שנת 2021 במספרים - סיכום שנה של עולם הקריפטו מזווית שונה
שנה מטורפת עברה על עולם הקריפטו עם זינוקים ונחיתות, מטבעות חדשים וישנים והרבה הרבה באז וטרנדים משוגעים. בינואר השנה הגיע שווי השוק של כלל המטבעות הקריפטוגרפים לטריליון דולר. באפריל הוא כבר חצה את רף ה-2 טריליון ובנובמבר כבר הגיע לטריליון השלישי. לאחר מכן החל לרדת ומאז נע בתנודתיות גבוהה. כיום עומד שווי השוק של על 2.4 טריליון דולר עדיין הרבה מעל גובהו בתחילת השנה.
בחרנו כמה מספרים שמייצגים תופעות מעניינות ומשמעותיות שאיפיינו את עולם הקריפטו השנה. אז מה אומרים לנו המספרים?
68,780.64 זהו מחיר השיא של הביטקוין בכל הזמנים שנרשם בעשירי בנובמבר השנה.
28,994.01 זה המחיר אתו התחיל הביטקוין את השנה.
46,800 זה המחיר בו נסחר הביטקוין בשעות אלו יומיים לפני סוף השנה.
המספרים האלו מספרים את סיפור התנודתיות של שוק הקריפטו ואת זינוק הערך המדהים שהוא עבר השנה. שתי פריצות חזקות עברו על המטבע במהלך השנה. הראשונה מפברואר ועד אמצע אפריל. לאחר מכן המטבע צנח למחירו בתחילת השנה, ושוב החלה עליה לקראת סוף יולי שהגיע לשיאה לקראת אמצע נובמבר. הירידה שלאחריה כבר מקבעת את מחיר המטבע גבוה בהרבה ממחירו בתחילת השנה, ובשבועות האחרונים הוא נע בטווח שבין 45 אלף ל-51 אלף.
מלבד העליות והירידות של המטבע עצמו, לתנועות החזקות יש שתי "תופעות לוואי" משמעותיות ביותר לכל התחום. הראשונה ההשפעה הרוחבית על כל שוק הקריפטו. הביטקוין הוא המוביל ולאחריו כל השוק מזנק או צונח, ובדרך כלל באופן קיצוני יותר מהמטבע המוביל שהוא בעצמו בעל תנודתיות יוצאת דופן.
הנקודה השנייה רבת החשיבות שנובעת מאירועי המסחר בשנה האחרונה היא הכניסה המאסיבית לתודעה הציבורית. כשהביטקוין מככב בכותרות העיתונים הוא הופך להיות גם נושא השיחה בסופר או במשרד או בארוחה המשפחתית. העניין גובר, עוד ועוד משקיעים פותחים חשבונות מסחר או מתעניינים בנושא והקריפטו הופך מקוריוז לנושא מרכזי. אין ספק שעולם הקריפטו בתחילת שנת 2022 אינו דומה כלל לזה שבסוף שנת 2020.
47,500,500 - הרווח (באחוזים!) של מי שהשקיע במטבע המם שיבה אינו בתחילת השנה. זאת לאחר ירידה של כ-60% מהשיא בסוף אוקטובר. הזינוק יוצא הדופן הזה מפנה זרקור לחוסר הרציונלית שלעיתים מאפיין את המסחר במטבעות הקריפטוגרפים שכן המטבע לא מייצג איזה שהוא ערך מיוחד והוא אינו בולט מבחינה טכנולוגית או מכל בחינה אחרת מאלפי המטבעות האחרים שנסחרים בשוק, והקפיצה במחיר קשורה, כך נראה, אך ורק לטרנדים וסוג של הרצה ברשתות החברתיות, וכן לדחיפה המאסיבית שמעניק אילון מאסק למטבע הדוג'קוין המקביל שזינק אף הוא באופן שנראה כנטול בסיס פיננסי הגיוני.
69,346,250 - זה המחיר בו נמכרה יצירת אמנות דיגיטלית של האמן מייק ווינקלמן. המספר הזה מספר את סיפור קדחת ה- NTF שללא ספק היה אחד הנושאים הלוהטים בשנה החולפת.
שמו של האומן בעולם הדיגיטלי הוא Beeple, והיצירה נקראת: 5000 הימים הראשונים. היא נמכרה במכירה פומבית (המחיר ההתחלתי היה 100 דולר) בבית המכירות הפומביות המפורסם סות'בי, והמחיר הנאה שהיא קיבלה הופך אותה לשלישית הכי גבוהה אי פעם ליצירת אמנות במכירה פומבית. האומן צייר ציור דיגיטלי מדי יום במשך 5000 ימים (13 וחצי שנים) ואז הגיש אותה למכירה פומבית במחיר של 100 דולר וכל השאר היסטוריה.
19 - הוא מספר הפעמים שסין הטילהאיסורים שונים על ביטקוין, 4 מתוכם בשנה האחרונה. המספר הזה מייצג עוד נושא בעל חשיבות קריטית בתחום הקריפטו מאז התחלתו, שתפס תאוצה בשנה האחרונה, וזה נושא היחס בינו לבין המערכת הפיננסית והרגולטורית המסורתית. כמה מדינות ענק ביניהן סין, רוסיה והודו מתנגדות אקטיבית למטבעות הדיגיטליים ומוציאות נגדם איסורים שונים שמגיעים עד להחרמה מלאה בסין. גם במערב מודאגים ונשקלת נקיטת צעדים החל מהבנק העולמי ועד בית הנבחרים האמריקאי ואחרים. עוד לא ברור מה יעלה בגורל המאבק הזה ואיך זה ישפיע על התפתחות העולם האלטרנטיבי שמציע תחום הקריפטו.
9/7 - בהמשך למספר הקודם זה התאריך בו אל סלבדור הפכה את הביטקוין להילך חוקי במדינה. אל סלבדור מייצגת את הצד ההפוך מסין מבחינת היחס הרשמי לביטקוין, זאת בהובלת המנהיג הצעיר ומעורר המחלוקת שלה הנשיא נאיב בוקלה. הצעד לווה בצהלות הוקרה מצד משקיעי ביטקוין ברחבי העולם לנשיא ולמדינה הלטינית, אך נראה שאזרחי המדינה עצמה גילו פחות עניין. הנשיא ביצע כמה השקעות במטבע מטעם המדינה, עוד פעולה מעוררת מחלוקת. עוד מתכנן הנשיא, כך לפי ההכרזות בתקשורת, להקים את עיר הביטקוין, למרות שפעילי איכות הסביבה לא בטוחים כמה טוב הרעיון הזה.
What has been called by international organizations as “The #Bitcoin Experiment”, is nothing more than the world watching how mass adoption changes a country’s economy.
If it’s for the good, it’s game over for FIAT.
El Salvador is the spark that ignites the real revolution.
— Nayib Bukele 🇸🇻 (@nayibbukele) December 23, 20211500 - אחוז העלייה במספר המשרות בתחום הביטקוין באתר המתמחה במשרות בתחום הקריפטו. שוב, זהו מספר שמצביע על מגמה. במסגרת המחסור בכוח האדם בחברות ההי טק והביקוש הגובר למתכנתים יוצר הביטקוין אלטרנטיבה מפתה נוספת לאנשי המחשבים המחוזרים. הבהלה לזהב החדשה של המתכנתים גוררת נהירה לתחום, כשיותר ויותר חברות מדווחות על עזיבה של מהנדסים ומתכנתים שהולכים לכיוון הזה.
612,000,000 - זהו הסכום שנגנב מרשת פולי נטוורק שמציעה ארנק וחוזים חכמים. אחד החוזים החכמים שייצרה הרשת הותקף על ידי האקר שהעביר לחשבונו את הסכום הנ"ל באת'ריום ובמטבעות מיוצבים. למרבה המזל רוב הסכום הוחזר בסופו של דבר. שוב, זוהי רק תופעה אחת אבל היא בהחלט מייצגת תופעה חשובה בעולם הקריפטו - ההונאות והגניבות.
לפני שבוע דיווחנו שבמשך השנה נגנבו מעל 7.7 מיליארד דולר בהונאות שונות. מעבר לפריצות וגניבות רגילות אחת התופעות המדאיגות היא גניבה על ידי כותבי הקוד של אפליקציות שונות שעובדות על הרשתות המבוזרות של עולם הקריפטו.
700,000,000 - זה הסכום בדולרים ששילמה בורסת הקריפטו Crypto.com תמורת הזכויות על השם של האולם המיתולוגי של הלוס אנג'לס לייקרס הידוע בשם סטייפלס סנטר, שמעתה יקרא, ובכן, קריפטו דוט קום. הקניה הזו מלמדת כמובן על הכסף הרב שזורם בתעשיית הקריפטו בכל מה שמסביב למטבעות עצמם - בבורסות, במשרות (כפי שראינו לעיל) בארנקים אפליקציות, תעשיית הכורים וכו'.
זה מצטרף להנפקה הראשונית לציבור של בורסת קוינבייס
COINBASE GLOBAL
+3.19%
COINBASE GL
304.64
+3.19%
סגירה:0
פתיחה:295.02
גבוה:311.37
נמוך:290.8
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
באפריל השנה לפי שווי של 85.8 מיליארד דולר' כשבתום יום המסחר הראשון חצה את רף 100 מיליארד דולר. מאז צנח שווי השוק של החברה וכיום היא נסחרת בשווי של 66 מיליארד דולר, אך לאחרונה קיבלה המלצה חמה של אופנהיימר.
Today is a big milestone for Coinbase and an even bigger milestone for crypto. Thank you to our employees and customers for getting us here. Together, we can build the cryptoeconomy and create economic freedom for all. Join us for today's events at https://t.co/kki68arv3O $COIN pic.twitter.com/Bvcu9R0otq
— Coinbase (@coinbase) April 14, 2021
עוד אירוע שמתקשר לכניסת עולם הקריפטו למיינסטרים ותעשיית הכסף שצומחת סביבו הוא הנפקת תעודת הסל הראשונה על המטבע בארצות הברית באוקטובר השנה ותרם גם הוא למומנטום בחודשים ההם.
קשה להעריך לאן תיקח אותנו שנת 2022, האם המגמות האלו יתחזקו ויתפתחו או יעצרו והשוק ילך אחורה, או שמא יתפתחו כיוונים חדשים שאיננו יכולים אפילו לדמיין היום, שכן מי דמיין בתחילת 2021 שיצירה דיגיטלית בשם NTF תמכר בכמעט 70 מיליון דולר? מה שדי ברור ששנת 2021 תיזכר כשנה היסטורית בהרבה מובנים בעולם הקריפטו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מעניין. (ל"ת)הקורא 01/01/2022 16:12הגב לתגובה זו0 0סגור