"הבורסה המשנית בלונדון זו רק ההתחלה, ננפיק גם בוול סטריט"

כך אומר בראיון לביזפורטל עמי דניאל, מנכ"ל חברת ווינדוורד הישראלית שהחלה להיסחר היום בבורסה המשנית בלונדון לפי שווי של 530 מיליון שקל; מדוע החברה לא הנפיקה בת"א, ומה קצב הרווחיות אליו הם שואפים?
 | 
telegram

את ווינדוורד (Windward) הישראלית ייסדו עמי דניאל, ומתן פלד ששירתו בחיל הים כחובלים, ופיתחו מערכת AI לחיזוי והערכת סיכונים בתחום הסחר הימי. החברה החלה להיסחר היום בבורסה המשנית בלונדון, תחת הסימול WNWD, לפי שווי של 126 מיליון ליש"ט (כ-530 מיליון שקל).

החברה גייסה בהנפקה 34.5 מיליון ליש"ט (46 מיליון דולר) במחיר של 155 פני למניה - יותר מסך הגיוסים עד כה של החברה. בגיוס ההון השתתפו משקיעים מוסדיים, כולל Hargreave Hale, Gresham House, Premier Miton ו-NinetyOne. 

"אחרי ההנפקה באנגליה אנחנו מכוונים להנפקה בארה"ב. למיטב ידיעתי זו החברה המצליחה ביותר בתחום שלה מבחינה עולמית" - מחמיא לעצמו עמי דניאל, מנכ"ל ווינדוורד בראיון לביזפורטל. "השוק בלונדון מאוד מבין את החברה שלנו, לונדון היא מרכז הספנות והמסחר העולמי. החברה נמצאת כרגע בשלב בו היא צריכה הון נוסף בשביל לצמוח ולהנפיק גם בבורסה בארה"ב, "הבורסה המשנית בלונדון זו רק ההתחלה, ננפיק  גם בוול סטריט בשנים הקרובות".

כותרת ראשית

- כל הכותרות


עמי דניאל, מנכ"ל ווינדוורד, צילום: Windward​

מה תחומי הפעילות שלכם?
"אנחנו חברת תוכנה, ולמעשה אנחנו מספקים ללקוחות שלנו פלטפורמה לניהול סיכונים בתחום האבטחה - אנחנו מספקים את הפלטפורמה שלנו לחברות ביטוח ולחברות אנרגיה. אנחנו מסייעים ללקוחות בכל מה שקשור לנושאים רגולטוריים – לפני שנתיים האמריקאים העבירו רגולציה מחמירה, שדורשת מבנקים וחברות שנוגעות במסחר, להיות בבקרת אבטחה גבוה יותר, מחשש או מרצון למנוע משחקנים כמו איראן לגשת למערכת הפיננסית העולמית.

"בשנתיים האחרונות החברה התפתחה בתחום ה-B2B וחוותה צמיחה בלקוחות ובהכנסות בעקבות רגולציה חדשה (סנקציות/קומפליינס) - לקוחות שהצטרפו  כולל מוסדות פיננסיים וחברות אנרגיה מהמובילות בעולם - Bp , Shell, HSBC , ואחרים" אמר דניאל.

"אנחנו משלבים ספנות ו-IA, יש לנו מעל 70 לקוחות בתחום הממשלה, המסחר וסחורות, בנקים חברות ביטוח וחברות ספנות. יש לנו לקוחות ממשלתיים שאנחנו מסייעים להם לאתר הברחות של סמים וכל מיני עבירות נוספות. יש לנו לקוחות בתחום המסחר שמנהלים סיכונים רגולטוריים שמחויבים על פי רגולציה לאומית לדווח, ללקוחות שלנו בתחום הביטוח אנחנו עוזרים לתמחר פרויקטים".

מטה החברה ממוקם בישראל, ולחברה סניפים נוספים בבריטניה, ארה"ב (החוף המערבי והחוף המזרחי כולל וושינגטון די.סי.), דנמרק ואיחוד האמירויות. "גם הלקוחות שלנו נסחרים בלונדון, יש לנו יו"ר בריטי שהוא איש עסקים מאוד מוביל באנגליה - לורד ג'ון בראון, שהיה מנכ"ל ענקית הנפט BP  העולמית".

מה מנועי הצמיחה שלכם?
"קיבלנו תמיכה מהמשקיעים האנגלים להיכנס לשני תחומים חדשים ומאוד משמעותיים, הראשון הוא ניהול פליטות גזי חממה למעשה כל העולם מחפש פתרון להפחתת גזי חממה, ולנו יש פתרון של AI שאמור להפחית את הפליטות ב-20% בממוצע.

"והתחום השני הוא תחום הלוגיסטיקה בה אנחנו מסייעים לכל בעלי הקונטיינרים שרוצים לעקוב אחרי הקונטיינרים שלהם, יש 47 אלף משלחים בעולם - אנשים שעוזרים לבעלי מטענים להזיז את המטען - ו-800 מיליון יחידות כבידה של קונטיינרים. למשלחים בעולם אין טכנולוגיה בעלי הקונטיירים עובדים איתה, מדובר בעסקים מאוד מסורתיים שעובדים עם מערכות IP ישנות, ומבחינתו זה שוק מעולה כי מדובר בעשרות אלפי לקוחות".

למה הנפקתם דווקא באנגליה? והאם חשבתם על הנפקה בבורסה הישראלית?
"כן, שקלנו הנפקה בבורסה בישראל, משום שהיא הצליחה מאוד בשנים האחרונות, אך אנחנו הרגשנו שזה פחות מתאים לנו. החלטנו ללכת על לונדון כי כפי שאמרתי, השוק בלונדון יותר מבין את החברה שלנו. רוב המשקיעים בלונדון מחזיקים מניות בבנקים גדולים או בחברות ספנות או חברות אנרגיה, אז לכן מה שאנחנו עושים הוא מאוד אינטואיטיבי למשקיעים בלונדון. בחרנו את השוק לפי התאמה של המשקיעים ואנחנו טבעיים לקהל בלונדון – בסוף בהנפקה החברה גייסה סכום גבוה יותר מכל מה שהיא גייסה עד כה".

מה תעשו בכספי הגיוס?
"השימושים העיקריים של כספי הגיוס זה התרחבות עסקית ופיתוח בשני הענפים החדשים שאנחנו נכנסים אליהם - תחומי ניהול פליטות גזי חממה ולוגיסטיקה. אנחנו חברה שצומחת בקצב של 30% בשנה בארבע השנים האחרונות, מ-2017 עד ספטמבר 2021. כיוון שאנחנו משיקים שני קווי מוצר חדשים, אנחנו אמורים לצמוח בשיעור גדול יותר. 

"בעוד חמש שנים נהיה חברה מובילה עולמית עם אלפי או עשרות אלפי לקוחות, ונסחרים בארה"ב. מדובר בהנפקה ראשונה בחמש השנים האחרונות של חברה ישראלית בלונדון, לא הייתי מזלזל בזה. זה ממש מהותי - יותר מזה לחברות ישראליות היה שם רע בלונדון, בגלל חברות שהנפיקו פה והיה פחות מצליחות ואנחנו קיבלנו תמיכה גורפת של השוק בלונדון. אנחנו מקווים שהחברה שלנו היא תהיה סיפור צמיחה והצלחה". 

החברה מציעה בעיקר את פלטפורמת המודיעין החזוי שלה באמצעות מודל תוכנה כשירות ("SaaS"), המספקת מנוי שנתי ללקוחות. במהלך התקופה 2017 - 2020, ההכנסות של החברה צמחו מ-5.9 מיליון דולר ב-2017 ל-14.6 מיליון דולר ב-2020.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות