עכשיו זה סופי: משרד התקשורת יפחית את תעריפי הטלפון הנייח של רשת בזק; המניה יורדת ב-2%

בהמשך לשימוע שנערך לפני שנה, משרד התקשורת פרסם הבוקר את החלטתו להפחית את תעריפי שירות הטלפון הביתי ברשת בזק; המהלך צפוי להוזיל את התעריפים לצרכן ב-40%, לחסוך לציבור כ-400 מיליון שקל בשנה
 | 
telegram
(3)

משרד התקשורת פרסם הבוקר את החלטתו להפחית את תעריפי שירות הטלפון הביתי ברשת בזק -2.71% בזק 520 -2.71% בזק בסיס:534.5 פתיחה:526 גבוה:533 נמוך:516.6 תמורה:36,559,728 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , לאחר שימוע שנערך במשרד לפני כשנה, המהלך צפוי להוזיל את התעריפים לצרכן ב-40%, לחסוך לציבור כ-400 מיליון שקל בשנה ולהוריד את התשלום החודשי של מנויי הטלפון מ-50-60 שקל בממוצע ל-30-40 שקל בממוצע. מדובר בהחלטה שהיא נקודת זכות עבור ממשלת בנט, כיוון שהנושא עלה על סדר היום לראשונה כאשר כיהנה כאן ממשלה אחרת, והרבה פעמים כאשר ממשלות מתחלפות החלטות לא יוצאות לפועל.

על פי אומדן המשרד, מדובר בחסכון שנתי ממוצע של מאות שקלים למשק בית ובעיקר לאוכלוסיית הגיל השלישי והמגזר החרדי שעושים שימוש מוגבר בטלפון הביתי. עדכון התעריפים מבוסס על חוות דעתם הכלכלית של פרופ' ראובן גרונאו וד"ר עופר רז-דרור (סמנכ"ל כלכלה), אשר מצביעה על רווחיות חריגה לחברת בזק שאינה מגולגלת לצרכן. 

כיום, תעריפי בזק הם תעריפים קבועים העומדים על 49.5 שקל דמי שימוש, שיחה לנייח על 6 אג' לדקה ולנייד 11 אג' לדקה (ללא מע"מ). תהליך ההפחתה יקרה בשני שלבים: בשלב הראשון התשלום החודשי הקבוע יופחת ל- 35 שקל  (כולל מע"מ) ותעריפי דקות השיחה לא ישתנו. בשלב השני התשלום הקבוע יעמוד על  24.36 כולל מע"מ (20.82 שקל ללא מע"מ), ותעריפי השיחות ישתנו כך – שיחה לנייח 1.4 אג' לדקה ולנייד 7.4 אג' לדקה (ללא מע"מ). תעריפים אלו יקבעו כמחירי מקסימום לצרכן. השלב הראשון יחל ביום 1 באפריל 2022, והשלב השני יחל ביום 1 ביולי 2023.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

היום ב-19:00 שיעור שלישי בקורס ללימודי שוק ההון. אבישי עובדיה על השקעה במניות, הנפקות, שווי שוק, מכפילי רווח, תמחור יחסי ועוד - להצטרפות לחצו כאן

תעריפי הטלפוניה של בזק נקבעים על ידי משרד התקשורת והעדכון האחרון בהם בוצע לפני כ-18 שנים, בשנת 2003. ההפחתה מגיעה בעקבות הצורך לעדכון המנגנון והצורך להתאמתו לתנאי השוק התחרותי של היום בהובלת המשרד. לאחר עבודת מטה שנעשתה בשנה האחרונה, החליט המשרד לעדכן את מנגנון הפיקוח וגובה התעריפים המפוקחים בשירות זה. מתוך חוות הדעת של פרופ' ראובן גרונאו וד"ר עופר רז-דרור: "בנסיבות אלה נראה ששוק הטלפוניה הממותגת, שבו פועלת חברת בזק, הוא שוק נפרד שבו שליטתה של בזק בשוק מאפשרת לה לגבות מחיר שהוא הרבה מעבר לעלויותיה השוליות, תוך גריפת רווח משמעותי לאורך עשור ויותר."

עוד נכתב בחוות הדעת כי: "בזק מעולם לא איבדה את מעמדה המונופוליסטי בשוק הטלפוניה הנייחת. כוחות השוק נכשלו בחלוקת העודף שנוצר בעקבות השינויים הטכנולוגיים בענף התקשורת הנייחת, ומשכך, הרי שזה תפקידו של הרגולטור לדאוג שפירות ההתייעלות יתחלקו בצורה "הוגנת" בין הספק ולקוחותיו.

"פרופ' גרונאו וד"ר רז-דרור הוסיפו כי: "אם להשתמש כקנה מידה בשיעורי הרווחיות התפעולית של חברות הפועלות בענף התקשורת, הרי ששיעורי הרווחיות התפעולית של חברות הרט"ן הוותיקות מפעילותן בתחום הסלולר (סלקום, פרטנר ופלאפון), גם בשיא רווחיותן בשנת 2010 לא עלה על 27%, שיעור נמוך באופן משמעותי משיעור הרווח התפעולי של בזק - לאחר השינוי הנשקל כעת (37%)."

רפורמת הטלפון הביתי של השר הנדל - הוזלה של 40% במחירי הטלפון הנייח. לאחר 18 שנים בהם לא עודכנו התעריפים, משרד התקשורת מפחית את תעריפי הטלפון הביתי ברשת בזק; המהלך צפוי להוזיל את התעריפים לצרכן בכ- 40%, ולחסוך לציבור כ-400 מיליון שקל בשנה.

שר התקשורת, יועז הנדל: "מהפכת הסיבים שמתרחשת מול עינינו חייבת להיות מלווה בחשיבה על יוקר המחייה. היום אנחנו מתקנים עיוות צרכני מתמשך בשוק הטלפון הביתי. לאחר שלא עודכנו התעריפים של הטלפון הקווי במשך 18, אנחנו מודיעים היום על הפחתה משמעותית והתאמה לצרכיי השוק. השימוש בטלפון הנייח הולך ופוחת עם השנים, אך עדיין קיימים לשירות הטלפון הנייח כ-1.4 מיליון מנויים. מי שבעיקר משלם את המחיר הם המגזר החרדי ואוכלוסיית הגיל השלישי שעדיין עושה שימוש משמעותי בטלפון הביתי.  הרפורמה תפחית את התשלום החודשי של המנויים בכ-40%, והיא צפויה להוזיל את התשלום שמשלם משק בית עבור השירות במאות שקלים בשנה".

מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין: ״ככלל, אנחנו מאמינים בדה רגולציה וצמצום התערבות ובירוקרטיה בשוק התקשורת, אך תפקידו של רגולטור הוא בין היתר לתקן עיוותים בשוק. עדכון התעריפים בטלפון הנייח מתבקש לאחר 18 שנה בהן שוק התקשורת השתנה ללא היכר. אם זה בעקבות התפתחויות טכנולוגיות, שינויים בהרגלי הצריכה, וכניסת שחקנים רבים וטובים לשוק. הרפורמה שעליה אנחנו מכריזים היום צפויה לייצר איזון נכון בין עלויות החברה לאספקת השירות ובין תשלומי המנויים, ולחסוך לציבור כ-400 מיליון שקלים בשנה".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    התייחסות לתכניות שונות
    sam.d 22/12/2021 14:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מה לגבי תכניות שצצו כמו 300 דקות לחודש במחיר מסוים .למרות שאני צורך בדרך כלל 50% מדקות שימוש עברתי כי חשבתי להוזיל .אבל תוסיפו תשלום לשיחה מזוהה .אז חשבון דו-חודשי מתקרב למה שהיה-תודה
    סגור
  • 2.
    זו הורדה בדיחה
    dw 22/12/2021 13:12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מישהו כאן משלם 50 שקל לקו נטו? קו קל עולה 25 שקלים ואם מזמינים קו עם חבילת שיחות (כן כן, לא התבלבלתם, אנחנו בשנת 2021, לא 2011) אז עולה 40-50 שקל. היה מתבקש הורדת מחיר לקו קל (בלי שיחות יוצאות) ל 5 שקלים ודבר חופשי ל 10 שקלים. פיקס. כל סלולרית מציעה ללקוח קו+דבר חופשי+סמס חופשי+גלישה לפעמים+שיחה מזוהה ותא קולי על חשבון הבית. למה בזק לא מציעה תא קולי ושיחה מזוהה כחלק מהשירות אלא גובה פרמיה? ההורדה הזו היא בדיחה. פלא שהמשקיעים מתפוצצים מצחוק?
    סגור
  • 1.
    @ עדיין, גם התעריפים החדשים.. שערוריה ! @
    אנונימי 22/12/2021 11:59
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אכן עיקר המשתמשים בבזק הם אוכלוסיות חלשות וזקנים. מדוע להשאיר דמי שימוש קבועים לכל חשבון בסכומים כאלה בלי קשר למספר דקות השימוש ? 18 שנה ? כל השינויים בשוק לא נוגעים בבזק ? למה ???
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות