השתתפת בהנפקה של ישראלית בוול סטריט - כמה הפסדת?
שנת 2021 הייתה שנת שיא מבחינת הנפקות ישראליות בוול סטריט עם לא פחות מ-22 הנפקות של חברות ישראליות מעבר לים. חלקן היו הנפקות בפרופיל גבוה מאד על שווי של מיליארדים ותקוות גדולות של המשקיעים וחלקן צנועות יותר.
הגל הומרץ על ידי הרבה מאד כסף פנוי בשוק ורעב למניות צמיחה שאפיין את וול סטריט בתחילת השנה, אמנם הגל הזה נתקע בקיר לאחרונה והמניות הישראליות שרובם הונפקו בשווי גבוה מאד בעיקר על סמך ציפיות לעתיד גדול נפגעו משינוי האווירה בוול סטריט עם התפרצות האינפלציה והווריאנטים החדשים של הקורונה. לא פחות מ-82% מהחברות הללו הציגו תשואה שלילית למשקיעים מאז הנפקתן, חלקן הגדול בשיעורים לא קטנים שמגיעים עד 81%.
המנצחות הגדולות למרות המצב הכללי הלא מעודד ישנן כמה יוצאות דופן חיוביות. הבולטת ביותר היא מניית חברת הספנות צים צים שמסיימת את השנה עם תשואה של 394%, ועדיין נסחרת במחיר זול בעיני רבים. החברה נישאה על גבי הביקוש הגואה להובלה ימית ולקשיים בשרשרת האספקה שהעלו את הדרישה לשרותיה, הציגה רווחי שיא לחברה ישראלית אי פעם, וזינקה במהלך השנה.
המניה השנייה שעלתה בצורה מרשימה היא חברת גלובל-אי שפועלת בתחום המסחר האלקטרוני הבינלאומי. המניה נהנתה מהטרנד של הקניות האינטרנטיות שהמשיך גם לאחר פתיחת הכלכלה וזינקה השנה ב-138%. המניה השלישית שזינקה בשיעורים ניכרים היא מניית חברת מאנדיי שמציעה מערכת הפעלה לעבודה עבור ארגונים בכל סדר גודל. החברה טיפסה מאז הנפקתה בשיעור של 62%.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
חברת סנטינל וואן חותמת את רשימת הישראליות בוול-סטריט שעלו השנה, לאחר שעלתה ב-27% מתחילת השנה
המפסידות הגדולות. התשואה הממוצעת שהראו ההנפקות הישראליות בוול סטריט עומדת על (3.64%-). אם נוציא מהמשוואה את צים יוצאת הדופן התשואה הממוצעת כבר מתורגמת ל-(16.5%-) עבור כלל ההנפקות הישראליות. אם נוציא את ארבעת יוצאות הדופן החיוביות נגיע כבר לתשואה שלילית של(35.8%-).
מבין המפסידות הגדולות בולטת טוקספייס טוקספייס שעוסקת בשרותי ייעוץ פסיכולוגי אונליין שצנחה מאז מיזוגה ל-SPAC ב-82%. צניחה שלוותה בשערוריות כמו נטישת המייסדים.
שנייה לה היא ריסקיפייד העוסקת בתחום המסחר המקוון שירדה ב-72%. לאחריה מגיעה חברת קולטורה קלטורה שמפתחת תוכנה כשרות (SAAS) בתחום הוידאו וצנחה ב-67%.
בסיכום מצב החברות הישראליות שהונפקו השנה בוול סטריט ניתן לומר שנרשמת אכזבה גדולה למשקיעים. יחד עם זאת כמות ההנפקות והסכומים הגבוהים שגויסו מעידים על עוצמתה של תעשיית ההיי טק הישראלית והמוניטין שהיא נהנית ממנו. בסופו של דבר לפחות חלק מהחברות האלו ככל הנראה יוכיחו את עצמן בהמשך ויחזירו את ההפסדים שנצברו למשקיעים אם כי אלו בוודאי יהיו הרבה יותר סלקטיביים בהמשך.
- 1.לחברה שמגייסת בבורסה, צריך להיות אכפת גם מהמשקיעים (ל"ת)שחר 29/12/2021 20:53הגב לתגובה זו