
התקווה האפשרית של משקיעי הביוטכנולוגיה ב-22': מיזוגים ורכישות
שלושה דיווחים מהעת האחרונה של PFIZER (PFE) עשויים להפיח תקווה בקרב משקיעי חברות הביוטכנולוגיה לקראת השנה הבאה. הסקטור ידע ביצועי חסר השנה לדאבונם של המשקיעים, וככל שהתווה לא תבוא מכיוון נתונים מניסויים בשלבים מתקדמים או אישורים של רגולטורים, ייתכן שתגיע ממקום אחר: מיזוגים ורכישות בשוק, עבורן הרוכשות תשלמנה פרמיה.
אז פייזר הודיעה כי תרכוש ב-6.7 מיליארד דולר את ARENA PHARMACEUTICALS שמפתחת טיפולים לגסטרואנטרולוגיה, דרמטולוגיה וקרדיולוגיה. רק חודש קודם לכן קנתה פייזר את חברת האימונו-אונקולוגיה Trillium Therapeutics תמורת כ-2.2 מיליארד דולר. כסף לא חסר בקופה, ומה שיהפוך את הרכישות הללו לנוחות הרבה יותר במקרה שלה הוא ההכנסות מהתרופה שלה לבליעה נגד תסמיני הקורונה.
קודם להכרזות הללו ב-UBS שדרגו המלצה מרמה ניטרלית ל"קניה" במחיר יעד של 60 דולר למניה והעריכו כי התרופה תביא לה הכנסות של 14 מיליארד דולר ב-2022, 40% מעל ההערכות בשוק.
בואו לבחור את איש השנה שלכם: דירוג אנשי השנה של ביזפורטל יוצא לדרך - הצביעו והשפיעו (להצבעה לחצו כאן)
וכאן אנו מגיעים לדיווחים השני והשלישי: נתונים לפיהם הגלולה אפקטיבית גם נגד האומיקרון והמלצת פאנל המומחים המייעץ ל-EMA באירופה (מקבילת ה-FDA של האיחוד) לאשר את השימוש בתרופה לאוכלוסיה של מבוגרים בסיכון שאינה בשלב כזה של המחלה בו הם זקוקים לסיוע חיצוני בנשימה.
זו כמובן דוגמה אחת של מובילת השוק, אך הדבר הזה נכון גם לאחרות. גם ל- (NVS) די כסף בקופה כדי לקדם מהלכים כאלה ונזכיר כי תקבל 20 מיליארד דולר על הנתח שמכרה בתאגיד הענק ROCHE HOLDINGS LTD ADR (RHHBY). עוד ישנה GLAXOSMITHKLINE PLC (GSK) שתפצל את חטיבת הבריאות הצרכנית שלה בשנה הבאה, ותהפוך ממוקדת יותר ואטרקטיבית – למשקיעים ולרוכשים פוטנציאליים.
למה בכלל זה חשוב? במצב העניינים הנוכחי, כשב-FDA דווקא מקשיחים עמדות מול חלק מהטיפולים שמובאים לפתחם ובארצות הברית עמלים על רפורמה במחירי התרופות, קרן הסל העוקבת אחרי מניות הביוטק הקטנות והבינוניות SPDR S&P BIOTECH ETF (XBI) ירד ב-22% מתחילת השנה.
- יום המסחר השני בצל הרגיעה: מגמה מעורבת באסיה
- IBM עם תוצאות טובות - אז למה המניה יורדת?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
תוך כדי, גם ההשקעות הפרטיות זורמות לחברות בתחום, וכקרנות ההון סיכון נותנות להן את האפשרות לחסות תחת צל החשאיות עוד זמן במקום לצאת לגייס מהציבור ולחשוף את הקרביים – הן כמובן מקבלות זאת בשמחה. ביוטכנולוגיה, יודעים כולם זהו תחום בסיכון מוגבר, וככל שהפרטיות נשארות פרטיות, המשקיעים נותרים עם הסחורה שכבר עתה נמצאת בשוק. לאור ביצועי החסר שלה, בהיבט כולל, הם מחכים לבשורה חיובית, וכזו יכולה למלא תנופה במיזוגים והרכישות.
בפירמה SVB Leerink האנליסט ד"ר ג'ופרי פורג'ס מעריך שלחברות הביופארמה הגדולות בארצות הברית ובאירופה יהיו חצי טריליון דולר שיוקצו עבור מיזוגים ורכישות, הסכמי רישוי, רכישות עצמיות של מניות וחלוקת דיבידנדים. לדבריו, גל חדש של מיזוגים ורכישות יכול לעורר מחדש את העניין של משקיעים בסקטור הביוטכנולוגיה.
ואולם, הוא גם אומר שהדבר תלוי בהתפתחויות הקורונה – כמו רבות מהתחזיות על סקטורים אחרים בשוק. MEDTRONIC PLC (MDT), שבאקזיט גדול בתחום זה קנתה את מזור רובוטיקה הישראלית (תג מחיר של 1.6 מיליארד דולר) כבר הראתה איך החיים הפריעו לתחזיות שלה: החברה פספסה את תחזית המכירות שסיפקה, כי הייתה תלויה באחים ואחיות – ובתקופה היה מחסור בכאלה. עקב הפספוס ברבעון, גם הצפי לשנה כולה הונמך, והתוצאה הורגשה במניה.
כך שחוץ מתכניות ברורות יותר, כמו תו סגול מחמיר בקניונים, אם להדגים מתוך הקונטקסט הישראלי, ישנן כפי שהתוודענו למגיפה גם אדוות מסדר שני, שלישי וכו' – שאותן כולם מתקשים לצפות בדיוק.
- 1.סוחר 20/12/2021 11:53הגב לתגובה זוימזגו אותם או ירכשו אותם חברות ענק בקרוב