התעשייה האווירית חושפת תחנת קרקע וירטואלית, ולוויין תקשורת חדש
התעשייה האווירית חושפת יכולות לוויינות תקשורת חדשות: מיני לוויין תקשורת שייקרא גיאונון Mini Communication -Satellite (MCS). במקביל היא מציגה פיתוח חדש: תחנת קרקע ללוויינים בענן במערכת בשם Blue Sphere שמאפשרת להגדיל את זמינות המידע המתקבל מלוויינים בצורה משמעותית.
פיתוחו של MCS מבוסס על היכולות שפותחו בעבור "דרור1" - טכנולוגיות הכוללות מטע"ד תקשורת דיגיטלי מתקדם ויכולות "סמארטפון בחלל" המאפשרות גמישות תקשורתית לאורך שנות פעילותו בחלל. תוכנת השליטה מאפשרת טעינת אפליקציות מהקרקע לחלל תוך כדי ביצוע משימתו בחלל ובכך מתאפשרת התאמה ושינוי משימה ללוויין.
לוויין התקשורת הוא במשקל של כ-650 ק"ג בעת השיגור וכולל מטע"ד תקשורת דיגיטלי במשקל של כ-200 ק"ג. בשל משקלו הנמוך יחסית, הלוויין מותאם לשיגור בשילוב לוויינים אחרים ובכך מוזלת עלות השיגור. המיני-לוויין, שמשך חייו צפוי להיות כ-14 שנים, נועד לספק שירותי תקשורת ממוקדים אזורית ללקוחות או למדינות עם צרכי תקשורת מגוונים.
מנהל מפעל חלל בתעשייה האווירית, שלומי סודרי: "מדובר בטכנולוגיית חלל עילית בפתרון שמותאם תקציבית למדינות ולמפעילי תקשורת שלא זקוקים ללוויין תקשורת בגודל המקובל כיום. מיני לוויין MCS מהווה נישה חדשה בעולמות לוויינות התקשורת וכן מערכת משלימה או אזורית ממוקדת שמאפשרת להציע יכולת לוויינית מלאה במחיר תחרותי".
בקשר לתחנת הקרקע החדשה אומר סודרי: "הטכנולוגיה הופכת את הלוויינים לזמינים 24/7. המטרה היא למקסם את יכולות הלוויינים תוך שיפור מבצעיות המערך הלווייני"
סמנכ"ל החדשנות והיזמות של התעשייה האווירית, ד"ר אמירה שרון: "מגוון תהליכי חדשנות הוא קריטי לארגון בעל מצוינות טכנולוגית ואנושית, כפי שקיימת בתעשייה האווירית. פיתוח חדשני זה מהווה הוכחת יכולות מדהימה לפיתוח מהיר שישמשו בסיס לאבני הבניין הטכנולוגיות העתידיות של התעשייה האווירית".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.אין עתיד בחלל (ל"ת)מבין 26/10/2021 07:52הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.זה היה חדשני אולי לפני 10 שנים (ל"ת)יוסי 25/10/2021 22:00הגב לתגובה זו3 0סגור