אפקון מקבלת אפסייד של 22%: "החברה תציג צמיחה בשנים הבאות"
לילך גראוס אנליסטית רוסאריו העניקה ל אפקון החזקות +1.54% אפקון החזקות 11,860 +1.54% בסיס:11,680 פתיחה:11,680 גבוה:11,960 נמוך:11,680 תמורה:38,348 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מחיר יעד של 270 שקל למניה, המשקף פרמייה של 22.3% על מחיר השוק. "בשנתיים האחרונות בחרה החברה לצאת מפעילויות מפסידות, שיפרה את רווחיות הצבר ויישמה נהלי התייעלות, מה שהוביל לשיפור במדדי הרווחיות של הקבוצה כולה". אמרה גראוס.
"אפקון הינה אחת החברות המובילות והוותיקות בישראל, בעלת מוניטין וניסיון רב תחומה. החברה פועלת באופן סינרגטי לאורך כל שרשת הערך בענפי הבנייה, הקבלנות, אחזקה, בקרה ואנרגיה מתחדשת. לקוחות החברה פרוסים במגוון מגזרי פעילות וכוללים לקוחות גדולים ואף לקוחות ממשלתיים (מגזר האנרגיה והזכיינות). נכון לדו"חות הרבעון השלישי של 2021, צבר ההכנסות של הקבוצה עמד על כ-2.6 מיליארד שקל, בהשוואה לצבר של 2.35 מיליארד שקל בסוף 2020 (עלייה של 10%). כיום, כחלק מאסטרטגיית החברה, היא פועלת לשמש כקבלן ראשי בפרויקטים גדולים ומשמעותיים. בהתאם לכך, אנו צופים עלייה בצבר ההכנסות לרמות של 3-4 מיליארד שקל, תלוי בהיקף הפרויקטים הגדולים בהם תזכה החברה".
היום ב-19:00 שיעור בקורס ללימודי שוק ההון - כל מה שצריך לדעת על השקעות סולידיות, מרצה: אבישי עובדיה. לכניסה לחצו כאן
מגזר הפרויקטים למבנים ותשתיות מהווה את מגזר הליבה של החברה
"נכון לשנת 2020, המגזר היה אחראי על כ-70% מהכנסות הקבוצה לאותה שנה. נציין כי תחום פעילות זה הינו צומח וזאת על רקע תנופת התשתיות השוררת במדינה, בין היתר בשל דעיכת נגיף הקורונה ואולי גם "בזכותו". מנגד, התחום נחשב לבעל סיכון עסקי גבוה יחסית וזאת בעיקר בשל הקושי לחזות את התפתחות ההכנסות לטווח ארוך (הכנסותיו מבוססות על "זכייה" במכרזים).
בהקשר זה נציין כי אסטרטגיית הקבוצה היא להתחרות על פרויקטים גדולים (כדוגמת פרויקט אופק רחב, עליו מתמודדת הקבוצה והיקפו מוערך בכ-3 מיליארד ₪). זכייה בפרויקטים מסוג זה עשויה להעלות את שעורי הצמיחה לשעורים דו ספרתיים. עם זאת, תחום זה מתאפיין בשעורי רווחיות נמוכים יחסית (שעורי רווח תפעולי של 4%-5%) וזאת בשל התחרות השוררת בענף. מגזרי הבקרה והסחר ממתנים את התנודתיות הקיימת בפעילות מגזר הפרויקטים. מגזרים אלו מאופיינים בהכנסות יציבות יחסית ושעורי רווחיות גבוהים".
שלושת הרבעונים הראשונים של 2021 הציגו שיפור בכל הפרמטרים
"הסיבות לכך הם יציאה מפעילויות מפסידות, טיוב רווחיות הצבר ותוכנית התייעלות שעברה הקבוצה בשנים 2019-2020 ודעיכתה של מגיפת הקורונה שגרמה לעצירה בהתחלות של פרויקטים חדשים. כמו כן, בתחילת שנת 2021, מימשה החברה את החזקתה בחברת תיבא בתמורה לכ-120 מיליון שקל (חלק החברה)".
"בנוסף לפעילויות אלו, בבעלות החברה 2 חוות רוח: סירין וגלבוע, פרויקטים אשר נמצאים בשלב ההפעלה וצפויים להיות משולבים בפעילות הייזום החדשה של הקבוצה בתחום האנרגיות המתחדשות. בהתאם לכך, רכשה הקבוצה בשנת 2020, 70% מקבוצת לוגיה ושינתה את שמה לאפקון אנרגיות מתחדשות, העוסקת בייזום פרויקטים בתחום האנרגיות המתחדשות בארץ ובחו"ל. במטרה לפתח תחום פעילות זה, חתמה החברה על הסכם שותפות מוגבלת עם מגדל ומנורה בהיקף כולל של עד 110 מיליון יורו לטובת ביצוע השקעות בפרויקטים בתחום.
"כמו כן, עוסקת החברה בתחום הטעינה של רכבים חשמליים. בחודש פברואר 2021 נחתם הסכם השקעה בין קרן הליוס לחברה ובו הוסכם כי קרן הליוס תשקיע בחברה סכום של עד 55 מיליון שקל (כולל השקעה מותנית בסך של 18 מיליון שקל ככל שהחברה תעמוד ביעדים שנקבעו בהסכם) בתמורה להקצאה של 50% ממניות אפקון תחבורה החשמלית".
מה בשורה התחתונה?
"אנו צופים כי בשנים הבאות, החברה תציג צמיחה ושיפור ברווחיות בשל מהלכי התייעלות שהחברה עברה (ועדיין עוברת), זכייה במגה פרויקטים ו"הבשלה" של תחום האנרגיה ופעילות הזכיינות בקבוצה.
"הכנסת שותפים לאפקון תחבורה חשמלית והקמת קרן בהיקף של 110 מיליון יורו להשקעה בפרויקטי אנרגיה בחו"ל, מסמלת עבורנו את הפוקוס אליו מכוונת החברה בשנים הבאות. בהתאם לכך, אנו צופים כי בטווח של שנים בודדות, פעילויות אלו עשויות להציף ערך גדול לחברה. ערך שטרם קיבל ביטוי בהערכת שווי זו. מנגד, מגזר התקשורת, שהפך לרווחי לאחר מספר שנים של הפסדים, איננו סינרגטי לתחומי הפעילות האחרים של החברה, ואנו צופים כי בטווח הנראה לעין, תמכור החברה פעילות זו".
בשל האיתנות הפיננסית של הקבוצה היא צפויה להרחיב את פעילותה
"באמצעות רכישה של פעילויות/חברות הסינרגטיות לקבוצה. בהתאם לכך, לאחרונה הודיעה החברה על רכישה של קבוצת נתון העוסקת בתחום ניהול ותחזוקת מבנים, שהינו תחום משלים וסינרגטי לפעילות החברה. זאת בנוסף לרכישות נוספות שעשתה הקבוצה במהלך השנים האחרונות". סיכמה גראוס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.פלא שהם עדין קיימיםמקורבת 09/01/2022 21:31הגב לתגובה זו0 0חברה גרועה מנוהלת ע"י אפסים.סגור
-
1.חברה שלא משלמת לקבלני משנהאנונימי 05/01/2022 19:19הגב לתגובה זו3 0כך נוצר מצג שווא של רווחיותסגור