המיליונרים האמריקאים יקטינו פוזיציות ב-2022; "השוק יקר והם כועסים"
לאיזה כיוון הכלכלה האמריקאית תלך ב-2022? לפי סקר של CNBC, שנערך בקרב מיליונרים אמריקאים, נראה כי הם מצפים לריביות ושיעורי מס גבוהים יותר בשנת 2022. יותר מיליונרים (41%) אמרו שלדעתם הכלכלה צפויה להתחזק בשנה הבאה, לעומת 35% שאמרו שהיא צפויה להיחלש. קצת יותר ממחצית (52%) מהמיליונרים מצפים שה-S&P 500 יסיים את 2022 עם עלייה של 5% או יותר.
פעמיים בשנה סקר המיליונרים של CNBC בודק עם משקיעים עשירים באילו סוגי נכסים הם מתכננים להגדיל את החשיפה. ובכן, הסקר מצא כי התיאבון הכללי של המיליונרים האמריקאים ביחס להשקעות על כל סוגיהן נמוך ביחס לסקר שנערך באביב 2021.
לפי הסקר, נראה כי משקיעים עשירים צפויים להקטין פוזיציות בכל אפיקי ההשקעה שהם התבקשו לדרג - הכוללים מניות, נדל"ן להשקעה, השקעות אלטרנטיביות, השקעות בינלאומיות ומתכות יקרות. בסקר השתתפו 750 אמריקאים המחזיקים בנכסים להשקעה בשווי של מיליון דולר לפחות.
"השוק יקר ואנשים עצבניים", אמר לו אלטפסט, מנכ"ל Alfest Personal Wealth Management. "הלקוחות שלנו מפחדים, אבל אף אחד מהם לא נמצא בנקודת יציאה", אמר. "אין להם אומץ לצאת החוצה".
"המשקיעים שלנו לא רוצים לשים את עצמם בסיכון גבוה", אמר דאג בונפרט', נשיא Bone Fide Wealth. "אז מה כדאי לעשות? להיפטר מכל המניות הגדולות בתיק, ולהשקיע בשווקים המתעוררים. אבל לרוב המשקיעים המבוססים אין באמת את האומץ לעשות את זה", אמר.
"13 שנים שאנחנו רצים בתוך שוק שורי, ולאחר גידול עצום בתנודתיות בשנה שעברה שנפתר בעזרת תמריצים ממשלתיים, והדפסת הכספים של הפד, נוצר מצב בו יהיה קשה מאוד להתקדם למעלה, אז כדאי להוריד רגל מהדוושה" אמר בונפרט. זה הגיוני שאנשים לוקחים צעד אחורה ומעריכים מחדש את תיקי ההשקעות שלהם. זו הייתה נסיעה מטורפת ותיאבון הסיכון רק גדל", הוסיף.
האינפלציה, הפד וכלכלת 2022
גם אם העשירים יהפכו לקונים פחות נלהבים של מניות, צריך לזכור שהם כן קונים של סחורות, וככל שהכלכלה תצליח, ורווחי החברות כחלק מכך יצמחו, גם שוק המניות יטפס למעלה. אמר אלטפסט. השוק ידאג יותר כאשר לאנשים ימאס לבזבז בחופשיות - פחות חשוב לכלכלה ולשוק שתאבון המשקיעים ירד.
לאחר שנתיים חיוביות ביותר לשוק ב-2020 וב-2021, המשקיעים מעכלים את המידע על האינפלציה, ותוהים האם זה אומר שהם צריכים לצפות צמיחה איטית יותר של המניות בטווח הקרוב.
אבל עבור העשירים, האינפלציה אינה איום מידי. "אם אתה שווה 10 מיליון דולר ואתה חי מ-200 אלף דולר בשנה, גם אם תהיה אינפלציה של 6%, עליית המחירים לא תשנה את אורח החיים שלך", אמר מייקל זוננפלדט, מייסד ויו"ר טייגר 21, רשת השקעות לעשירים. "אבל אין מנוס מהעובדה שהאינפלציה עלולה לשחוק את ערך הנכסים שלהם, אמר זוננפלדט, וזה מקשה על שקלול האינפלציה ביחס להשקעות לאחר תקופה שבה המשקיעים נהנו משוק יוצא דופן שכזה.
"הנכסים עלו יותר מהאינפלציה השנה, יותר ממה שהם נשחקים. אבל בשנה הבאה עלולה להיות פגיעה כפולה, אם האינפלציה צומחת והשוק שטוח, נוכל לראות שחיקת ערך", אמר. "לפחות השנה, לא הייתה סיבה לפאניקה ושומרי העושר הגדילו את הנכסים מהר יותר מקצב האינפלציה בגלל שהפד הציף את השוק. אני לא מכיר הרבה אנשים עשירים שלא עלו על האינפלציה השנה", הוסיף.
"אנשים עדיין מעכלים את הקורונה ואת הבחירות שהם עשו מבחינת ההשקעות, וכרגע הם פשוט מחכים לראות מה יקרה. אמר טום ווין, מנהל המחקר ב- Spectrem Group. "אנשים מחכים לראות מה קורה עם האינפלציה והמיסים, ואף אחד לא באמת נוקט עמדה כזו או אחרת כרגע", אמר ווין.
מה לעשות עם אחזקה של מניות גדולות?
אלטפסט ייעץ למשקיעים שיושבים על תשואות ענק במניות כמו מיקרוסופט
MICROSOFT
+1%
MICROSOFT
417
+1%
סגירה:0
פתיחה:411.06
גבוה:417.4
נמוך:411.06
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
שהגיע הזמן למכור חלק מהאחזקות שלהם, לדבריו לרוב המשקיעים לא קיבלו את דבריו.
"הרבה אנשים נצמדים לטענה שהשוק היה טוב אליהם, וזה נכון במיוחד לגבי אנשים שמחזיקים במניות צמיחה", אמר אלטפסט, והוסיף כי רוב העליות האחרונות ב-S&P 500 הגיעו מארבע חברות טכנולוגיה כולל מיקרוסופט.
כאשר המשקיעים אכן חוזרים לניתוח מניות הליבה, לא ניתן להתעלם ממכפילי המחיר לרווח, אפילו כשהרווחים של החברות גדלים בקצב מהיר. המניות הללו לא יכולות לצמוח לנצח, צריך גם לדעת מתי לצאת. אמר אלטפסט.
מיץ' גולדברג, נשיא חברת ייעוץ ההשקעות ClientFirst Strategy, אמר שעד היום, בכל פעם שמישהו ייעץ למשקיע למכור חלק מהאחזקות באפל ובמיקרוסופט כנראה טעה. הוא גם טוען שזה לא ימשך לנצח, וקשה למצוא את העיתוי הנכון ליציאה.
להסתכן בצורה הנכונה
משקיע שלא ביצע שינויים בתיק שלו השנה, ומחזיק יותר במניות עשה תשואות יפות השנה, בהתחשב בתנאי השוק השוריים של שוקי המניות, והתשואות החלשות של שוק האג"ח, אמר גולדברג. ומשקיעים רבים אינם ממהרים לאזן את הרכב התיק, לאחר תקופות של עלייה בסוגי נכסים מסוימים, מה שגורם להם להגדיל חשיפה לנכסים מסוימים, במקרה זה, למניות.
"אין אלטרנטיבה", אמר. "לפי מה שאני רואה המשקיעים יותר לחוצים, אבל הם לא נותנים לזה להניע אותם", אמר. "בעיני זו שאננות, זה כמו לחכות לצלצול הגואל, שבמקרה הזה לא ממש גואל".
משקיעים מבוגרים שאינם זקוקים לכסף שוק כדי לענות על צרכים מידיים, כולל כאלה המשתייכים לדור הבייבי בום והצליחו במניות, צריכים לחשוב לעומק על הפחתה של המניות בתיק שלהם, אמר גולדברג. הם אמנם התרחקו ממניות הממים וממניות המגיפה, אבל הם גם העלו את ערך במניות בחלקים אחרים של השוק, כמו מוצרי צריכה ומניות דיבידנדים.
משקיעים רבים עושים את הטעות של לצאת מהשוק לחלוטין, וגישת "כסף חכם" היא לרוב מפסידה, בואו לא נצא משליטה. לא כדאי לבצע שינויים דרסטיים, אבל כן כדאי לבחון מחדש את הרכב התיק", סיכם בונפרט'.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.קונים סחורות אז אי סי אל תגיע לשער 50 (ל"ת)מליונרים 28/12/2021 20:24הגב לתגובה זו2 3סגור