מי ינצחו במאבק במדד הנאסד"ק - השוורים או הדובים?
תקופת אי הנחת בוול סטריט נמשכת ואנחנו ממשיכים לעבור אותה ביחד. ביום שני כתבתי על כמה דרכים להתנהלות.
במקביל להתנהלות מול עוגמת הנפש, מול רצפים של כישלונות מסחר (שלשום היתה לי שיחה ארוכה עם תלמיד בהקשר הזה ועל אפשרויות להתנהל מול כישלונות ברוח הכתבה האחרונה - מתי לחתוך ומתי להיות סבלני) ואל מול מניות שאנחנו מכירים ויודעים את ערך החברות שמאחוריהן ובכל זאת נשחקות, אני מכיר חברים וחברות חדשות לדרך.
היום ב-19:00 שיעור בקורס ללימודי שוק ההון - מרצה: אבישי עובדיה. לכניסה לחצו כאן
אורי בוז׳ו היא ספורטאית אלופת עולם בסקי מים. בוגרת תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות במימון ושוק ההון והתמחות משנה במערכות מידע בדגש אנליזה עסקית. מתמחה בתכנון פיננסי ופנסיוני ללקוחות פרטיים ועסקיים ומלמדת במכללה למנהל בקורסים פיננסיים, טכנולוגיים וכמותיים.
את אורי אני מכיר מעבודתי האקדמית בפקולטה למנהל עסקים במסלול האקדמי של המכללה למנהל. בימים אלו אנחנו מפתחים קורס אקדמי ייחודי להכשרת משקיעים עצמאיים. מתוך חווית העבודה המשותפת ביקשתי מאורי לבחור עבורנו חברות מאחד הענפים הכי פופולאריים בעולם, ענף הספורט. אורי נענתה לאתגר.
מליבו - לחיות עם הגלים
״זה (לא) רק ספורט,״ אומרת אורי ״אלא עולם שלם המגלגל מידי שנה טריליוני דולרים, עולם שלם המגלם בתוכו ערכים, תחרותיות, יכולת ליפול ולקום, לנצח, להפסיד, יכולות קבוצתיות, היכולת לקבל החלטות ולהגיב במהרה לשינויים בלתי צפויים. ספורטאים יודעים שעליהם להתאמן, להתאמן ולהתאמן כדי לפתח יכולות ושיש להמשיך וללמוד כל הזמן.
במקום שקבלתי כאן אציע חיבור לעולם הספורט במגוון דרכים החל מסקירת מניות מהענף, והמשך לניתוח אירועים, התמודדויות וסיפורים אישיים שניתן ללמוד מהם לטובת עולם ההשקעות והמסחר.
השבוע בחרתי לכתוב על מניה מעולמי האישי, עולמה של גולשת סקי מים. מדובר ב- Malibu Boats, Inc. (MBUU). חברה מובילה בתחומה המייצרת סירות, מנועים ופטנטים ייחודים לעולם הגלישה. חוץ מהעובדה שמליבו הינה יצרנית בעצמה היא גם חברה אם המחזיקה בחברות נוספות כמוCOBALT ו- AXIS ומפעל ענק לייצור מנועים.
סקי מים הוא ספורט צעיר יחסית אשר מתפתח בקצב מסחרר מסביב לעולם (ולכן מעניין גם מהזווית של השקעות) וצפוי להגיע לאולימפיאדה בשנת 2032.
מליבו מייצרת את פלטפורמת הגלישה המתקדמת ביותר הן מבחינת הגל שהיא מייצרת לגולש והן מבחינת הטכנולוגיות בהן היא משתמשת. מדובר בחברה חדשנית אשר נוהגת להקדים את השוק ולדאוג לכך שלא יוכלו לחקות אותה אם בעזרת נעילת זכויות אצל מפיצים או בדרך של רישום פטנטים. נכון להיום, למליבו שלושה פטנטים חדשניים שאת הזכות לשימוש באחד מהם היא כבר מכרה לאחת המתחרות הגדולות שלה.
משבר הקורונה לא פסח גם על ענף זה שסובל ממחסור בחלקים לסירות והתייקרות התובלה מסין. מליבו מצליחה לייצר יותר מהחברות המתחרות אך עדיין לא מספיק לביקוש הקיים. מחירי הסירות עלו בתחילת שנת 2021 ב-5% ובאמצע השנה בעוד 8% נוספים ועל אף ההתייקרות, מלאי הסירות לשנת 2022 כבר נגמר והחלו לקחת הזמנות לשנת 2023 עוד לפני פרסום המחירון. סביר שכשיסתיים משבר הקורונה, נחווה צמיחה גדולה עוד יותר.
הערכות שווי מדברות על כך שהחברה מוערכת בחסר של כ-40% מתחת לשוויה האמיתי, מדובר בחברת ערך שאפשר להחזיק לטווח ארוך והדבר מתאים גם לרוח המאמרים האחרונים של זיו. ניתן להבחין במגמת עליה רציפה בשנים האחרונות הן בהכנסות והן בשולי הרווח ומנגד בירידה במינוף הפיננסי של החברה שירד ב-5 השנים האחרונות מ-240% ל-30%! הרווח למניה צומח ב-49% לשנה בשלוש השנים האחרונות.״
תודה לאורי. אני מאוד שמח ומקווה שגם אתם על הצטרפותה לקהילת ״בלוגסטריט״ וניתוח טכני.
מבחינה טכנית אפשר לראות את מצבה של המניה כדומה להרבה מניות שאנחנו עוקבים אחריהן. מצד אחד מגמת ירידה מתחת לממוצע ל - 200 יום. מצד שני אפשרויות תמיכה שהן רמז להזדמנות. כרגע מדובר בתמיכה המשולבת עם תמיכה ה - 38.2% של פיבונאצ׳י באזור ה - 61.8 דולר. אם תרד מתחת אז אפשר לממש הפסד קטן ולחכות להזדמנות ב - 47.8 דולר. גלישה נעימה!
כדאי להשקיע בחברות משפחתיות
והכרתי עוד חברה חדשה. פרופ׳ רונית קרק. הקשר התחיל כאן ונראה שימשיך למקומות מעניינים. פרופ׳ קרק היא משקיעה טריה יחסית בבורסה שעוסקת בחקר תחומים של מנהיגות, מגדר ושכר והשקעות של נשים. היא נכדה לעסק משפחתי. הנתון האחרון רלבנטי להמשך אבל לפני כן אומר שהתאהבתי במשפחת קרק.
באחת השיחות שלנו רונית שאלה אותי אם אני מכיר את מדד תל אביב פמילי. אתם יודעים שאני לא נוהג לכתוב על בורסת תל אביב מסיבות שונות. אבל, בזכות רונית חקרתי את מדד תל אביב פמילי וחשבתי שהוא מעניין ושיש אפשרות שרבים מכם לא מכירים אותו. החלטתי להסיר את חסם תל אביב. לא אנתח באופן שוטף מניות מתל אביב אבל אם תעלו רעיון מעניין שמגיע מתחומי הווייתכם אקשיב ואכתוב עליו אם יתאים.
המדד פותח במרכז רעיה שטראוס לחקר עסקים משפחתיים וב-2021 הניב תשואה גבוהה יותר ממדד תל אביב 35. ניתן לקרוא על יתרונות החברות המשפחתיות ועל הקריטריונים להגדרת חברות משפחתיות בלינק הזה. העובדה שישנם יתרונות מעניינים, התשואה העודפת והפיזור המעניין של המדד הלהיבו אותי. יש קרן נאמנות שמאפשרת השקעה עוקבת אחרי המדד. אפשר לראות על הגרף את היתרון המתפתח של קרן הפמילי על קרן תל אביב 35. המגמה היא כרגע מגמת עליה ב״תנאי שיוט״ (לא צריך ציוד גלישה...) והדרך הטכנית המתאימה היא להצטרף במנות קטנות (שוב מחזיק אותנו לכתבה מיום שני) ולהעלות את הסטופ לוס.
תודה לרונית ואורי. מזכיר שאנחנו מעודדים שיתוף. אתם מוזמנים ומוזמנות לתרום להרחבת הפרספקטיבה ואשתדל לשמור על פתיחות.
סגירה דובית לנאסד״ק
את המלנכוליות השארנו לסוף. תסתכלו על תמונת הסגירה של מדד הנאסד״ק מאמש. תמיכת פיבונאצ׳י נפרצה מזמן. תמיכת הממוצע הנע נפרצה פעם שניה. בפעם הראשונה הקונים הצליחו להחזיר את המדד מעליה. בפעם השניה לא. אם נסתכל על המצב הכללי של המדדים והמניות אזי השבירה הזו יכולה להוביל לירידות נוספות.
מדד הנאסד״ק 100 הוא זה שעדיין לא שבר. אבל, הוא שבר רמת תמיכה חשובה כך שהצטרפות שלו לפריצה למטה היא אפשרות סבירה. נראה שאינפלציה, ריבית, פחד גבהים ותמחורים גבוהים ביחד אם העדר סיבה למסיבה (למרות שנראה שיש איזה שהיא אופטימיות ביחס לקורונה) משתלטים על השוק. השבירות של הגרפים כלפי מטה משקפות את התגברות הסנטימנט הדובי הזה. נעדכן ביום שני.
כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה