הדולר ירד ל-3.067 ש' היורו נגע בשפל חדש של 3.48 ש' - בנק ישראל כנראה התערב

אייטם מתגלגל - עדכונים שוטפים על הדולר; האם הדולר יישאר ברמות הנוכחית?
 | 
telegram
(9)

עדכונים שוטפים על הערכות אנליסטים כלכלנים ומומחים ביחס לשער הדולר, תחזית לשער הדולר ועוד. 
------
17/11/2021 - הדולר ב-3.09 שקלים, מוקדם יותר הדולר עמד על שער של 3.067 שקל בעוד היורו נגע בשפל של כל הזמנים עם שער של 3.48 שקל למטבע. ככל הנראה על רקע זה בנק ישראל להתערב בסחר במטבע חוץ, מה שגרם למטבעות לעלות מעט.

לאור השפל שהדולר הגיע אליו. אולם, בשונה מהמדיניות הקודמת שתמכה בהתבטאויות שקופות לטובת הוודאות בשווקים, כעת שומרים בבנק ישראל על עמימות. גם לאחר התערבות על פי ההערכות, בבנק לא מאשרים ולא מכחישים. גם היורו ירד לשפל  של 3.49 שקל, והוא במרחק של שבע אגורות בלבד מהשפל של כל הזמנים. 

דולר שקל רציף -0.28% דולר שקל רציף 3.72 -0.28% דולר שקל רציף בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:3.73 נמוך:3.7 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:

כותרת ראשית

- כל הכותרות

------
08/11/2021
אי אפשר לתת תחזית לדולר. הגורמים המשפיעים על הדולר - גורמים מקומיים ובעיקר גורמים גלובליים, הם לא כאלה שניתן לשים בנוסחה ולקבל תוצאה.  הדולר הוכיח לכולם,  גם לבנק ישראל (שרכש 207 מיליארד דולר כדי להוריד את שער הדולר ונכשל כשבדרך הוא שורף לנו 100 מיליארד שקל), שתחזיות הכלכלנים הן לא משהו שכדאי לכם לבנות עליו. אפשר לדבר על ההיסטוריה, אפשר לדבר על כוחות שמשפיעים על הדולר לכיוונים שונים, אבל זה מאוד יומרני לחזות את שער הדולר. 

מה הכוחות שמשפיעים על הדולר?  
אז אמרנו - עודף דולרי שוטף ותנועות הון של משקיעים זרים ומוסדיים. הירידות בדולר בחודשים האחרונים מוסברים במכירות דולרים של משקיעים זרים וגידור של משקיעים ישראלים. נו טוב, אם הדולר היה עולה, היו אומרים לכם שזה בגלל (או בזכות) בנק ישראל שסיים את מסגרת ה-30 מיליארד דולר לרכישת דולרים והודיע אתמול חגיגית - זה לא הסוף. יש לי עוד במחסנית. 

כשזרים מוכרים דולרים וקונים מניות ישראליות הדולר יורד והמניות בארץ עולות. כתבנו על זה כאן: הקשר בין העליות בבורסה לירידה בשער הדולר; ומה הסיבות הנוספות לחולשה בדולר?. אבל יש גם קשר בין שער הדולר למצב הרוח בוול סטריט.
הגופים המוסדיים מגדרים את ההשקעות שלהן בחו"ל, כשההשקעות עולות הם מגדרים יותר. כשיהיו ירידות הן יגדרו פחות. גידור זה בעצם מכירת דולרים, כדי לא להיות חשופים לדולר. משמע - כשיש עליות, המוסדיים מוכרים דולרים, וכשיש ירידות הם קונים דולרים - יחס הפוך, ומסתבר שזה דומיננטי מאוד בהשפעה על הדולר. לצד המוסדיים, גם הזרים פועלים באופן דומה. ירידות בנאסד"ק יגרמו להם להעביר כספים מכאן לשוק האמריקאי דבר שמלווה במכירת דולרים. עליות בנאסדק יביאו אותם לחפש אלטרנטיבות ולהגיע לשוק המקומי (מה שקורה עכשיו) ולקנות דולרים.  

ההזרמות האלו מלוות במימוש דולרים ורכישת שקלים. כלומר, קיים בעצם קשר הפוך בין ירידת הדולר לעליות בבורסה. המשקיעים מוכרים דולרים וקונים שקלים ובהם רוכשים מניות ואג"ח בשוק המקומי וגורמים לעלייה בשוק המקומי. 

5/11/2021 - "השקל שב ומתחזק היום וממשיך את מגמת ההתחזקות שנקטעה, ככל הנראה זמנית, בראשית השבוע. עד כה, נראה שמהלכיו של בנק ישראל לתקן את אותו מהלך יתר מתונים יחסית. בראשית השנה, כאשר השער ירד לכ-3.11-3.13 שקל לדולר, בנק ישראל הגיב עם הכרזה תקדימית של תכנית רכישות, אך עתה לא הייתה תגובה כזו" כך כותבים דר' גיל בפמן וקובי לו מבנק לאומי.

"נציין שבנק ישראל חפשי להתערב בשוק והצהיר על גמישותו ונחישותו בעניין ניהול שער החליפין מספר פעמים בחודשים האחרונים. לא מן נמנע שיש בבנק ישראל חשיבה מחודשת על הרמה הרצויה של יתרות המט"ח וייתכן שנרקמת ברקע תכנית לשימוש בכלים אחרים, בין אם בהפעלת בנק ישראל ובין אם בהפעלת גורם אחר".

עוד הם מציינים כי "בנק ישראל הצהיר שאף אם התנאים הבסיסיים תומכים בהתחזקות השקל, ברצונו למתן את התהליך, זאת מתוך התחשבות בסקטור העסקי הישראלי. נראה שהיבט זה, של "שמירה" על הסקטור העסקי מפני פגעי תיסוף "מהיר מדי", תוך הימנעות מפני הגעה לשער החליפין ריאלי של שיא כל הזמנים, יהיה במסגרת שיקוליו של בנק ישראל בבחירת צעדיו בעתיד הנראה לעין. נראה שהתגובה המתונה לאחרונה, עם השתהות בתגובה, עשויה להיות מכוונת על ידי בנק ישראל, וזאת במטרה שהשוק יפנים את האפשרות של סיכון התיסוף ושבנק ישראל לא יהיה שם לעולם, כקונה של כל סכום במינימום שינוי במחיר".

"בנק ישראל הזכיר לא פעם את המונח 'חלון שער החליפין הדינמי', המהווה טווח "שער חליפין הוגן" על הגורמים המאקרו כלכליים. נראה שבנק ישראל מכוון את מדיניות ההתערבות שלו בשוק תוך התחשבות במידת התאמת שער החליפין בפועל לטווח המשתמע מן החלון הנ"ל. כאשר תנאי המאקרו של המשק הישראלי מתחזקים, החלון עשוי לזוז ולאפשר מקום רב יותר לתיסוף של השקל. לא מן הנמנע שנעשה כיוונון כזה של החלון בחודשים האחרונים, תוך מתן אפשרות להתחזקות מוגבלת של השקל, גם כביטוי להכנסת מרכיב גדל יותר של אי וודאות למסחר. יתכן שהמהלך של הימים האחרונים לכ-3.10-3.16 שקל לדולר, מהווה חריגה מאותו חלון".
לשער הדולר היציג 

להערכתם, "במידה ובנק ישראל ישוב להתערב בשוק "רטורית", או ברכישות בפועל, או באמצעות כלים חדשים של ב"י ו/או  של הממשלה, נראה שהיעד הבלתי מוצהר יהיה בסדרי גדול של 3.15-3.20, זאת בהיעדר שינויים של הדולר בעולם.

"במידה ובנק ישראל ימשוך את ידו משוק המט"ח --דבר שיצריך הסבר לשינוי המדיניות המוצהרת-- הדרך תיסלל בטווח הקצר לתיסוף לכיוון של כ-3 שקל לדולר. בנסיבות כאלו, יהיה לתיסוף מתמשך שכזה אפקט ממתן על שיעור עליית מדד המחירים לצרכן בישראל ויתכן שכתוצאה מכך ידחה מועד התחלת העלאת ריבית בנק ישראל לשלב מאוחר בהרבה מאשר שלהי 2022".
-----------------
17/11/2011 -
הדולר ב-3.1 שקלים. המגמה של הירידות בשער הדולר מתחזקת. מאות גופים מנתחים את המגמה של הדולר מול השקל. בתיאוריה הם נהדרים. הם יספרו לכם שיש עודף דולרי מאזני למדינת ישראל מול מדינות העולם. עודף שנוצר מיחסי הייצוא ייבוא (מוצרים ושירותים) והעודף הזה מתורגם למכירות דולרים והשפעה שלילית על הדולר - מה שמהווה סיבה בהחלט חשובה לקדם את פתיחת השוק הישראלי לייבוא, בלי מכסים ומכסות רעות (כלומר מגבלות של חסימת יבוא על ידי הממשלה) שגורמות לצרכן הישראלי לשלם הרבה יותר על כל המוצרים הכי בסיסיים כמו פירות וירקות.
29/10/2021 - הדולר ממשיך לרדת אל מול השקל, שממשיך להתחזק. זה כמובן רע ליצואנים ולהייטק (שמקבלים דולרים בחו"ל ומשלמים בארץ בשקלים) וטוב ליבואנים (שמשלמים בחו"ל בדולרים ומקבלים בארץ שקלים). זה טוב גם לישראלים שיוצאים לחו"ל, שיכולים לרכוש עם אותם שקלים יותר דולרים וממילא יותר דברים בחו"ל, או לקנות מוצרים בזול.
12/10/2021 - "נסיים את השנה בתשואות אגח של 1.8%" מעריך יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים "רחוק מתשואה של 3% שיכולה להוריד את השווקים. מחירי הנפט הגבוהים מעיקים על השווקים, אם יעלו עוד - זה רע מאד לכלכלה בטח בתקופה הזאת. סביר שנראה את המערב מפעיל לחץ גדול על המפיקות, אופ"ק פלוס, להגדיל את התפוקה" (לכתבה המלאה)
6/10/2021 - "לפי מחירי ההגנות, אנשים כרגע יותר רוצים לעשות הגנות מפני ההתחזקות של הדולר וזו חכמת ההמונים" אומר דרור זקש, מנהל הגנות מט"ח בבנק הבינלאומי "אנשים קונים דולרים וזהב כחוף מבטחים אל מול הבעיות כרגע בעולם" (לכתבה)
למרות ההתחזקות הצפויה של הדולר, זקש מעריך שלא נראה אותו מתחזק מול השקל, שכן כסף זר נכנס לישראל כל הזמן כהשקעות בטכנולוגיה "אם בנק ישראל לא היה מבצע את הרכישות שלו היינו רואים את השקל מתחזק הרבה יותר"
------------
19/9/2021 - "הרכישות של בנק ישראל יכולות רק להאט את ההידרדרות של הדולר, אבל לא למנוע את הירידה" כך אומרים בבנק לומברד אודייר (הרחבה כאן)
-----
12/9/201 - הדולר יירד מתחת ל-3 שקלים? תשכחו מזה? (הרחבה כאן)
-----
10/9/2021 - הדולר בטווח הקרוב יירד מתחת ל-3.18 שקלים, בטווח הארוך יירד מתחת ל-3 שקלים (הרחבה כאן
-----
4/08/2021 - הדולר לא מפסיק לרדת. נכון, הכתובת על הקיר והמומחים מזהירים כבר תקופה ארוכה (ראו עדכונים שוטפים באייטם המתגלגל), אבל זה מתקרב ל-3.2 שפל חדש והיצואנים במצב לא פשוט. 

דולר יציג 
מאז שבנק ישראל הכריז על תוכנית הרכישות בינואר (רכישות של לפחות 30 מיליארד דולר ב-2021) הוא רכש כבר סכום שיא של יותר מ-25 מיליארד דולר, ועדיין זה לא משפיע על הדולר. למעשה זה נזק כפול - לא די שהדולר יורד וההזרמות הן כמו "כוסות רוח למת", אלא שבנק ישראל מפסיד לנו מיליארדים רבים כתוצאה מההזרמות שלא משנות דבר. 

התחזקות השקל היא לא רק מקומית. מדובר במגמה של חולשת הדולר ברחבי העולם בגלל החולשה של הכלכלה האמריקאית. בקצב הזה, תוך כמה ימים כבר נהיה מתחת ל-3.2 שקלים, אם כי בנק ישראל עשוי להזרים קניות ולבלום את המגמה. למרות כאמור שזה לא באמת עוזר, זה עוזר נקודתית ומחר-מחרתיים שוב הדולר מתכנס לנקודת שיווי המשקל שהיא כרגע נמוכה יותר. 

על רקע חולשת הדולר, אמר נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, מסר כי ״הכלכלה ושוק העבודה עדיין לא התאוששו באופן מלא ממשבר הקורונה וישנו חשש כבד שעם שער הדולר שהולך וצונח, שנאבד מומנטום ליציאה מהמשבר הכלכלי- חוסר הוודאות לגבי פעילות המשק בגל הקורונה הנוכחי, בשילוב שער הדולר עלולים לדרדר שוב את המשק הישראלי. אין לי ספק שהנגיד מבין את חומרת המצב וייתן את המענה הנכון, וכפי שציין בנק ישראל עוד בינואר, על מנת למתן את צניחת שער הדולר, יש לשקול שימוש בכל הכלים האפשריים, כולל ריבית שלילית".

30/07/2021 - הדולר ממשיך לרדת מול השקל. מדובר בשבועיים רצופים של ירידות בדולר כשהיום נסגר הדולר על 3.22 שקל. זה שפל של החצי שנה האחרונה. בינואר נסחר הדולר בשפל של 25 שנים תמורת 3.11 שקל כשמאז בנק ישראל מאיץ את רכישות הדולרים כדי להחזיק את המטבע. וסיליוס קיונאקיס, ראש מחלקת המט"ח בלומברד אודיר אומר כי השקל הוא מטבע מועדף בהתחשב במאזן התשלומים של ישראל - "אנו צופים שבסוף השנה יעמוד הדולר על 3.2 שקל". 

22/0/7/2021 - הדולר מאבד גובה מול השקל. הדולר יורד ב-0.6% ל-3.27 שקל. הסיבה העיקרית היא הירידה בתשואת אגרות החוב האמריקאיות ל-10 שנים. ירידה בתשואה מפחיתה את האטרקטיביות של הדולר ומוציאה כספים מהשוק האמריקאי - משמע מוכרים דולרים וקונים מטבעות אחרים, גם שקלים. החולשה של הדולר היא גלובלית, וזה בולט מול השקל. 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מסביר כי קיימת אפשרות למהפך בכיוון הדולר - החשש מהתפשטות זן הדלתא ברחבי העולם, לצד תכניות הממשל האמריקאי להרחבת היקף התמיכה בכלכלה, מגבירים את החשש כי הבנק המרכזי יקדים את מועד העלאת הריבית בארה"ב, כבר בחצי הראשון של 2022. בסביבה של ריבית גבוהה ומדיניות מרחיבה נדיבה, עשוי הדולר לשוב ולהתחזק אל מול המטבעות המרכזיים


20/07/2021 - חשוב לדעת: ירידות בשוק המניות מזניקות מיד את הדולר. הנה דוגמה. היום ברקע המשבר והירידות בבורסה הדולר ושאר נכסי "חוף המבטחים" עולים. הסיבה היא הסיבה הקלאסית - אי וודאות, במקרה שלנו אי וודאות ממה שיקרה בעתיד עם הקורונה ואי ההצלחה של החיסונים ביצירת חיסון עדר.

כמו כן, יש אי וודאות גדולה בקשר לצמיחה הכלכלית בעולם ובנוגע לעיתוי העלאת הריבית. העלאת ריבית, לא טובה לשוק המניות וכששוק המניות יורד - הדולר מזנק. במהלך היום הוא זינק במעל 1% והגיע ל-3.3 שקלים. אז כן - קחו בחשבון ששוק המניות משפיע על הדולר - ירידות מחזקות אותו. 


16/05/2021 - הדולר נסחר ב-3.27 שקלים - ההערכה כי הסבב לחימה יימשך אבל כבר מדברים על סיום, עשויה להוריד את שער הדולר שגם כך נסחר נמוך. 

12/05/2021 - ההתחממות הביטחונית מעלה את הדולר. הדולר שנתפס למטבע בטוח יחסית ממשיך להתחזק מול השקל גם היום - מוסיף 0.35 ל-3.29 שקלים. עדיין שער נמוך אבסולוטית, אבל ביומיים הדולר עלה במעל 1%. 


20/04/2021 - מודי שפריר, האסטרטג הראשי של בנק מזרחי טפחות מציין כי "הכוחות הבסיסים (העודף בחשבון השוטף וההשקעות הישירות האדירות - במיוחד במגזר ההייטק) ימשיכו לתמוך בטווח הארוך בהתחזקות השקל.

"בנק ישראל יכול רק למתן כוחות אלו בתוכנית הרכישות הנוכחית. בצד הגורמים הנוספים שתמכו בחודשים האחרונים בייסוף השקל, נציין את מכירות המטח של הגופים המוסדיים – אלה חשופים כבר למט"ח בשיעורי שיא, ומוכרים מט"ח ככל ששוקי המניות בעולם עולים ומעלים טכנית את חשיפתם. בחודשים האחרונים המוסדיים מכרו מיליארדי דולרים במקביל לעליות שוקי המניות בעולם".

קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיית שווקים בבנק לאומי אומר היום לביזפורטל כי "התחזית היא טווח ממוצע של 3.25 עד 3.35 עד סוף השנה. המגמה תהיה התחזקות הדרגתית של השקל, כך שכתלות בביצועי הדולר, שער החליפין בסוף השנה עשוי להיות נמוך מהרף התחתון של טווח התחזית. התחזית לוקחת בחשבון המשך רכישות מאסיביות של בנק ישראל והיחלשות מסוימת של הדולר".

כלכלני בנק פועלים כותבים בסקירה כי "רכישות המט"ח של בנק ישראל הן משמעותיות בהיקפן, אבל הן מתקשות להתמודד עם השפעות שמקורן בעליות ערך של שוקי ההון". עם זאת צוין בסקירתם כי "סביר להניח שללא רכישות המט"ח של הבנק המרכזי, ובהינתן עליות השערים בשוקי המניות, השקל היה מתחזק אף יותר ואולי אף יורד מתחת לרמה של 3.00 שקל לדולר".

13/04/2021 - להערכת קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיית שווקים בבנק לאומי - "...עד סוף שנת 2021 שער החליפין הממוצע של השקל צפוי להיסחר בטווח של 3.25-3.35 שקל לדולר בממוצע. תחזית זו לוקחת בחשבון המשך התערבות מאסיבית של בנק ישראל במסחר, בהיקפים החורגים ממסגרת שנתית של 30 מיליארד דולר. השקל יכול לחרוג מטווח זה לפרקי זמן קצרים כתוצאה מהתממשות אירועי סיכון או אירועים לא צפויים.

"להערכתנו, שער 3.30 שקל לדולר הפך להיות 'הנורמלי החדש', בניגוד למצב בשנים האחרונות, בהן התרגלנו לראות את השקל בשער ממוצע של 3.60 שקל, וכמעט בכל שנה נסחר גם שער 3.80 שקל".
 

שער הדולר -  דולר שקל רציף -0.28% דולר שקל רציף 3.72 -0.28% דולר שקל רציף בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:3.73 נמוך:3.7 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:

מדוע הדולר לא צפוי להתחזק? לוי מסביר  כי קיימים מספר כוחות מנוגדים, שצפויים להשפיע על חוזקו של השקל בשנה הקרובה. העודף בחשבון השוטף והעודף בתנועות הון תומכים בהתחזקות השקל. מנגד פעולותיו של בנק ישראל, היקף הרכישות האדיר, ומדיניות הריבית המרחיבה, מאזנות אותם ותומכות בהיחלשות השקל. התשובה לערכו של השקל בהמשך השנה תהיה תוצאה של המאזן בין כוחות אלה (להרחבה כאן)

10/03/2021 - "הדולר ייפול מתחת ל-3 שקלים: למכור דולרים ולהשקיע באג"ח ארה"ב"יוסי פריימן מנכ"ל חברת ניהול הסיכונים פריקו, מעריך שהתחזקות הדולר היא זמנית בלבד "בטווח הארוך הדולר יירד גם לרמה של 2.80 שקלים" - צפו בראיון

20/01/2021
אחרי הדרמה בשוק המט"ח והכוונה של בנק ישראל להתערב בשוק המט"ח באופן אגרסיבי - 30 מיליארד דולר (הרחבה ועדכוני אנליסטים) הדולר אומנם עלה מרמה של 3.13 ל-3.23 שקל לדור, אבל רוב האנליסטים מסביירם כי המצב המבני במשק הכלכלי הוא כזה שהדולר צפוי להמשיך ולהיחלש. מדובר גם בארביטראז' הריביות - פשוט הזרים מוכרים דולרים וקונים שקלים כי כאן הם מקבלים יותר, למרות שאנחנו דה פקטו בריבית שלילית, ומעבר לכך - מבחינת מאזנן הייבוא ייצוא אנחנו במצב של מכירות דולרים וקניות שקלים. זה מצב שמחליש את הדולר. 

אז בנק ישראל מנסה לשנות זאת - הוא יזרים כספים לשוק המט"ח ויגרום נזק גדול יותר. בנק ישראל כש 170 מיליארד דולר בשנים האחרונו והוא מופסד עליהם עד היום בהערכה גסה 120-150 מיליארד שקל. זה לא הפסד שלא צריך לכסות אותו. מתישהו יוגש החשבון. 

12/01/2021 - "תמיד אפשר לומר 'העיקר שאני אקבל את הכיסוי לאייפון שלי ב-20% פחות, אבל מדינה לא יכולה להתנהל ככה. מדינה צריכה לראות את התמונה הכללית, והצמיחה מגיעה מההייטק והתעשייה, וכרגע היחס בין הדולר לשקל גורמים לאחד ממשברי התעסוקה הגדולים ביותר מאז קום המדינה" – זאת התשובה של נתנאל היימן, מנהל אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים לטענה שהוזלת המוצרים מחו"ל לצרכן הישראלי חשובה יותר מהדאגה לענף התעשייה ועל כן יש להפסיק את ההתערבות בשוק המט"ח.
גם אחרי שרכש 20 מיליארד דולר דולר ב-2020 והגדיל את יתרות המט"ח שלו לכ-170 מיליארד דולר, בנק ישראל עדיין מתקשה להתמודד עם היחלשות הדולר, במידה רבה בעקבות הדפסות הכסף המאסיביות של הפדרל ריזרב בארצות הברית, ומולו ייסוף השקל, שמאחוריו גם סיבות חיוביות כמו השקעות זרות של חברות טכנולוגיה במשק המקומי והכנסת האג"ח של ממשלת ישראל למדד ה-WGBI שהביא להגדלת האחזקה בו ע"י גופי השקעה גדולים בעולם. הדולר פשוט צונח כמו אבן והוא באזור 3.13 שקל. הנה מה שקרה ליצואנים ומנגד ליבואנים בגלל או בזכות הדולר הנמוך  


14/12/2020 - הדולר לא מתאושש. הוא מסתובב סביב רמת ה-3.25 שקלים לדולר. מדובר בשער נמוך במיוחד ליצואנים, בעוד שהיבואנים צוחקים כל הדרך אל הבנק. על פי הכלכלנים אין סיבה להתאוששות בטווח הקרוב-בינוני. הסיבה פשוטה - מוכרים דולרים יותר מאשר קונים. מאזן הסחר שלנו מול הגוש הדולרי הוא כזה שיש דולרים שוטפים שצריך להמיר לשקלים. כמו כן, יש משחקי ריבית שעדיין מיטיבים עם השקל, משמע גורמים זרים מוכרים דולרים וקונים שקלים כדי להשקיע באפיקים סולידיים. אז לכאורה לא נראה שינוי מגמה, אבל דווקא כשיש "כזה ביטחון"  הוא ביטחון מדומה. הדולר הראה לכולם בשנים האחרונות שלא באמת ניתן לצפות את ההתנהגות שלו. 

02/12/2020 - האם הסיבה להתרסקות הדולר היא עסקאות הגידור של חברות ישראליות? הפרופסור לכלכלה, נסים בן דוד ממליץ לבנק ישראל לשקול נקיטת צעדים כמו הגבלת עסקאות גידור, הגבלות על הבנקים והטלת מס על עסקאות החלף; רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות מעריך שבנק ישראל יצליח לבלום את המגמה של היחלשות הדולר (הרחבה כאן

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    חייבים להתערב לטובת הייצואנים (ל"ת)
    ליאור 17/11/2021 15:20
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 6.
    תשקיעו בחברות ונכסים בחול
    דני 17/11/2021 15:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    קניית נכסים בחול בתחום החקלאות ונשק תיתן לילדינו ביתחון כלכלי תמורת השקלים שניתן להדפיס ללא גבול
    סגור
  • 5.
    הנגיד ישן והיצוא נפגע (ל"ת)
    דניאל 17/11/2021 14:42
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 4.
    פשוט הזוי, הדולר טס בעולם ופה קורס...
    שי24 17/11/2021 13:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מאיפה הביאו את הליצן הזה אמיר ירון??
    סגור
  • 3.
    בנק ישראל יכול לעשות כזה שורט סקוויז (ל"ת)
    ג 17/11/2021 13:20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    לא ייאמן איך הספקולנטים עושים בי"ס לבנק ישראל
    דני 17/11/2021 13:03
    הגב לתגובה זו
    8 0
    מביך. בנק ישראל הפקיר את הכלכלה הישראלית שמבוססת בעיקר על יצוא. חבורה של פושעים
    סגור
  • 1.
    קריסת המט"ח
    רציו המלכה 17/11/2021 13:00
    הגב לתגובה זו
    5 1
    צריך להחליף את קובעי המדיניות הכלכלית כדי להציל את היצואנים ובכללם את תעשית ההיטק. לא סביר שהבנק המרכזי יתיר לספקולנטים להרוס את כלכלת ישראל בעבור הרווחים שלהם. שרהאוצר ונגיד בנק ישראל צריכים לשים את המפתחות ולתת לאנשים אחרים לנהל את כלכלת ישראל.
    סגור
  • x
    x 17/11/2021 14:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ספקולנטים משפיעים על התנודות הקטנות לא על המגמה הגדולה
    סגור
  • כנראה השוק יעשה את שלו במחזוריות
    oz 17/11/2021 13:57
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הייטק חזק -> שקל חזק -> ייצוא יקר -> הייטק נחלש -> נדלן נחלש -> שקל נחלש -> ייצוא/הייטק מתחזק
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות