הרגולטור האיטלקי הטיל קנס של 1.3 מיליארד דולר על אמזון

הרשות להגבלים עסקיים האיטלקית הטילה קנס משמעותי על ענקית הקמעונאות, בשל פגיעה מכוונת במתחרותיה תוך ניצול לרעה של מעמדה וכוחה בשוק; חשש כי מדובר ב"קצה הקרחון" בכל הקשור להתערבות מצד רגולטורים במדינות השונות
 | 
telegram

ענקית הקמעונאות אמזון AMAZON -0.64% AMAZON 197.12 -0.64% AMAZON סגירה:0 פתיחה:198.19 גבוה:199.26 נמוך:196.75 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  נקנסה ב-1.13 מיליארד יורו (1.28 מיליארד דולר) בידי הרשות להגבלים עסקיים האיטלקית (AGCM) בשל ניצול לרעה של כוחה ומעמדה בשוק. בהודעת הרגולטור האיטלקי נכתב, כי החברה פגעה במתחרותיה בתחום השירותים הלוגיסטים עבור המסחר המקוון. 

לדברי הרגולטור, אמזון מינפה את מעמדה הדומיננטי בשוק בכדי לעודד את המוכרים באתר האיטלקי שלה (Amazon.it) לעשות שימוש בשירות הלוגיסטי אותו היא מפעילה Fulfillment by Amazon (FBA). דבר שפעל "לרעת השירותים הלוגיסטיים המוצעים על ידי חברות אחרות, בכדי לחזק את מעמדה הדומיננטי בשוק".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בהודעה שהוציאה החברה לאחר הפרסום נכתב כי החברה "לא מסכימה" עם הקנס וכי היא בכוונתה לערער עליו. "הקנס המוצע אינו מוצדק ובלתי פרופורציונלי", אמר דובר החברה בראיון לרשת CNBC האמריקאית. לדבריה, למעלה מ-50% מכלל המכירות השנתיות בפלטפורמה שלה באיטליה מגיעות מעסקים קטנים ובינוניים, שהצלחתם היא המפתח למודל העסקי שלה.

"לעסקים קטנים ובינוניים יש מספר ערוצים למכור את המוצרים שלהם הן באינטרנט והן באופן מסורתי, אמזון היא רק אחת מהאפשרויות הללו", כך דברי דובר החברה. "אנחנו כל הזמן משקיעים כספים בכדי לתמוך בצמיחה של 18,000 חברות איטלקיות שמוכרות באמזון. כמו כן, אנחנו מספקים כלים למוכרים שלנו, כולל אלה שמנהלים את המשלוחים בעצמם." 

האנליסט רוהל אמין, ראש דסק מחקר מניות קמעונאיות בWilliam O'Neil-, אמר לרשת CNBC כי מדובר בקנס "משמעותי" עבור ענקית המסחר האלקטרוני. "זה חלק ממגמה רחבה יותר שראינו באירופה סביב ניסיון להסדיר את הפעילות של חלק מחברות הביג טק", אמר. 

הקנס באיטליה עשוי להעיד על מגמה רחבה יותר לרגולציה משמעותית יותר על אמזון גם במקומות אחרים בהן היא פועלת אמר אמין. "זה בהחלט נראה כמו קצה הקרחון. המקרה הזה מעניין כי הנציבות האירופית פתחה חקירה משלה לגבי הפרקטיקה הזו, אך הוציאה את איטליה מחוץ לטווח החקירה כדי לאפשר לרגולטור האיטלקי להמשיך בעבודתו", הוסיף אמין. "בדרך כלל הנציבות האירופית די אחידה בגישה שלה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות