סקר רשות ניירות ערך: בקושי 3% מהציבור נחשפו לשוק ההון בביה"ס

כמעט ואין חינוך פיננסי בישראל, זאת עובדה. והיא בעייתית מאוד. בנוסף, ל-80% מהמשתתפים שאינם משקיעים אין שום תכנית פיננסית לשנים הבאות - אז מה הפלא שאנשים מתלוננים שקשה להם ואין כסף? הם פשוט לא יודעים לעשות את זה
 | 
telegram
(1)

רשות ניירות ערך ערכה סקר לקראת שבוע המשקיעים הבינלאומי, ה-WIW2021 וממנו עלו נתונים מעניינים: ראשית, רק 3% מהמשקיעים נחשפו לראשונה לתוכן בנושא השקעות ושוק ההון בבית הספר התיכון. שנית, רוב המשקיעים מבינים שמשתלם יותר להשקיע לטווח הארוך - אולם רק ל-19% ממי שאינם משקיעים יש תכנית פיננסית מסודרת לשנים הבאות. והדבר השלישי והלא פחות חשוב הוא שכ-70% מאלה שאינם משקיעים סבורים שהשקעה בשוק ההון מחייבת הבנה מעמיקה בעולם הפיננסי - בעוד שהמציאות היא שאפשר בקלות לנהל את ההשקעות באמצעות מדדים, או מנהלי תיקים, ולא צריך בשביל זה ידע בכלל, רק לזכור שזו השקעה לטווח ארוך, ואת זה אנשים מבינים, גם בישראל, כאשר 58% יודעים זאת (אך כידוע - גם אם יודעים, קשה ליישם).

הנתון התמוה ביותר הוא שרק 3% מהמשקיעים נחשפו לשוק ההון בבית הספר התיכון - כלומר, רוב בתי הספר לא נוגעים בנושא הזה כלל, נושא שיכול לשנות משמעותית את העתיד הפיננסי של ילדנו - תעודת עניות לחינוך בישראל. נתון מבהיל נוסף הוא שרק 19% מהאנשים שלא משקיעים גיבשו תכנית פיננסית לשנים הבאות - רבים מהם יכולים למצוא את עצמם בלי יכולת לסגור את החודש בגילאים מתקדמים יותר. ובנוסף, האנשים שלא משקיעים נותנים לכסף שלהם להישחק ולצבור אבק בפיקדונות בבנק, והכל נובע מבורות ומפחד משוק ההון. 

תובנות נוספות שעלו ממצאי הסקר
- רק 25% מבני 65+ בדקו האם יועץ ההשקעות שלהם הוא בעל רישיון, בעוד ש-46% מהמשיבים בגילאי 29-18 בדקו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

- 42% מהמשקיעים בגילאי 29-18 נעזרו/ים בשירותי ייעוץ דיגיטלי, לעומת 14% בלבד מהמשקיעים בני 65+;

- כ-70% מהמשקיעים התמקחו על עלויות דמי הניהול / העמלות של תיק ההשקעות שלהם;

- 60% מהמשקיעים העידו שאינם מבינים או מכירים את עולם הנכסים הדיגיטליים/ מטבעות קריפוטוגרפיים.

מדי שנה הרשות מתמקדת בנושא אחר, והשנה לאור ההשפעה של מגפת הקורונה, הוחלט לבחון את מאפייני המשקיעים וההשקעה שלהם. הסקר בדק עם שתי אוכלוסיות מרכזיות: משקיעים בשוק ההון וציבור שאינו משקיע.

דוברת הרשות והממונה על החינוך הפיננסי, הדר הורן: "מדי שנה, בשבוע המשקיעים הבינלאומי אנו פועלים להעלאת המודעות של הציבור הרחב לחשיבות החינוך הפיננסי ולצרכנות פיננסית אחראית. מהסקר שערכנו עולה כי 60% מהמשקיעים מנהלים את ההשקעות שלהם באופן עצמאי. כמו כן, אנו מזהים שבעקבות מגפת הקורונה, עלתה המודעות של הציבור והרצון שלו לרכוש ידע באמצעים השונים. לכן, הרשות משקיעה מאמצים במרחבים השונים להעצמת "ארגז הכלים" האישי של ציבור המשקיעים, ובמקביל פועלת להזהיר את הציבור מפני תרמיות והשקעה במיזמים לא מפוקחים".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    החינוך בישראל הוא תת רמה
    יהודה 01/11/2021 19:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל מה שמלמדים בבתי הספר קפוא כבר 100 שנה . לא מלמדים מה זה שוק הון , מניות אגרות חוב . אפשר לחשוב איזה מסובך זה . במקום זה מאוד חשוב ללמוד תנ"ך זה מה שמכין את הצעירים לחיים האמיתיים. תעודת בגרות זה דבר פסה לא צריך אותה ובטח לא בישראל כי התלמידים לאחר הבגרות הולכים לצבא לשלוש שנים ולא זוכרים כלום ושום דבר ממקצועות הבגרות .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות