המניה עברה את היעד של האנליסטים - זה לא אומר שהיא לא מעניינת

האם האמריקאים נאיביים, האם הגאות בשוק המניות תימשך עד 2038; מה זה תחום ה-CRO, מי זאת Medpace והאם כדאי לחכות לתיקון כדי לרכוש אותה?
 | 

"האמריקאים הנאיביים", כך טוענים כמה רפי שכל, "נתנו לעולם את האינטרנט בחינם". באמת? כעת הם מעבירים את האינטרנט, שכולנו משועבדים לו, למטאוורס (Metaverse-"מעבר ליקום") וגם זה בחינם. עד עכשיו הצליחו להדביק את כולנו למקלדת ובעוד זמן לא ארוך ניכנס כולנו פנימה, נחיה בתוך הרשת. כשאני שומע כמה משאבים וכסף משקיעים צוקרברג וחבריו בעמק הסיליקון בתחום הזה, בנושא אין לי ספק שהעולם הולך לשם.

יש טענה קונספירטיבית שברשת "החינמית" הזו יש מתקן סודי שמעביר כל אות, תמונה או מסר, חוטי כאלחוטי, ב-copy-paste למחשב המרכזי בלנגלי (זו הסיבה שאוסמה השתמש בשליחים). אבל עזבו קונספירציות בצד ותחשבו, כמה יתרום המעבר אל "מעבר ליקום" לצמיחה הכלכלית בעולם ולחברות שיובילו את כולם לשם. התשתיות של ביידן והמכונית האוטונומית ביחד לא יהוו רבע מהמנוף הזה. האמריקאים לא נאיביים. חולמים בהחלט, אבל לא נאיביים.

קתי ווד צודקת. ווד אמרה השבוע: "הגאות במניות תמשיך לפחות עד 2038. המעבר מהאינטרנט הנוכחי למטאוורס מתאפשר בזכות הבשלתן (אנחנו כינינו זאת "ההתמזגות") של טכנולוגיות כמו מציאות מדומה, אינטראקטיביות מלאה אדם-מחשב, בינה מלאכותית, בלוקצ'יין, מחשוב ענן ואחרות". כעת ברור למה התיקון לא מגיע.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

תעשיית ארגוני המחקר החוזי (ה- CRO = Contract Research Organization) פורחת ווול סטריט מתאהבת: Medpace Holdings (סימול:MEDP) כדוגמה
חברת CRO היא חברה שמספקת תמיכה לתעשיות התרופות, הביוטכנולוגיה והמכשור הרפואי בצורה של שירותי מחקר במיקור חוץ ועל בסיס חוזה. זו תת-תעשייה של תעשיית האבחנה והמחקר שהתפתחה באמצע המאה שעברה, הפכה לתעשיית ענק בהובלת חברות כמו תרמו-פישר (סימול:TMO), Becton Dickinson (סימול:BDX), Waters  סימול:WAT), JNJ ,Danaher(סימול: DHR, שרכשה, ב-2011, את המתחרה הגדולה של TMO, Beckman Coulter) ועוד. חברת CRO מספקת גם שירותים שנוצרים כתוצאה מפעילות האבחנה והמחקר כגון פיתוח ביו-פרמצבטי, פיתוח בדיקות ביולוגיות, מסחור, מחקר פרה-קליני, מחקר קליני, ניהול ניסויים קליניים ומעקב תרופתי.

התחום הזה שהוא בעצם נישה נוצר למעשה בגלל עלויות עתק שנדרשות גם לזיהוי תרופות חדשות וגם להוצאות המו"פ. הוצאות שהלכו ותפחו, במיוחד בתחום הניסויים הקליניים. העלויות הללו שכנעו את חברות התרופות והציוד הרפואי שמדיניות ה'לעשות הכול בבית' אינה מדיניות חכמה יותר, גם בשל העלות ולבטח בשל היעילות. חשיבות ההתפתחות של ה-CROs קשורה כאמור במיוחד לתהליך הניסויים הקליניים, תהליך שהופך יותר ויתר מקצועי, יותר יקר ושדורש תשומת לב ניהולית גבוהה, מה שהוביל להבנה שעדיף להוציא הליך זה למיקור חוץ.

CROs מבטיחים את המיומנות הטכנית הנדרשת במחקרים קליניים, תוך הבטחת איכות המחקר ותוצאותיו ויותר מכך, הניסיון של השנים האחרונות מראה בבירור שהעברת הפעילות הקלינית למיקור חוץ מגדילה את סיכויי ההצלחה וחוסכת סכומי עתק. ה-CROs מועסקות, בדרך כלל, ע"י חברות האבחנה והמחקר אבל לא רק. ארגונים כמו ה-EMA (ארגון הבריאות האירופי) וה-NIH (הארגון הלאומי לבריאות בארה"ב) מעבירים את מחקריהם ואת הבדיקות שהם מבצעים למיקור החוץ של חברות ה-CRO ובשנים האחרונות, עם ההתפתחויות הטכנולוגיות בציוד הרפואי והעברת האינפורמציה הפכו
ה-CRO לספקי התמיכה המובילים של מחקרים קליניים וניסויים קליניים גם עבור תעשיית המכשור הרפואי. 

לבסוף, יותר ויותר חברות רפואיות, פרמקולוגיות, ביוטכנולוגיות וגנריות מעבירות את תהליך העברת תרופות במסלול ה-FDA כולו לחברות CMO. התעשייה הצעירה, שב-2020 יצרה הכנסות של 58 מיליארד צפויה להגיע ל-124.2 מיליארד ב-2027, אבל לפי קצב הצמיחה הנוכחי נראה שתעקוף התחזיות ובגדול. עיקר התהליך מתבצע בארה"ב ובאירופה ונמצא בשלבים התחלתיים במזרח הרחוק שם קצב הצמיחה הפוטנציאלי גדול בהרבה. ונוסיף שהתעשייה שהתמקדה בעיקר בתחום הבריאות "גולשת" (שוב, בגלל העלות והיעילות) לתחומים שונים אחרים. הביקוש הגואה לשירותי התעשייה הזו כבר הוביל להתפתחות תת-תעשייה בתחום, ה-"Companion Diagnostics Market" שזו נישה שמתבססת על בדיקה אבחנתית (דיאגנוסטית) המשמשת כמלווה לתרופה טיפולית, פעולה שכול מפתחות החיסונים לקורונה השתמשו בה.

מנוע הצמיחה הגדול של התעשייה הוא תחום הגנומיקה, הטיפול בגנים ברמת התא. ההתמקדות בתא ובגנים קבלה "דחיפה" גדולה ממגפת הקורונה וההתקדמות דורשת התאמה של תהליכי הבדיקה, האבחנה והמחקר, כולל ציוד מיוחד. נדרשת גם חשיבה שונה בנוגע לאסטרטגיית/מדיניות של פיתוח או אי פתוח של תרופות וחיסונים כולל תהליך הבדיקות והאישורים בדרך לאישור FDA.

חשוב להבין את השרשור שהתפתח כתוצאה מהתקדמות מהפכת הטכנולוגיה בתעשיית הבריאות (ובכול המגזרים האחרים למעשה). תעשיית האבחנה והמחקר התפתחה למעשה ע"י חברות התרופות והציוד הרפואי הגדולות שהבינו את ההיגיון העסקי-כלכלי במיקור חוץ שיצרה המהפכה (גם מצד ההיצע וגם מצד הביקוש). עם התקדמות המהפכה נוצר מצב שגם תעשיית האבחנה והמחקר, בגלל העלויות בעיקר, חייבת  במיקור חוץ נקודתי מה שהוביל ליצירת ה-CRO. ולאחרונה, "בעזרת" המציאות שיצרה הקורונה מתפתחת תעשיית ה-Companion Diagnostics.

חברות תעשיית האבחנה והמחקר הן שבפועל מובילות את כל שלושת התעשיות הנ"ל אבל ככל שהטכנולוגיה מתקדמת והביקוש למוצרי התעשיות הולך וגדל, מצטרפות חברות נוספות. הן מגיעות מתחום הרפואה, בריאות וציוד רפואי ואחרות שעד כה לא נכנסו לתחומים אלו, חלקן חברות שהוקמו "בגלל הפוטנציאל בתחומים החדשים" וסטארטאפים רבים שמספרם גדל עם ההתרחבות וההתקדמות הטכנולוגית.

Medpace Holdings שאותה אנחנו מביאים כדוגמה היא אחת מאותן חברות שהצטרפו לתעשיית ה-CRO "בגלל הפוטנציאל" ומאוד מצליחה גם בביזנס ולא פחות בוול סטריט וננסה, באמצעותה, להבין את התעשייה.

מי את Medpace Holdings? את ההכרות שלנו עם החברה עשינו ערב הנפקתה בקיץ 2016 כאשר החבר שלנו סטיבן, אז כבר פנסיונר שחי על הר בוויומינג אבל עדיין מאוד מעורב בנעשה בוול סטריט, שלח לנו  רד-הרינג (תשקיף ראשוני) של החברה עם הודעה, "זוכר את ההכרות שעשיתי לך עם פישר סיינטיפיק לפני המיזוג עם תרמו אלקטרון לפני כעשור?. הבנתי אז שמהפכת הטכנולוגיה 'דוחפת' את תעשיית הבריאות, בגלל העלויות וההתייעלות, למיקור חוץ של שירותי המעבדות וצדקתי. אז יש לנו היום את תרמו פישר שנוצרה מהמיזוג בין פישר סיינטיפיק לתרמו אלקטרוניקס. המהפכה ממשיכה להתקדם ידידי וכעת הגיע גם תורה של תעשיית האבחנה והמחקר כולו ל"מקר החוצה" את התהליכים הקליניים. אז תסתכל על הרד הרינג של מדפייס, ספור של ראיית הנולד והתארגנות לכך.

"המייסד, ד"ר August Troendle  שעסק, בחברת נוברטיס, בניהול מחקרים קליניים, פיתוח חומרים במעבדה והעברת תרופות במסלול FDA, זיהה שנוצרת כאן נישה שככול שהטכנולוגיה תתקדם תהיה גדולה יותר כי היא מייצרת חיסכון ויעילות לתעשיית הבריאות. האיש הזה עזב את נוברטיס והקים החברה עוד ב-1992. אז הצעה מחבר וותיק, שמקווה שאת TMO אתה עדיין מחזיק, קנה MEDP, סגור אותה בכספת לצד TMO ותשאיר אותן לנכדים והגיע הזמן", ומסיים סטיבן, "שתזיז התחת ותגיע לוויאומינג, המקום היחיד מחוץ לארץ הקודש ששווה לחיות בו, הסוס ממתין לך".

לא שסטיבן חי אי פעם בארץ הקודש ולא שאני הולך לרכב בהרי וויאומינג אבל בדקנו ומנהל ההשקעות הוותיק צודק כרגיל, ד"ר Troendle ייסד את החברה ב-1992 ומאז הוא מוביל אותה כיו"ר ומנכ"ל. "היה לי חלום", כתב האיש, "להקים ארגון שיספק שירות מלא בתחומים שנעשים יקרים מידי ולא יעילים לבצוע לחברות התרופות והציוד הרפואי" שזו למעשה ההגדרה של CRO והוא עשה זאת ב 1992. "אני בונה את החברה כמודל לארגון מיקור חוץ לתהליכי מחקר, פיתוח, בדיקות קליניות ותהליכי האשור ב-FDA שמחבר רופאים בעלי שם  עם מומחי רגולציה ותפעול. המחקר הקליני עומד להפוך לבעל חשיבות עליונה, כלכלית ומקצועית, לתעשיית הרפואה ויהפוך לתעשייה שעומדת בזכות עצמה". את זה הוא כתב כבר אז והוא הצליח לשכנע את מחלקות הפתוח הכלכלי של מדינת אוהיו והעיר סינסנטי להקים, ביחד עם משקיעים, מרכז לאסטרטגיית/מדיניות של פיתוח של תרופות וחיסונים כולל תהליך הבדיקות והאישורים בדרך לאישור FDA.

הוא הצליח לגייס 3 רופאים בעלי שם עולמי בתחום הבדיקות הקליניות ובעשור הראשון לחייה פתחה החברה מרכזים לשירותי מחקר קליני בהולנד, בישראל בעיר לוד, בבלגיה, בברזיל בסין. בהודו ובצ'כיה שם רכשה ב-2007 את חברת Monax s.r.o שלמעשה הייתה אז חברת ה-CRO היחידה מחוץ לגבולות ארה"ב. ב-2011 רכשה קרן ההון הפרטית היוקרתית CCMP Capital 80% מהחברה וב-2014 נמכרה האחזקה לקרן ההון הפרטית הבריטית Cinven Capital ב-900 מיליון דולרים. באוגוסט 2016 הונפקה החברה ע"י ג'פריס וקרדיט סוויס וגייסה 207 מיליון דולרים לפי 23 דולר למניה. ההנפקה נערכה על פי נתוני 2015 שהראו הכנסות של 359 מיליון, רווח תפעולי של 20.6 מיליון והפסד נקי של 8.7 מיליון או הפסד של 28 סנט למניה. החברה הונפקה בשווי 837 מיליון דולרים והמניה, מאז ההנפקה, עולה עם הביצועים העסקיים.

בסוף 2018-תחילת 2019 רכשה החברה את כל המניות שהחזיקה Cinven לפי כ-60 דולר המניה (כ-1.75 מיליארד דולרים). וכן, שכחנו לספר לכם שכשבועיים לאחר ההנפקה רכש הד"ר 869,565 מניות במחיר ממוצע של 30 דולרים וכיום מחזיק 6,663,845 מניות כ -18% מהמניות. במהלך השנים 2018-2021 מכר למעלה ממיליון מניות. בלקרוק (סימול:BLK) מחזיקה ב-10.7% מהמניות.

את 2020 סיימה החברה עם הכנסות ורווח תפעולי ונקי של 925.9, 167 ו-145 מיליון או 3.85 דולר למניה, כשמניה נסחרת כרגע לפי 226 דולרים שווי חברה של 8.14 מיליארד ומכפיל היסטורי של כ-50. הקונצנזוס הוא לרווח למניה של 4.75 ושל 5.48 דולרים ל -2021-2. 32% מההכנסות מגיעות מלווי תרופות אונקולוגיות, 23% מתרופות ל"מחלות ללא מענה", 14% מתרופות למערכת העיכול, 11% מטיפול באנזימים, 10% מקרדיולוגיה ו-10% נוספים מלווי תרופות למחלות מרכז העצבים.

אז החברה צומחת, רק חשוב להזכיר שהתחרות הולכת וגדלה גם מול ענקיות האבחנה והמחקר (שהן גם מתחרות וגם ספקיות ביזנס) וגם מול חברות מסוגה של MEDP כמו Laboratory Corporation of America (סימול:LH) או ICON plc (סימול:ICLR). מניות החברות הללו נמצאות כולן בשיא כל הזמנים. 

המניה יקרה? הפרופסור סמואלסון היה אומר "נורא יקרה" אבל הדעה בוול סטריט היא שהמניה מומלצת לקניה לבטח לטווח הארוך. מחיר המניה עבר את קונצנזוס היעד ב-13%. אנחנו מסכימים עם סטיבן שזו אחזקה לטווח הארוך וחזרה על סיפור TMO וחברותיה. אין כרגע סל ממוקד CRO ותמצאו את המניה בסלי ההזדמנות, הצמיחה והמומנטום כמו FPX, RFG או PTH. התרומה שלנו למשקיע שחשוב שיבין שאנחנו בני דור הבייבי-בומרס (שהיום, מבחינת הערכת מניות זה חיסרון פסיכולוגי) היא, אם יהיה תיקון נאה אז  תסגרו בכספת גם עוד TMO וגם עוד MEDP זה מה שאני אעשה.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו  לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. העושה במידע הנ"ל שימוש, עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו. הכותב מחזיק ו/או עלול להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(41):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 20.
    רק אלוהים יודע כמה אני אוהב את האיש החד הזה הוא פשוט
    מוסא 18/01/2022 03:24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אנציקלופדיה מהלכת על 2 ומכונה לניתוח של שוק ההון עם המון שכל מהזן המשובח יש משהו שאתה לא מבין ולא יודע? תענוג לקרוא אותך איש מבורך
    סגור
  • 19.
    לשלמה..
    lior 09/11/2021 22:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בתחילת השנה המלצת על מניית מייקרוסופט שהיא תהיה כוכבת של השנה.. יש לך הערכה איזה מנייה תככב בשנה הבאה ?
    סגור
  • מייקרוסופט, בגלל הניהול, עצמת השיווק והידע
    שלמה גרינברג 10/11/2021 10:31
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שהצטבר בתחום התכנה היא בהחלט אחת החברות שאני מאמין שימשיכו להינות ולהוביל את מהפכת הטכנולוגיה אבל לא המלצתי ואיני ממליץ. אני מנסה לתת תמונות מצב
    סגור
  • 18.
    Contract Research Organization והאם יש חברות ישראליות ב (ל"ת)
    ישראל יהודה 09/11/2021 09:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • הרי הכתבה עוסקת בכך אז מה השאלה?
    שלמה גרינברג 09/11/2021 12:34
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לגבי ישראל, מדוע שלא תגולל? https://www.contractresearchmap.com/places/israel
    סגור
  • טען עוד
  • 17.
    שוק וההבנה שלי ממנו
    אסף 09/11/2021 09:09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מר גרינברג היקר..לאחר 30 שנה שאני בשוק האמריקאי בכסף גדול ורק מניות.הגעתי למסקנה שלא אנליזות ולא כלום.פשוט קונים חברות שבנמוך שנתי ומחכים בסבלנות.וזהותמיד זה מנצח.חוץ מפעם אחת שנימחקה לי חברה.FTR.חוץ מיזה פשוט מאות אחוזים לאורך ה 3 שנים האחרונות.לדוגמאX,ENDP,QS,RGEN,BBBY,ועוד המון.פשוט סתם סבלנות אמיתית.
    סגור
  • 16.
    האמריקאים רפי שכל על רצף הטמטום
    ישראל NO 1 07/11/2021 10:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מגיע להם (וגם לאירופאים) זכויות על כמעט כל המדע והטכנולוגיה כמו המחשבים. גרוע מזה, הטכנולגיה עוברת לאויביהם כמו צפון קוריאה ואירן וגוררת הוצאות עתק על ביטחון.
    סגור
  • לא רוצה לפוצץ לך את הבלון, אבל
    בן 09/11/2021 12:01
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לא מעט תחנות כח ישראליות כבר נמצאות בבעלות סינית, והלפיתה של הדרקון האדום מגיעה עד לקוטג' במקרר שלך. וזה כלום מול הטורקים והירדנים. אבל הם בעיקר במוצרי צריכה. הסינים זו בעיה יותר גדולה ואלוהים יודע איך המדינה אישרה למכור תחנות כח לסינים.
    סגור
  • 15.
    שלמה,תענוג לקרוא. דעתך על SDGR בה מושקע גייטס? (ל"ת)
    תודה 06/11/2021 16:03
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • Schr?dinger, Inc
    שלמה גרינברג 07/11/2021 10:08
    הגב לתגובה זו
    6 0
    חברה מעניינת מאוד, עם הנהלה חזקה מאוד ושותפויות רציניות שפועלת בתחום מעניין וחשוב מאוד, פלטפורמות תכנה מבוססות פיזיקה. למרות הירידה החדה מהשיא היא עדיין מתומחרת גבוה ביותר אבל האנליסטים ממליצים. מדובה בחלום מתפתח וגם תחרות עזה
    סגור
  • 14.
    לשלמה גרינברג איזה תיקי סל אתה חושב יהנו מהעברת תוכנית
    בני 06/11/2021 13:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הכלכלית של ביידן. 110 מיליארד יוקצו לכבישים וגשרים, 66 מיליארד דולר למסילות ברזל וכמעט 40 מיליארד דולר לתחבורה. והאם יש מניות עם שווי שוק גדול מהמותיקות המפורסמות שאתה מכיר שגם ירוויחו מכך נגיד כמו United States Steel Corporation תודה
    סגור
  • יש חברות רבות אבל הבחירה שלך לאחר שתבדוק (ל"ת)
    שלמה גרינברג 07/11/2021 10:08
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • תודה שלמה ואיזו תעודות סל אתה מכיר ? (ל"ת)
    בני 07/11/2021 23:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • תשתיות יהנו מהתכנית של ביידן.
    הנריק 08/11/2021 20:56
    הגב לתגובה זו
    3 0
    יש תעודה טובה על התחום עם דיבידנד נחמד-xlu.
    סגור
  • 13.
    מאוד מענין אבל לא קשור לתיקון
    הברבור הירוק 06/11/2021 07:08
    הגב לתגובה זו
    2 0
    תיקון מגיע לא תמיד מסיבות מובנות הרי שוק המניות לעיתים לא רציונאלי יש הרבה כסף למעט אנשים ואין להם מה לעשות בו וככל שחולף הזמן ההסתברות הולכת ועולה
    סגור
  • 12.
    חברות cro קיימות כבר משנות ה90
    מהתחום 05/11/2021 18:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חפשו בגוגל the biggest cro companies
    סגור
  • אכן אבל לא בהתמקדות של הנוכחיות
    שלמה גרינברג 06/11/2021 10:39
    הגב לתגובה זו
    3 0
    וכמעט לא בבריאות
    סגור
  • 11.
    לא שמעתי עד היום על מנהל השקעות שאומר להיזהר
    אזרח מודאג 05/11/2021 16:06
    הגב לתגובה זו
    3 0
    קטי ווד היא אייבי גוזף כהן ("הכוכנת של הוול סטריט) שב2000 הבטיחה שהשוק עוד יעלה גם כשהנסדק היה ב5000, ומי שיש לו זיכרון יודע מה קרה. ראו הוזהרתם !!!
    סגור
  • לא שזה חשוב לי אבל
    שלמה גרינברג 07/11/2021 10:17
    הגב לתגובה זו
    4 2
    כול ש"הבטיחה" כהן בתקופת הבועה מתקיים, היכן הנאסד"ק היום? ואגב, גם היום היא מהיועצות המובילות בוול סטריט. מניסיוני אומר לך שאנשים מגיבים בהתאם לנסיונם האישי.
    סגור
  • 10.
    לגזור ולשמור
    שלמה 05/11/2021 15:51
    הגב לתגובה זו
    5 0
    כשהשוק יתרסק נקרא שוב את הכתבה אולי פספסנו משהו הסיבה היחידה שהשוק בעננים זה הדפסת כסף וריבית אפס
    סגור
  • נראה לי שאתה צעיר מאוד
    שלמה גרינברג 06/11/2021 10:43
    הגב לתגובה זו
    5 0
    מדוע שלא "תגזור ותשמור", הכתבות שלי ב 1987, 2000, 2007 וכול "התרסקות אחרת
    סגור
  • מה אתה מתחכם ..עברת כבר את ה 90 עם ים הפסדים? (ל"ת)
    לשלמה 09/11/2021 17:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • צעיר אבל ממש לא טיפש (ל"ת)
    אזרח מודאג 08/11/2021 02:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • שלמה
    לרון 06/11/2021 09:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא לא לא יסכים איתך,ה כ ל מסתכם במילה אחת ט כ נ ו לו ג יה, אני נאלץ להסכים איתו,עובדה שאיננו שוכני מערות זה מכבר
    סגור
  • הפסק ללקלק לשלמה (ל"ת)
    ללרון 09/11/2021 17:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • אבל איאפשר להפסיק רק לשחוק. (ל"ת)
    איתי תוהה 05/11/2021 20:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 9.
    מניית סטרטסיס
    שמואל 05/11/2021 14:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלום שלמה. בבקשה,חווה את דעתך למניית סטרטסיס.האם כדאי לקנות? אני מדבר לטווח שנה וחצי. תודה
    סגור
  • 8.
    קתי ווד הפסידה 250 מיליון דולר על ZILLOW
    קתי ווד אמרה... 05/11/2021 14:46
    הגב לתגובה זו
    6 0
    קתי ווד אכן הצליחה מאד בשנים הקודמות, אבל נחלה הפסדים לא מבוטלים השנה. יש שטוענים שהיא פועלת כמו ספקולנטית בתזזיתיות
    סגור
  • קרן arkk לבד מנהלת 25 מיליארד דולר
    כלום ושום דבר 05/11/2021 23:49
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ויש לה עוד קרנות
    סגור
  • 7.
    "כעת ברור למה התיקון לא מגיע"
    יחזקאל 05/11/2021 14:15
    הגב לתגובה זו
    3 0
    המעבר מהאינטרנט הנוכחי למטאוורס מתאפשר בזכות הבשלתן (אנחנו כינינו זאת "ההתמזגות") של טכנולוגיות כמו מציאות מדומה, אינטראקטיביות מלאה אדם-מחשב, בינה מלאכותית, בלוקצ'יין, מחשוב ענן ואחרות". כעת ברור למה התיקון לא מגיע. ואת זה לא ידענו לפני שבועיים, רק קאטי ווד ידעה. בינתיים יש לה הפסדים כבדים בחודשים האחרוני
    סגור
  • 6.
    אני חייב להבין למה דוקא עד 2038 ולא עד 2037???
    המתחזה 05/11/2021 13:42
    הגב לתגובה זו
    6 0
    חח
    סגור
  • היא מצטטת את tom lee
    tom lee 05/11/2021 23:59
    הגב לתגובה זו
    2 0
    Cathie Wood agrees with Fundstrat's Tom Lee that a demographic boom led by millennials will drive the stock market higher for years to come Jun. 8, 2021, Lee said the millennial generation's earning potential won't peak until 2038, and that the S&P 500 could surge nearly 400% by then to 19,350.
    סגור
  • 5.
    מה מיוחד בשנת 2038? ולא שנת 2040 (ל"ת)
    מומו 05/11/2021 09:48
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 4.
    תעקוב שלמה
    נחמן 05/11/2021 09:40
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לונזה קטלנט ואין על tmo. ניהול מבריק של מר קספר. הערה לטור לגבי סין. סין חזקה מאוד בתחום ולא כפי שכתבת. תכיר את וושי אפטק שלה מפעלי ענ2 בסין ובאירופה, באירלנד והינה אחד CMO הגדולים המודרניים בעולם
    סגור
  • 3.
    מעניין
    גיל 05/11/2021 09:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תודה!
    סגור
  • 2.
    נכון מאוד, אבל גם לא אומר שהיא כדאית בכלל (ל"ת)
    נהג 05/11/2021 09:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מי טען שהיא כן?
    בן 10/11/2021 10:36
    הגב לתגובה זו
    1 0
    .
    סגור
  • 1.
    תודה על הכתבה
    מאיר 05/11/2021 09:05
    הגב לתגובה זו
    7 0
    מרחיב דעה. מאיר עיניים.בקשה לי אליך. תכתוב כמה מילים על נובה. אי אפשר לעצום עין לנוכח הצמיחה והזינוק במחיר המניות.
    סגור
  • מחזק. (ל"ת)
    בן 09/11/2021 12:05
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • נובה
    לרון 06/11/2021 09:05
    הגב לתגובה זו
    2 0
    חברה נהדרת ,מנייה תמיד יקרה
    סגור
  • כמה שנים היית באונ' אם בכלל? ענה לי ואצ'פר אותך במשהו
    לרון 09/11/2021 17:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ענק
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות