טופ גאם בחוזה על פטנט ל-15 שנה. תשלם תמלוגים עד 35 מיליון ד'

טופ גאם נאלצה לחתוך את השווי ב-50% כדי להנפיק זינקה מאז ב-130%. ההסכם הינו מול חברה העוסקת בפיתוח טכנולוגיות של מיקרו-אנקפסולציה של חומרים פעילים
 | 
telegram
(1)

דרכה של חברת  טופ גאם +0.38% טופ גאם 719.1 +0.38% טופ גאם בסיס:716.4 פתיחה:716.4 גבוה:729.3 נמוך:711.9 תמורה:75,395 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:   (TopGum) שפועלת בתחום תוספי התזונה, לא הייתה קלה. היא נאלצה לחתוך את השווי בהנפקה ב-50% כדי להצליח להיכנס לבורסה - ומאז כבר הספיקה יותר מלהכפיל את השווי שלה ולזנק ב-128%.

טופ גאם חתמה היום עם חברה ישראלית פעילה העוסקת בפיתוח טכנולוגיות של מיקרו-אנקפסולציה של חומרים פעילים ותשלם על הפטנט עד 35 מיליון דולר - כך שטופ גאם צופה הכנסות גבוהות מסכום זה כתוצאה מרכישת הפטנט.

ההסכם מסדיר תשלומי תמלוגים בגין הרישיון הטכנולוגי שניתן לחברה בשיעור של 0.7% או 2% מהמכירות נטו בגין מוצרים שימכרו, עד לתום חמש עשרה שנים לאחר מכירה מסחרית ראשונה של המוצרים או עד לתשלום תמלוגים של טופ אגם לאותה חברה בסך 35 מיליון דולר. טופ גאם תהיה אחראית על פיתוח המוצרים ובעלי הרישיון (החברה ממנה נרכש הפטנט) יספקו לטופ גאם תמיכה, כולל שירותי מדען ראשי או תפקיד דומה בקשר עם התחום של המוצרים לתקופה של 18 חודשים לפחות אחרי השלמת העברת הטכנולוגיה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות


חגי שטדלר - יו"ר טופ גאם, צילום: דנה פרידלנדר

במסגרת ההסכם נקבע, כי טופ גאם תשלם לבעלי הרישיון סכום לא מהותי במסגרת הוכחת היתכנות, סכום נוסף ככל ובעלי הרישיון יספקו דוגמאות של מיקרו קפסולות של חומרים מסוימים שפורטו בהסכם, וסכום נוסף ככל והחברה תבקש כי בעלי הרישיון יעבירו לחברה את הטכנולוגיה (Technology Transfer), בתנאים שנקבעו בהסכם, ויספקו לה את התמיכה הנדרשת לכך, עד אשר יהיה בכוחות החברה לייצר בעצמה באופן סדרתי את המוצרים.

​סך הסכומים שישולמו ע"י טופ גאם יעמוד על כ-1.5 מיליון שקל, ובנוסף, לאחר השלמת העברת הטכנולוגיה, או לחלופין ככל והחברה תחל לייצר מוצרים, היא תשלם לבעלי הרישיון תשלום נוסף בסך של כ-2 מיליון שקל נוספים.

לפי ההסכם, לטופ גאם הוענקה זכות בלעדית לשימוש בכל העולם בפטנטים, בידע ובקניין הרוחני בכל הנוגע למחקר, פיתוח ומסחור של טכנולוגיה וחומרים לייצור מיקרו קפסולות, תחום המזון, תוספי תזונה והתרופות ללא מרשם, ובדגש על מוצרי גומי בהם עוסקת החברה. לפי הערכות חברת הטכנולוגיה, הושקעו בפיתוח הטכנולוגיה כ-10 מיליון דולר.

עמיחי בר-ניר, מנכ"ל טופ גאם: "ההסכם יאפשר לראשונה לעשות שימוש בחומרים פעילים מסוימים בצורת מתן של סוכריות גומי, ישפר את הפונקציונליות הפיזיולוגית של הסוכריה, ימסך טעמים, ויאפשר לחברה לחדור לשווקים עתירי רגולציה שכיום יצרניות סוכריות הגומי לא פעילות בהם.

"ההסכם מצטרף לשלושה הסכמים אסטרטגיים נוספים עליהם חתמנו מתחילת 2021 עם חברות בינלאומיות מובילות, ואנו נמצאים בתהליכי פיתוח ומו"מ מסחרי מתקדמים מול מספר תאגידים בינלאומיים נוספים, בעלי מותגי פרמיום בתחום הפרמה, תוספי מזון, ומזון, על מנת להגיע להסכמי הספקה גלובליים של תוספי מזון בצורת מתן של סוכריות גומי, שאותם מפתחת עבורם החברה".

החברה, שמפעל הייצור הקיים שלה ממוקם בעיר שדרות, נמצאת בבעלות משותפת של המייסד ונשיא החברה חי חיון, רועי לוסטרניק ביחד עם קרן AP Partners שהשקיעה בחברה בשנת 2020 ב co-invest בחברה יחד עם דיסקונט קפיטל וארקין השקעות. קרן AP Partners היא קרן פרייבט אקוויטי אקטיבית שהוקמה בשנת 2018 והממוקדת בחברות קטנות ובינוניות בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה בשווקים הבינלאומיים. מנכ"ל טופ-גאם הוא עמיחי בר-ניר, והיו"ר הפעיל של החברה הוא חגי שטדלר, שותף מייסד בקרן AP Partners. החברה מעסיקה כ-100 עובדים.

לפי נתונים שהחברה מסרה, שוק תוספי התזונה העולמי (B2C) מוערך בכ-56 מיליארד דולר נכון לשנת 2020. בשנת 2020 צמח השוק באופן מואץ (14.5% לעומת ממוצע שנתי של 6%) על רקע מגפת הקורונה, ובכך המשיך להציג צמיחה רב-שנתית לאור מגמה הולכת ומתרחבת של אימוץ אורח חיים בריא. בתוך 4 שנים צפוי השוק לגדול לכ-66 מיליארד דולר, כאשר ארה"ב אחראית לכחצי ממנו. גודל השוק של תוספי תזונה בצורת סוכריות גומי עמד בשנת 2020 (הן ישירות לצרכן והן ללקוחות עסקיים) על כ-6.5 מיליארד דולר והוא צומח בממוצע בכ-16% בשנה.

טופ גאם הכניסה בחצי הראשון של השנה כ-49 מיליון שקל, ובתקופה המקבילה אשתקד כ-37 מיליון שקל. כלומר הכנסות שנתיות נמצאות בטווח של 75-100 מיליון שקל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חברה לנחשי גומי
    דני 21/10/2021 11:29
    הגב לתגובה זו
    2 0
    החברה הזו מרוויחה כמה מיליוני ש"ח בודדים ממכירת נחשי גומי. שלא יספרו לכם סיפורים. השוק העולמי של ויטמינים בסוכריות מפותח ורווי בתחרות. מדובר במוצר שעבר קומודיטציה והרווחיות בו אפסית, בדיוק כמו בנחשי גומי. להחברה נסחרת בשווי מוטרף לחלוטין... כמו חברות עם הון עצמי של מאות מיליונים, רווחים שקרובים ל-100 מיליון שנה ויציבות של שנים. הזוי מה שקורה פה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות