הבידודים משפיעים על העסקים; הפעם המדינה לא תפצה; האם זה יחלחל לשערי המניות בבורסה?
העלייה בכמות המאומתים והזינוק במספר המבודדים פוגעות במסחר המקומי. רשתות הביגוד איבדו 20% מההכנסות בשבועיים האחרונים ביחס למצב לפני כחודש וחצי וכך גם ענפים אחרים. הפגיעה נובעת מהחובה להציג תו ירוק וכן מהירידה בכמות המבקרים בשל בידוד או מחלה. מול הירידה ברוב התחומים, המכירות ברשתות הפארמה עלו.
ככל הנראה העליות בחנויות הפארמה עלו במקביל לרכישות-הצטיידות של הציבור באמצעי הגנה ובדיקות לקורונה. אלא שזה כאמור לא מייצג את מצב המשק. רוב הענפים סובלים וחשוב להדגיש כי זה לא קשור לעונתיות, גם בהתייחס לינואר אשתקד מדובר על ירידה בשיעור דומה.
הבעיה של הרשתות והחנויות היא שהפעם להבדיל מסגרים שהיו בעבר, המדינה לא מתכוונת לפצות אותם. בפעמים קודמות, נזכיר המדינה סיפקה הגנה מפני משבר כאשר סיפקה פיצויים לעסקים שהיו ביחס לפגיעה במחזור העסקי. המשמעות היתה שגם אם העסק לא נפגע בשורה התחתונה, המדינה הזרימה לו כספים. קצת טיפשי, אבל זה מה שנקבע.
מעבר לכך, המדינה סיפקה הגנה על ידי הוצאת סבסוד עובדים שיצאו לחל"ת. זו עזרה ענקית שגרמה לכך שבסופו של דבר, העסקים במשק בהיבט הכללי הצליחו לצאת מהמשבר מהר כשחלקן לא נפגע כלל, אפילו ההיפך. רשתות האופנה והקניונים יצאו מהמשבר מחוזקים יותר.
המדינה כך התברר בדיעבד, לא רק סיפקה פיצויים בצורה לא הגיונית (נוסחה שלא קשורה לרווח ושאפשר לתמרן אותה), אלא גם שילמה יותר מדי וכעת היא רודפת אחרי אנשים שיחזירו לה את הכסף ששילמה בעודף.
כך או אחרת, הפעם זה מבחן אמיתי למשק. האוצר הדגיש מספר פעמים שלא יספק תמיכה לעסקים. הם יצטרכו להתמודד לבד, ולא על חשבון הקופה הציבורית. זה נכון והגיוני. אחרי הכל - התשלומים והמענקים אליהם הם על חשבון כולם.
החולשה בשבועות האחרונים עלולה להימשך עוד מספר שבועות. ככל שהיא תהיה לתקופה קצרה ומוגבלת, החברות הנסחרות בבורסה ידעו להתמודד איתה. גם אם תהיה להם ירידה במחזור העסקים, יהיה להם הסבר סביר, אבל אם החולשה הזו תיגרר לזמן של כמה חודשים, ההשפעה תהיה קשה יותר ותתגלגל לדוחות ולמניות בשוק. הרשתות החזקות יחזיקו כמובן מעמד, אבל יש גם חלשות והן עלולות להתקשות, אם כי, כאמור זה תלוי בפרק הזמן שהתנועה של הציבור בקניונים ובחנויות תרד. בכל מקרה, בורסה היא פלטפורמת מסחר של ציפיות והציפיות הן מה שיקבעו. אם המשקיעים והסוחרים יעריכו שהפגיעה תהיה משמעותית, המניות יחלו לרדת כבר עכשיו. וזה בהחלט תרחיש ריאלי.
מנגד, כמו שהיה בסגר הראשון, יהיו עסקים שייהנו מהמצב - הזמנת אוכל ממסעדות צפויה להמשיך להיות בהיקף גבוה, רכישות מרשתות פארמה יהיו ברמה גבוהה וכן צריכה של מוצרים ושירותים דיגיטליים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
8.מרבית העסקים הקטנים וגם העסקים שקשורים לארועים, תיירותחנוך 10/01/2022 11:49הגב לתגובה זו0 0ותרבות מושבתים וניזוקים קשה כתוצאה מהחלטות הממשלה שלא לוקחת שום אחריותסגור
-
7.למה באמת להפחיד ציבור עם השערות כאלה? (ל"ת)יחלחל? 10/01/2022 09:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.מגיע לכם בוחרי יהיר לפיד עכשיו הוא בחו"ל ואין לא זמן בש (ל"ת)משה ראשל"צ 10/01/2022 07:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.אין מה לפצות מצב העסקים רגילליברמן צודק 10/01/2022 06:59הגב לתגובה זו0 0די לבכי ולנהי העסקים פורחים שדה התעופה פתוח הכל כרגיל. רק התלמידים מדביקים ונדבקים ומי שמסכן זה רק המורים שהפכו קורבן למחלה . בידוד זה אחלהסגור
-
4.התראיין ואמר שהחנויות ומסעדות מלאותליברמן 10/01/2022 06:31הגב לתגובה זו0 0אמר שראה את הדיבידנדים שבעלי העסקים משכו ומאחל ששנה הבאה תהיה כמו השנה הזאת. כמה ימי בידוד לא יסגרו אף עסק . הממשלה גם דואגת להקריב את המורים על מזבח הכלכלה כדי שההורים המפונקים יזכו לבייביסיטר לילדי השוקולד המאוסים שלהם . אין שום סיבה לדאגה לציבור יש הרבה כסף וכל הדברים בחנויות אוזלים מהר במיוחד רשתות האופנה מרויחות . כבר אין סחורה בחנויות והמחירים בשמיים . היחידים שמנוצלים במדינה זה ציבור המורים שהופקרו לגורלם בשכר עלוב ושנה הבאה יש נטישה המונית של המורים . גננות כבר חסר .סגור
- טען עוד
-
3.הזדמנות קניה כעת (ל"ת)בריל 10/01/2022 06:10הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.כותרת מגעילה: המדינה לא פראיירית? למה :?אייל 09/01/2022 22:44הגב לתגובה זו0 0כשהיא נתנה פיצויים היא היתה פראייירית? לא מי הכסף הזה? ומה אתם מצפים שיקרה עם אלה לא יכולים לעבוד בגלל הקורונה ישירות. תקנו את הכותרת ןהמשנה שלכם -עיתונאים עלאקסגור
-
1.סוף סוף ממשלת ריפוי - אין מענקים ואין כלום כל אחד לעצמו (ל"ת)שינוי מרענן 09/01/2022 22:37הגב לתגובה זו0 0סגור