שתי אגדות ששוב נופצו: קריפטו לא מהווה גידור, ואין אנונימיות ברשת

גם השבוע עקב שוק הקריפטו אחרי השוק הכללי עם תנודתיות יתר קיצונית, ושוב נתפסו פושעים בעזרת מעקב אחר פעולות ברשת. כנראה שצריך לשנות את הדרך שבה נתפס הקריפטו; מלאני טראמפ מנסה את מזלה שוב ובקרוב תוכלו לצפות במשחקי מנצ'סטר יונייטד מהספה בבית ולהרגיש כמו באיצטדיון - סיכום שבועי עם שלל חדשות מעולם הקריפטו
 | 
telegram
(5)

השווקים בעולם רועדים ומקפצים בתזזיתיות מעלה ובעיקר מטה, ושוק הקריפטו יחד איתם רק בקפיצות גדולות בהרבה. בשלב זה כבר ברור לכולם שהמטבעות הדיגטליים אינם חוף מבטחים ולא מהווים גידור בפני ירידות בשווקים או בפני אינפלציה, אלא נעים בקורלציה גבוהה עם השווקים, בדרך כלל עם תנועות עוצמתיות יותר. 

בנק מורגן סטנלי פרסם דו"ח בו הזהיר במיוחד מפני התנודתיות במטבע האת'ר, שגבוהה אף יותר מזו של הביטקוין. ראשית מציין הבנק כי מטבע האת'ר סובל מריכוזיות גבוהה בהרבה מזו של אחיו הגדול. בעוד 100 הארנקים הגדולים של ביטקוין מכילים 14% מאספקת המטבע, אלו של האת'ר מהווים 39%. בנוסף מצביע הבנק על התנודתיות הגבוהה: "מאז 2018 התנודתיות ל-60 יום של האת'ר הייתה בערך פי 4 מזו של ה-SP500. ביחס לביטקוין הנתודתיות גבוהה ב-30%. בשנת 2021 התנדתיות הגיעה ל-86%, גבוה פי 7 מה-SP500" לדברי הבנק. הבנק מציין, שלמרות ההצלחה של רשת הבלוקצ'יין את'ריום ליצור "יש מאין" שוק חדש של חוזים חכמים ו-NFT - שניהם צמחו על גבי רשת האת'ריום - החסרונות שלה יגרמו למתחרים לגנוב את חלקה, במיוחד מציין הבנק את הסולנה והקרדאנו כמתחרים פוטנציאלים.

עוד מודאג הבנק מהיכולת של האת'ריום לגדול לנוכח כמות המידע העצומה המאוחסנת ברשת: "רשת האת'ריום, מבחינת ג'יגה בייט, גדלה מהר יותר מהביטקוין, ודרישות הזיכרון שלה גבוהות מאלו של הביטקוין. לאורך הזמן, הביקוש לאיחסון על הרשת קרוב לוודאי יעבור את המשאבים שלה". בנוסף מציין הבנק שבשני התחומים בהם הרשת בולטת - ה-NFT וה-DeFi - שרותים פיננסים מבוזרים - הרגולציה מתגברת ועלולה לפגוע בעתידה של הרשת. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

קרא עוד:
>>>קריפטו זה לא רק ביקטוין - הכרות עם שבעת המטבעות הגדולים
>>>איך להשקיע במטבעות קריפטוגרפים - מדריך
>>>מהם המטבעות היציבים?

חדשות נוספות במהלך השבוע האחרון

הגברת הראשונה לשעבר מלאני טראמפ נכוותה בעבר בניסיון להנפקת NFT של יצירות האמנות שלה, שנתקלה בביקושים זעומים, אך זה לא גרם לה להרים ידיים. היא שוב מנסה להשיק קולקציית טוקנים, וזאת לכבוד הנשיאות של בעלה שתקרא POTUS TRUMP NFT. הקולקציה של יצירות אמנות שפיתחה טראמפ ישקפו אירועים חשובים מתקופת הנשיאות. גברת טראמפ מציעה 10 אלף טוקנים במחיר של 50 דולר כל אחד. בהנפקה הקודמת היא הצליחה לגייס 163 אלף דולר. הטוקנים כבר ניתנים לרכישה. 

דו"ח שהוצא מטעם הוועדה ליציבות פיננסית בארצות הברית שוב מזהיר מהסכנה שמהווה הקריפטו ליציבות הפיננסית העולמית, זאת לנוכח הממשקים ההולכים ומתרבים בין מטבעות הקריפטו למערכת הפיננסית המסורתית. כתוצאה מכך, תקופות של תנודתיות גבוהה יכולים להשפיע על השווקים. גם החשיפה ההולכת וגוברת של גופים מוסדיים למטבעות וירטואלים, והשימוש באסטרטגיות השקעה מורכבות כמו מינוף שעולים מסכנים את המערכת.

דרמה באמסטרדם. חוטף השתלט על בני ערובה בחנות אפל בעיר ודרש כופר של 220 מיליון דולר בביטקוין. בסוף הוא נוטרל על ידי השוטרים. 

מלבד פלישה למדינות שכנות שוחרות שלום, הממשלה הרוסית נאבקת גם בבנק המרכזי שלה עצמה, כשנמשך הוויכוח בין הבנק המרכזי שרוצה לאסור על המטבעות הדיגיטלים לבין הממשלה, הפעם שר האוצר, שרוצים לאפשר השקעה כזו, לפחות ברמה מסויימת. גם במקרה זה, ככל הנראה, פוטין יהיה זה שיחליט. 

מנצ'סטר סיטי בונה איצטדיון וירטאולי במטאוורס שיאפשר צפיה במשחקים חיים ביקום הוירטואלי. להבדיל מאיצטדיון רגיל, את זה הוירטואלי ניתן יהיה למלא כמה וכמה פעמים, והצופים יוכלו להנות מחוויה מיוחדת של כמעט משחק חי מבלי לעזוב את הבית. 

מהנדס שגילה פירצת אבטחה חמורה בבורסת קוינבייס קיבל תגמול של 250 אלף דולר, הגבוה ביותר שניתן על ידי הבורסה על גילוי כזה. הוא הראה כיצד הוא יכול למכור ביטקוין מבלי להיות הבעלים שלו באחד הפיצ'רים המתקדמים של הבורסה, באופן שאיפשר לו תיאורטית להחליף 2 מיליון דולר תמורת סנט אחד. 

עוד בענייני הונאות. זירת המסחר הגדולה בעולם ב-NFT האופן סי נפרצה אף היא וטוקנים נגנבו מכתריסר משתמשים בעזרת התקפת פישינג. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
עם התקרב סוף החודש ניתן לראות שאחרי שמנטרלים את הקפיצות וההתרסקויות התזזיתיות שמתרחשות על  בסיס יומי, בסופו של דבר הן מתקזזות ובשלושים הימים האחרונים השוק זז בעיקר הצידה, באופן שהשינויים היומיים גבוהים יותר מהשינויים החודשיים. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.93% BITCOIN 98,545 -0.93% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מייסד בורסת הקריפטו Huobi אמר לרשת CNBC כי הוא חושב שהביטקוין לא יחזור לעליות עד סוף 2024 או תחילת 2025 לפחות, וזאת בהתחשב במנגנון ה"חציה" של הביטקוין, לפיו כל 4 שנים מופחחת בחצי כמות הביטקוין המתקבל מכל בלוק שמפוענח. הפעם הבאה שיתרחש אירוע כזה יהיה בשנת 2024, ובדרך כלל בשנה שלאחר מכן הביטקוין מגיב בעליות משמעותיות. בינתיים גם השבוע המשיך הביטקוין בדרכו דרומה. הביטקוין מזנק בשעה זו ב-9%, כנראה בעקבות העליות בנאסד"ק ונסחר תמורת 38.6 אלף דולר למטבע, עדיין נמוך יותר בכ-5% ממה שנסחר לפני שבעה ימים. בשלושים הימים האחרונים השינוי היה בסופו של דבר ירידה של 2% בלבד. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +1.09% ETHEREUM 3,354.8 +1.09% ETHEREUM בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,406 נמוך:3,262.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . גם האת'ר מזנק ב-24 השעות האחרונות, באופן שלא מכסה על כל ההפסדים השבועיים שמצטברים ל-10%. בשלושים הימים האחרונים עלה המטבע ב-2%, וכעת הוא נסחר תמורת 2615 דולר.

בינאנס קוין (BNB). הבינאנס קוין מסיים את שלושים הימים האחרונים בהפסדים קצת יותר משמעותיים של 7%, עדיין באזור של שינוי יומי אופייני בתחום. בשבוע האחרון איבד המטבע 10% והוא נסחר תמורת 363 דולר.

ריפל (XRP). הריפל מסכם שלושים ימים חיוביים עם עליה של 9%, מה שהחזיר אותו לרשימת חמשת הגדולים. ביום אחרון הוא עלה 6% אך בשבעת הימים האחרונים ירד 11%. 

קרדאנו (ADA). מסיים שבוע עם ירידות משמעותיות של 17% וירידות חודשיות של 22%, מה שמקרב את ערכו לערך הסולנה שוב 27 מיליארד דולר לשני המטבעות. ב-24 השעות האחרונות הוא התאושש ב-6% וכעת נסחר תמורת 0.85 דולר.

סולנה (SOL). המטבע קפץ ב-14% ביממה האחרונה אך בסיכום שבוע עדיין מציג ירידה של 5.6%. בחודש האחרון ירד המטבע ב-10% וכעת הוא נסחר תמורת 89 דולר. 


המטבעות שסקרנו לאחרונה בביזפורטל
במטבעות הקטנים התנודתיות גבוהה אף יותר כששינויים תוך יומים דו ספרתיים שכיחים מאד. בלט לטובה בשבוע האחרון מטבע הטרה לונה שחזר למקום התשיעי ברשימת המטבעות הגדולים עם קפיצה של 32%, 22% מתוכם ביממה האחרונה. בסיכום חודשי מציג המטבע עליה של 9%.

שאר המטבעות שאנו מסקרים עלו ביממה האחרונה בשיעורים ניכרים אך בסיכום שבועי מציגים ירידה. בסיכום חודשי מלבד הטרה לונה רק הגאלה והקדנה מציגים עליות. 

הגאלה מזנק היום 15%, אך עדיין מציג ירידה שבועית של 22%. ההייב עם עליה יומית של 14% וירידה שבועית של 18%.

עוד עם עליה יומית דו ספרתית וירידה שבועית דו ספרתית: סנדבוקס עם 11 ו-19, פוליגון עם 10 ו-14, הליום עם 12 ו-11. קדנה עם 12 ו-14, אוניסוואפ עם 11 ו-14. 

הצ'יינלינק עלה היום 7% וירד 16% בסיכום שבועי. הביטורנט עם 4 ו-11, והפלוקס עם 7 ו-18. 

האנונימיות הנעלמת של רשתות הקריפטו
לאורה שין, עיתונאית המתמחה בתחום הקריפטו, פרסמה לאחרונה ספר בנושא. ולטענתה במהלך העבודה על הספר גילתה את זהותו של גונב האת'ר באחת הגניבות הגדולות בתחום הקריפטו של 3.6 מיליון מטבעות מפרויקט DAO ב-2016 (מה זה DAOs?). לפי ערך האת'ר היום הגניבה היתה יכולה להיות שווה 11 מילארד דולר. הגניבה הזו הובילה לפיצול רשת האת'ריום (פעולה המכונה fork - מזלג) שהובילה ליצירת האת'ריום והאת'ריום קלאסי. הפיצול בסופו של דבר הוריד את ערך המטבעות הגנובים ששוים כעת סכום של 100 מיליון דולר, עדיין סכום מכובד לכל הדעות. 

הגניבה העלימה 31% מכלל נכסי הפרויקט שנפרץ וגרמה לנפילה של 33% במטבע האת'ר ביום אחד. בהתחשב בעובדה שבאותו זמן המטבע היה בן שנה בלבד, הדבר יכול היה להנחית מכת מוות על כל הרשת. 

לטענתה הגנב הוא דמות ידועה בעולם הקריפטו - טובי הוניץ'. הוניץ' הוא מתכנת שהתפרסם בפיתוח של כרטיס אשראי מבוסס קריפטו בשם TenX שגייס 80 מיליון דולר לטובת הפרויקט בגיוס דרך טוקנים בשנת 2017. ערך הפרויקט התנפח עד לשוי של 535 מיליון דולר, ולאחר מכן התרסק ל-11 מיליון דולר בלבד. 

שין עימתה את הוניץ' עם החשדות וקיבלה ממנו תגובה שאמרה שטענותיה "אינן מדויקות". לטענתה הוא לא הצליח לענות לשאלות ששלחה לו, או לספק פרטים שיפריכו את החשד. יותר מאוחר הוא מחק את כל היסטוריית הטוויטר שלו. שיין הסבירה שהיא הצליחה לעלות על הגנב בעזרת כלי ניתוח אנליטים שפותחו על ידי חברת הייעוץ Chainalysis המתמחה בתחום הקריפטו. הכלי מאפשר מעקב אחר העברות קריפטו, ולעיתים מאפשר לגלות את זהות אלו שביצעו אותן. היא גם זיהתה חולשה בקוד ה-DAO שנפרץ, שאיפשר את הפריצה. 

השבוע דווח גם כי משטרת מנצ'סטר באנגליה הצליחה להלאים 22.2 מיליון דולר שנגנבו בתרמית קריפטו בשנת 2021, גם היא באת'ר, בשיטת "משיכת השטיח". בתרמית מן הסוג הזה מוקם פרויקט שמגייס כסף ואז מקים הפרויקט נעלם יחד עם הכסף שגויס. 27 מהקורבנות כבר קיבלו 5.5 מיליון מתוכם כבר הוחזרו לנפגעים, ושאר הכסף מחכה עדיין לשאר הנפגעים, שכנראה לא מודעים לכך שכספם ניצל. גבר בן 23 ואישה בת 25 נעצרו בעקבות גילוי התרמית

לפני שבועיים דיווחנו על פשע דומה מאותה שנה שפוענח לאחרונה על ידי משטרת ארצות הברית בעזרת מעקבים אחרי העברות, ובו הוחזרו 3.6 מיליארד דולר. התובעת הכללית של ניו יורק ליסה מונאקו אמרה אז: "מטבעות קריפטו אינם גן עדן בטוח לפושעים... המחלקה שלנו הראתה שוב שהיא יכולה לעקוב אחר הכסף, לא משנה באיזה צורה הוא יהיה, וכך תעשה".

לפני שבועים, אם כן, תובעת מדינתית עם משאבים כמעט לא מוגבלים הצליחה לשחזר מידע מלפני 6 שנים, עכשיו זו עיתונאית עם משאבים מוגבלים בהרבה. מכל מקום אשליית האנונימיות שמספקת רשת הבלוקצ'יין ספגה מהלומה נוספת, ונראה שיש להוסיף אותה לרשימת אגדות הקריפטו, ליד זו שמדברת על הקריפטו כ"חוף מבטחים" וכגידור לשווקים.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    חפרת
    מתן 27/02/2022 07:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתה לא מאמין בקריפטו אל תשקיע, אכלתם את הראש!
    סגור
  • 3.
    כסף פיאט לא שווה כלום רק כסף וזהב (ל"ת)
    א 25/02/2022 11:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    ברגעים קשים רק דולר. (ל"ת)
    רמי 25/02/2022 10:36
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    לא מכיר משקיע רציני שחשב שמטבעות הקריפטו הן גידור (ל"ת)
    גבי 25/02/2022 09:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • אין דבר כזה מטבע, בעולם של היום,ששווה משהו
    Bardea 25/02/2022 15:02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בכלל,אם מדינה אינה קובעת אותו כהליך חוקי לרכישת מוצר או רכישת עסק.גם בין המטבעות שמדינות קבעו שהן הליך חוקי כאמור,יש מטבעות ששויין אפס או קרוב לכך.צא ולמד על שוויו האמיתי של קיריפטו כזה או אחר.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות