ארה"ב שוקלת לקטוע את האספקה ליצרנית השבבים הסינית SMIC

SMIC היא הסינית הגדולה ביותר בתחום זה. בארה"ב מעוניינים לצמצם את גישתה של סין לטכנולוגיות מתקדמות. בסין אומרים שזוהי הרחבה של הגדרת  "ביטחון פנים" ככלי פוליטי ואידיאולוגי. גם בתוך הממשל האמריקאי יש חילוקי דעות בנושא
 | 
telegram

ממשל ביידן שוקל להטיל סנקציות כבדות יותר על SMIC, יצרנית השבבים הגדולה ביותר של סין וזאת על מנת להגביל את גישת המעצמה המתחרה לטכנולוגיה מתקדמת. המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב צפויה לדון בעניין בימים הקרובים. הסוכנויות הייוצגו בדיון יכללו כאלו מסקטור הקמעונאות, ההגנה והאנרגיה.

הממשל בוחן הידוק של חוקי היצוא על מוליכים למחצה המיוצרים בשנגחאי. במידה והסנקציות אכן יוטלו, יצרניות השבבים הבינלאומיות יוגבלו באופן משמעותי ביכולת שלהם לספק ציוד ל-SMIC. 

נציג של מחלקת הסחר בממשל האמריקאי מסר כי לא יתייחסו למדיניות הייצוא האמריקאית, אך כי המחלקה פועלת לקידום מדיניות התורמת לביטחון הפנים האמריקאי ולמדיניות החוץ כל עוד זו לא פוגעת בקדמה הטכנולוגית של המדינה. נציג מטען הועדה לבטחון הפנים סרב למסור תגובה לתקשורת האמריקאית. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סין מודאגת מאוד מהדיווחים הללו, מסר נציג של משרד החוץ הסיני במסיבת עיתונאים שערך המשרד בבייג'ין ואמר הפוליטיקאים האמריקאים מרחיבים את ההגדרה של ביטחון פנים ושימושים הקשורים במדע ובמסחר ככלי פוליטי לקידום האידיאולוגיה שלהם. מניותה של ענקית השבבית הסינית SMIC נפלו הן במסחר בהונג קונג והן בשנגחאי, כאשר בראשון הגיעו למחיר סגירה מהנמוכים שנראו בשנה החולפת.
 

בואו לבחור את איש השנה שלכם: דירוג אנשי השנה של ביזפורטל יוצא לדרך - הצביעו והשפיעו- האם זה יהיה ראסל אלוונגר, מנכ"ל טאואר שמוביל בבית שלו? (להצבעה לחצו כאן)

התערבות אמריקאית בענייניה של SMIC צפויה לפגוע בשרשרת האספקה העולמית, הנמצא בין כה וכה בפגיעה עמוקה כעת, כאשר סין נחשבת לאחת מיצרניות השבבים הגדולות בעולם. חברות רבות ממגוון רחב של סקטורים, מייצרניות של קונסולות משחקי וידיאו ועד לאפל דיווחו כי הם אינם מסוגלים לעמוד בביקושים למוצריהם כתוצאה ממשבר השבבים העולמי. בתעשיית הרכב דווח כי צפויה ירידה של יותר מ-200 מיליארד דולר במכירות כתוצאה מהפגיעה בשרשרת. 

לאורך עשרות שנים התבססו הסינים על טכנולוגיות שבבים אמריקאיות, אך כעת מנסים במדינה לבסס תעשיה כזו משלהם, דבר הצפוי להפוך אותה לכוח גדול אף בשוק זה. הדיווח מעלה דילמה גם עבור יצרניות שבבים הנמצאות מחוץ לארצות הברית, כאשר אלו יאלצו לשקול את ההחלטה שלהתעלם מהחלטת הממשל ולהמשיך ולספק את מוצריה ל-SMIC. 

כך או כך, בממשל האמריקאי צריכים להגיע להחלטה ולא סביר כי הדרך לקבלת החלטה זו תהיה קלה. בתוך הסוכניות עצמן קיים ויכוח כאשר מחלקת ההגנה והמועצה לביטחון פנים סבורות כי ממשל ביידן צריך להמשיך בשינויים באופן חד צדדי, בעוד כי מחלקת המסחר סבורה כי הממשל צריך לפעול בשיתוף פעולה עם מדינות נוספות המייצרות טכנולוגיה דומה. החשש הוא כי במידה וארצות הברית תקבל את ההחלטה באופן חד צדדי, יצרניות שבבים נוספות, בעיקר כאלו המבוססות ביפן, דרום קוריאה וטאיוואן יספקו את החלופה האמריקאית לחברות הסיניות. 

בנוסף לכך, הממשל האמריקאי מקדם תוכנית של כ-54 מיליארד דולר המכוונת כלפי האצת ייצור השבבים במדינה. כאשר הדרקטיב הוא לספק לייצרניות השבבים המקומיות את המשאבים להם הם זקוקים לצורך מחקר ופיתוח, משאבים רבים אשר יפגעו במידה ולא יוכלו למכור ל-SMIC כפי שעשו עד כה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות