לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
לקראת פתיחת שבוע המסחר האנליסטים מסתכלים על נתוני צמיחת התוצר האמריקאי כפי שפורסמו בסוף השבוע שעבר ומחפשים בהם רמזים לצמיחה ברבעון הנוכחי. השבוע יהיו במוקד החלטת הפדרל ריזרב, שעשויה לסמן - כן או לא - את תחילתה של הפחתת רכישות האג"ח של 120 מיליארד דולר בחודש על ידי הבנק (ה-"טייפרינג"). בכירי הבנק יתכנסו בימים שלישי ורביעי. מה שישפיע גם כן יהיו נתוני התעסוקה בארה"ב שיתפרסמו השבוע, כשבינתיים אלה מוסיפים לרדת ולאחרונה הפתיעו לטובה - ואולם אלה הן דרישות השכר שמתגלגלות להשפעה על האינפלציה הנמדדת.
ביום שני תדווח חברת הקורסים המקוונים COURSERA (COUR), למחרת בשלישי תהיה זו יצרנית החיסונים PFIZER (PFE) ובחמישי MODERNA (MRNA), UBER TECHNOLOGIES (UBER) AIRBNB, INC (ABNB). בגזרת הישראליות: בשלישי תדווחנה אמדוקס (DOX) ו סולאראדג' ; ברביעי פלייטיקה , קלטורה ו אבן קיסר ובחמישי טאבולה , סייבר ארק ו- JFROG .
"צריכת השירותים בארה"ב רחוקה מלפני המגיפה - ירידת התחלואה תביא לשיפור" אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש מצביע בסקירתו על נתוני התמ"ג האמריקאי ברבעון השלישי, שפורסמו לאחרונה: 2.0% בפועל מול צפי ל-2.6%. "באופן די ייחודי, במצב שנוצר אנו לא יודעים מה היה קצב הצמיחה אלמלא המחסור במוצרים ובעובדים שמנע לספק את כל הביקוש", הוא כותב ומציין כי "רמת הביקושים של המוצרים לצריכה שוטפת ושל מוצרי בניי קיימא ממשיכה להיות גבוהה הרבה יותר מהמגמה לפני המשבר. עודף הביקושים מסביר את הלחצים לעליית מחירים, במיוחד נוכח בעיות בצד ההיצע".
עוד לדבריו "צריכת השירותים אומנם סוגרת פער מול המגמה לפני המגפה, אך עדיין רחוקה ממנה. סך ההשקעות בנכסים קבועים גרעו מהצמיחה הרבעונית כ-0.1%, למרות שעלייה במלאים תרמה כ-2.1%". ברבעון הנוכחי הוא מעריך כי "ניתן לצפות לשיפור בקצב הצמיחה בתמיכת שיפור במגזר השירותים לאחר ירידה בתחלואה - ולראיה, הסנטימנט כלפי חופשה בסקר סנטימנט הצרכנים השתפר באוקטובר לרמה הגבוהה מתחילת המגפה; האמריקאים חזרו לקנות בתים; חל שיפור בסנטימנט הצרכני הכללי באוקטובר; מדדי הפעילות האזוריים של ה-FED הצביעו לרוב על שיפור בפעילות באוקטובר".
- העליות מתחזקות: הנאסד"ק קופץ ב-3%, סטרטג'י קופצת ב-9%, אנבידיה עולה ב-3%
- וול-סטריט ננעלה באדום: המדדים ירדו עד 2.5%, וויקס נפלה ב-8%
"הנתונים והסקרים מראים: האבטלה תמשיך לרדת; לחצי השכר מטפסים" מודי שפריר, האסטרטג הראשי של בנק מזרחי טפחות, התייחס לנתוני התעסוקה האמריקאיים והשיפור שחל בהם - 281 אלף תביעות דמי אבטלה חדשות לפני שבועיים, מול צפי ל-288 אלף. בפרט, הוא מפנה את הזרקור לכך ש"שיעור המשיבים שטענו כי קיים 'שפע של משרות' לאלה שטענו כי המשרות 'קשות להשגה' נותר בספטמבר ברמת שיא". מכאן הוא גוזר מסקנה מעודד כשלדבריו הדבר "מעיד על צפי לירידה נוספת של שיעור האבטלה".
אז האבטלה מצטמצמת, אך מה לגבי דרישות השכר בשוק העבודה והשפעתם על המחירים? שפריר רואה בעלייה במדד עלות השכר, ה-ECI (Employment Cost Index), בשיעור של 1.3% ברבעון השלישי, "עדות נוספת לעליית לחצי השכר והלחצים האינפלציוניים בארה"ב". לסיכום הוא מצטט את יו"ר הפד ג'רום פאוול שאמר כי"סביר מאד ששוק התעסוקה יגיע למצב של 'תעסוקה מלאה' במהלך השנה הבאה".
- 1.עליות חדות בנאסדק עד סוף 2021 (ל"ת)אריה 01/11/2021 07:08הגב לתגובה זו