שבבים
צילום: צילום מסך אתר חברת Texas Instruments

אקסרה הסינית גייסה 126 מ' ד'; האם שוק השבבים הסינים הוא הדבר הבא?

מאז פרוץ משבר הקורונה והפגיעה בשרשרת האספקה העולמית - בסין הבינו משהו. לא עוד תישען המדינה על ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות לצורך אספקת המוליכים למחצה וזו החלה להשקיע סכומי ענק בחברות המקומיות המתמחות בתחום, בייחוד הבינה המלאכותית.
תומר אמן |

ענקית הקמעונאות הסינית מיטואן מדווחת כי תשקיע כ-800 מיליון יואן, או 126 מיליון דולר ביצרנית השבבים הסינית Axera הפועלת בעיקר בתחום הבינה המלאכותית, וזאת בעקבות המגמה ההולכת ותופסת תאוצה בקרב חברות סיניות שלהשקיע סכומי עתק בסקטור המוליכים למחצה. 

מדובר בגיוס נוסף עבור החברה, לאחר שהשלימה גיוס דומה רק בחודש אוגוסט האחרון, דבר שבשילוב עם נתונים נוספים (להם נגיע בקרוב), יכול להצביע על תיאבון המשקיעים המקומיים שמחפשים סטארטאפים בתחום. למעשה, המשטר בביג'יין הפך את הסקטור ואת ההשקעה בו לאחד מהחמים בשוק המקומי והעניק לו חשיבות עליונה בעקבות הישענות המשטר על טכנולוגיה זרה. 

הפגיעה בשרשרת האספקה העולמית ממשיכה להראות את תוצאותיה כאשר חברות רבות מתקשות לשים ידם על שבבים, אשר בהם נעשה שימוש במגוון רחב מאוד של טכנולוגיות, החל במוצרים אלקטרוניים כמו קונסולות משחקים, כלה במסכים המותקנים ברכבים החדשים וכמובן במשאב בו הסינים מתמחים יותר מכל - טלפונים סלולארים.

למשטר הסיני כמובן, הדבר פחות משנה. בביג'יין החלו להתכונן ליום שאחרי כבר לפני שנה למעשה, דבר שהתבטא (זוכרים שהבטחתי שנחזור לזה?) אז בהשקעת ענקית הטכנולוגיה והבידור המקומית TENCENT HOLDINGS(סימול: TCEHY) בחברת שבבים מקומית נוספת בשם "Enflame", וזאת בצמוד לשחרור שלושה שבבים אותם מפתחת טנסנט בעצמה. 

גל זה לא מתבטא רק בפעילויות של טנסנט ושל מיטואן כמובן, כאשר גם ענקית הטכנולוגיה הסינית  BAIDU.COM (סימול: Baidu) אשר השיקה שני שבבים המוכוונים לשווקי הבינה המלאכותית, וגם ענקית הקמעונאות  ALIBABA GROUP (סימול: BABA) פיתחה שבב סיליקון שאמור לתרום לפעילות חוות השרתים שלה. 

כאמור, המדיניות הסינית בנושא השבבים והמוליכים למחצה נובעת בעיקר בעקבות הישענות המדינה על טכנולוגיה זרה בהיבט זה וטרם ידוע אם מדובר במאבק כוח נוסף בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם, כאשר זו הסינית נמצאת בתחרות מתמדת עם כלכלת ארצות הברית. 

ענקיות טכנולוגיה אמריקאיות כמו  INTEL CORPORATION (סימול: INTC),  NVIDIA COR (סימול: NVDA),  MICRON TECHNOLOGY (סימול: MU) הן רק כמה שמות מתוך שורה ארוכה של חברות המבוססות בארה"ב ושתפסו דומיננטיות בשוק השבבים לפני זמן רב. כעת נשאלת השאלה האם המשטר בביג'יין שם לעצמו למטרה להשקיע סכומים רבים בטכנולוגיות השבבים על מנת להימנע מהתלות הגדולה שלהם בחברות האמריקאיות, או שמה מדובר פעם נוספת בסין ש-"עושה שרירים" ליריבתה האמריקאית. 

קיראו עוד ב"גלובל"

ובחזרה לסין. המוצרים אותם מפתחת Axera מוכוונים בעיקר לתחום ה-"Computer Vision", ראייה ממוחשבת. תחום זה מתייחס לדרך בה מסוגלים המחשבים לנתח ולעבד מספר רב של תמונות בו זמנית, ומיושם בעיקר בטכנולוגיות עבור זיהוי הפנים והרכב האוטונומי. ענף מחשוב זה דורש כוח חישובי גדול מאוד ולכן דורש את הסיוע של צ'יפים מיוחדים שמיוצרים בייחוד עבורו, כמו אלו שאקסרה מפתחת. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה