פייסבוק בתחזית מאכזבת בצל הקשיים שמערימה עליה אפל עם הגנת הפרטיות

שנה לאחר מערכת ההפעלה באייפון שחוסמת את איסוף הנתונים נתוני המשתמשים על ידי פייסבוק ואפליקציות נוספות, ברשת החברתית עדיין חווים קשיים. ברבעון הנוכחי הם צופים הכנסות של 31.5-34 מיליארד ד' בעוד בשוק ציפו לתחזית של 34.7 מיליארד ד'
 | 
telegram

"אנו מתמודדים עם חוסר וודאות משמעותי ברבעון הנוכחי, בצל הטלטלות מכיוון מערכת ההפעלה iOS 14 של  APPLE +0.59% APPLE 229.87 +0.59% APPLE סגירה:0 פתיחה:228.17 גבוה:230.72 נמוך:228.16 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (AAPL), ופקטורים שקשורים במאקרו כלכלה וכן בקורונה" - זה היה הנימוק של מארק צוקרברג, מנכ"ל, מייסד ובעלי  META PLATFORMS -0.7% META PLATFO 559.14 -0.7% META PLATFORMS סגירה:0 פתיחה:563.52 גבוה:563.52 נמוך:554.59 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  , לתחזית ההכנסה המאכזבת לרבעון הרביעי.

בעוד שבשוק ציפו כי התחזית של פייסבוק תהיה להכנסות בסך 34.7 מיליארד דולר בשלושת החודשים שיסתיימו בסוף דצמבר, בחברה פרסמו טווח של 31.5-34 מיליארד דולר. כלומר, קצהו העליון של הטווח נמוך מצפי האנליסטים.

כבר שנה חלפה מאז יצרנית האייפון והאייפד השיקה את מערכת ההפעלה המדוברת, שחיזקה את הגנות הפרטיות של המשתמשים, ואפשרה להם בקרה על המידע שנאסף דרך כל אפליקציה - לא רק פייסבוק - ומשותף עם המפעילה שלה. בשביל חברות כמו פייסבוק, שהמודל הכלכלי שלהן נשען על הכנסות פרסום, מבוססות טרגוט (פילוח), שבלי ביג דאטה על המשתמשים אין בו תועלת כמעט, מדובר בבשורה קשה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי דוח של חברת המחקר Flurry, בארצות הברית, 15% ממשתמשי האייפון עם גרסת iOS 4 ומעלה (בינתיים הושקה גרסת 15) אכן בחרו שלא לאפשר את איסוף המידע מטעם האפליקציות.

אחת הסברות בשוק היא שאפל אינם בדיוק מגיני הפרטיות, ומטרתם בהמשך למצוא דרך בה הם עצמם יהנו מהכנסות פרסום באמצעות מידע מהמשתמשים - גם אם לא באותו אופן שפייסבוק אספה אותו. יצרנית סמארטפון שמנצלת את הגישה למשתמשים - אפשר לקרוא לזה סינרגיה, אבל גם ריכוזיות מופרעת. חשבו על מצב הפוך, בו הייתה זו פייסבוק שמשיקה סמארטפון והופכת לשחקן משמעותי בשוק.

במקום הרגולציה העצמית שבפייסבוק אומרים כי הם מחילים על עצמם (עמדה אותה תחקירי הוול סטריט ז'ורנל ועדותה של פרנסיס האוגן סותרים), צוקרברג שב בשיחת המשקיעים על קריאתו לגבש רגולציה מטעם המחוקק - לה תהיה כפופה החברה. עוד הוסיף כי בפייסבוק ממקדים מאמצים פעם נוספת בשוק של הבוגרים הצעירים, זאת ברקע התחרות עליהם מצד טיקטוק (מתחרה של פייסבוק ובעיקר אינטסגרם) וכן שירות iMessage של אפל (המתחרה בוואטסאפ מבית פייסבוק).

עוד בשיחת המשקיעים התייחס צוקרברג למהפכת ה"מטאוורס" שעליה שוקדים בפייסבוק זו שמשלבת יישומי מציאות וירטואלית, ובמסגרתה קניות, מופעי דיבור, ואינטראקציות חברתיות נוספות יעשו על הפלטפורמה שלה, והכל ברשת - בלי לצאת מהבית, בלי לפגוש אנשים פנים מול פנים.

המייסד אמר כי פרטים נוספים על כך יחשוף בסוף אוקטובר באירוע של החברה. בפייסבוק מצפים כי פעילות Facebook Reality Labs שלהם תביא בינתיים להפחתת הרווח התפעולי השנתי של 2021 ב-10 מיליארד דולר לערך. "אנו נרגשים לקראת מימוש תכנית העבודה שלנו, בייחוד סביב יוצרי התוכן, תחום המסחר, ובניית המטאוורס", אמר צוקרברג.

את הרבעון השלישי של השנה סגרה החברה עם הכנסות שצמחו ב-33% ל-29 מיליארד דולר (מתחת לצפי האנליסטים שהיה 29.58 מיליארד דולר) ורווח מתואם של 3.22 דולר למניה (מעט מעל לצפי האנליסטים לרווח מתואם של 3.19 דולר למניה).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות