה במקום הרביעי במדד הפנסיה העולמי

ישראל השתתפה במדד מרסר העולמי, המודד את איכות מערכות הפנסיה המשרתות 65% מאוכלוסיית העולם; ישראל קיבלה דירוג כולל של +B וניקוד משופר בהשוואה לשנה שעברה
 | 
telegram
(5)

כנראה שמשתלם לצאת לפנסיה בישראל: ישראל השתתפה במדד מרסר העולמי, המודד את איכות מערכות הפנסיה המשרתות 65% מאוכלוסיית העולם. ישראל, שהשתתפה במדד בשנה השנייה ברציפות, דורגה במקום הרביעי עם דירוג כולל של +B וניקוד משופר בהשוואה לשנה שעברה. איסלנד דורגה במקום הראשון והולנד במקום השני, ואילו תאילנד דורגה אחרונה. בהשוואה למדד של 2020 הציגו סין ואנגליה את השיפור הגדול ביותר - בעקבות רפורמות משמעותיות ששיפרו את הגמלה לאנשים פרטיים וכן את הרגולציה על הפנסיה.

ישראל זכתה בציון כולל של 77.1, המדד מסתמך על ממוצע משוקלל של שלושה תת-מדדים - הלימות, קיימות והגינות, וישראל הציגה תוצאות חיוביות בכולם. הציון של המדינה בתת-מדד של הלימות היה 73.6, בשל רמה גבוהה יחסית של זכויות פנסיוניות בכל רמות ההכנסה ופנסיית מינימום. בתת-מדד קיימות קיבלה ישראל את הציון 76, בזכות רמת השתתפות גבוהה בשוק העבודה, כאשר � מהאוכלוסייה העובדת מפרישים לתוכנית פנסיה. הציון הגבוה ביותר, 83,9, הוענק לישראל בתת-מדד ההגינות, בזכות החוסן המבני שיצר הרגולטור במערכת הפנסיונית.

המדד של מרסר ואיגוד CFA הינו מחקר עולמי מקיף על איכות מערכות הפנסיה העולמיות. המדד משווה בין המערכות, מצביע על חולשות בכל מערכת, ומציע תחומים שבהם ניתן לבצע רפורמות כדי להבטיח לגמלאים פנסיה הולמת ובת-קיימא. מערכת הפנסיה בישראל דורגה ברבע העליון בשלושת התחומים בהם מתמקד המדד – הלימות, קיימות, והגינות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

פיונה דנסייר, מובילת תחום ההשקעות והפנסיה במרסר העולמית, ציינה כי "הדירוג הגבוה של ישראל נתמך על ידי סביבה רגולטורית חזקה, תקשורת והגנה לאזרחים הזכאים לפנסיה. יותר מכך, ישראל מדורגת גבוה ביחד עם מדינות מובילות בשל חובת ההפרשה לביטוח פנסיוני." הדברת דנסייר הוסיפה כי כי "כללי קרנות הפנסיה המאפשרים לעובדים מבוגרים להמשיך לעבוד ולהפריש לפנסיה יחד עם יותר אינטגרציה של השקעות ESG משפרים את איכות המערכת בישראל."

מכון קסירר בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב היה שותף בנתוני ההשוואה ובניתוח. פרופ' דן וייס, ראש מכון קסירר, הדגיש כי "מכון קסירר רואה כבוד בשיתוף הפעולה עם מרסר ואיגוד CFA בהשוואת מערכות פנסיה בין 43 מדינות. הציון העולה של מערכת הפנסיה בישראל משקף מגמת שיפור משמעותית".

פערי הפנסיה בין גברים לנשים
על פי הניתוח של מדד הפנסיה פערי הפנסיה בין גברים לנשים אינם נובעים מגורם יחיד, ועם זאת ברור כי הפער קיים בכל האזורים בעולם. הסוגיות הקשורות לתעסוקה מהוות גורם מרכזי וידוע: יותר נשים עובדות במשרה חלקית, רבות נעדרות משוק העבודה לתקופות ממושכות בשל אחריות משפחתית, ובכל מקרה שכרן נמוך יותר בממוצע. אך המחקר מצא שגם פגמים במבנה הפנסיה מחמירים את המצב. אלה כוללים היעדר חובה לצבור זכויות פנסיוניות בעת חופשת לידה, היעדר צבירת זכויות במהלך הטיפול בילדים קטנים או בהורים מבוגרים, והעובדה שפנסיה אינה צמודה למדד לאורך זמן - דבר שפוגע יותר בנשים מכיוון שתוחלת החיים שלהן גבוהה יותר.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    משתלם לעובדי המדינה והצבא
    אבנר בן נר 22/10/2021 21:09
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שיש להם בוחטה של פנסיה תקציבית ויוצאים בגיל 55 עם הטבות ותוספת אחוזים,מטיילים בעולם,קונים נכסים והשקעות ומעלים לזוגות צעירים את הנדלן.אם היו מחשבים את הפנסיונרים המסכנים עם הפנסיות החדשות שיוצאים רק בגיל 67 עם 2500 שקל פנסיה ישראל היתה ממוקמת אחרונה בין מדינות המערב
    סגור
  • פנסיה תקציבית לא קיימת למבוטחים חדשים כמעט 20 שנה !
    תוהה 24/10/2021 13:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם לפני 2002 לא לכל עובדי המגזר הציבורי הייתה פנסיה תקציבית. כדי לצאת לפנסיה מוקדמת ( = מופחתת ) בגיל 55 השנה, היה צריך להתחיל להיות בשנת 2002 בן 36 לכל היותר.
    סגור
  • 1.
    מרכז
    לזרוק את ליברמן 21/10/2021 09:47
    הגב לתגובה זו
    1 2
    למי שיש פנסיה תקציבית
    סגור
  • האחרון שעבר לפנסיה צוברת היה צה"ל - בינואר 2004.
    תוהה 24/10/2021 13:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    היו גופים שעברו לפנסיה צוברת כבר ב-1996-1997 , כלומר לפני 25 שנה. בקרוב לא יישארו עובדים במסלול תקציבית, אלא רק גמלאים פעילים.
    סגור
  • תמצא כבר משפטים קצת יותר אינטליגנטיים (ל"ת)
    אריק 22/10/2021 15:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות