"מיזוג מיקרוסופט-אקטיוויז'ן יפגע מאד בגיימסטופ"; וגם: אם ירצו, יוכלו להביס את סוני בדור הבא. על היבטי התחרות בעסקה
התמורה עצומה, הפרמיה עצומה – עסקת MICROSOFT +1% MICROSOFT 417 +1% סגירה:0 פתיחה:411.06 גבוה:417.4 נמוך:411.06 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (MSFT) - {ACTIVISION BLIZZARD} (ACTI) היא רעידת אדמה הן בעולם הגיימינג, הן בעולם הטכנולוגיה, ולבטח בוול סטריט. כ-70 מיליארד דולר שמשקפים פרמיה של 46% תשלם ענקית הטכנולוגיה על סטודיו משחקי הוידאו שכולל גם את חברת בליזארד וחברות נוספות. עוד לפני פוטנציאל המטאוורס, שווה להתעכב על השיבוש שהעסקה יכולה ליצור בתחום הגיימינג, הן זה של עולם הקמעונאות הישן (ע"ע הדינוזאור החבוט GAMESTOP CORP +0.29% GAMESTOP CORP 27.9 +0.29% סגירה:0 פתיחה:27.88 גבוה:28.46 נמוך:27.42 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: - סימול: GME) והן בתחרות הקיימת מול הענקית סוני – מה שמעלה גם שאלות של הגבלים עסקיים.
שני התחומים למעשה קשורים. מיקרוסופט מאז ומעולם הייתה בחוד החנית של החיבור בין גיימינג לאונליין. היא הראשונה עוד בדור של האקס בוקס המקורי שאפשרה משחק ברשת – ואמרה "כן, אנחנו יכולים לגבות על זה תשלום נוסף". את המודל המתחרות העתיקו מאז.
היא גם זו שמקדמת בכל הכח את אותו שירות Game Pass שלה, שהוא בעצם הסטרימינג של הגיימינג. יותר כמו מנוי קבוע מאשר באמת סטרימינג (אם כי גם את זה היא מאפשרת באקס בוקס). המשתמשים משלמים מדי תקופה – ויכולים להוריד מגוון רחב של משחקים. תחילה הביקורת הייתה בדיוק על השאלה הזו – איזה משחקים. כותרי הטריפל A לא ממש היו שם. אלה בדיוק סוג הכותרים שיש לאקטיויז'ן: מותגים כמו Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo ואפילו סמלים של סוני מתקופת הפלייסטיישן הראשון כמו הדרקון ספיירו, קראש בנדיקוט ומשחקי טוני הוק.
מה עושים עם כל הטוב הזה? כמה אפשרויות על השולחן – ובמיקרוסופט לא מגלים כלום. צריך לזכור שרק לפני שנה הושק דור חדש של קונסולות, ויכול להיות שאם במיקרוסופט ילכו על שיטת הסטרימינג של הסטרים והסדרות, ויגידו "בלעדיות, בלעדיות, בלעדיות", זה יגרע מהפוטנציאל.
אדם שכבר קנה פלייסטיישן 5 במאות דולרים, לא ימהר לקנות אקס בוקס רק בשביל הכותרים המצופים שטרם יצאו בינתיים. מצד שני, אם כן יושקו הכותרים בבעלותה גם בפלייסטיישן – המשמעות היא עוד מכירות.
איזה יתרון כן ניתן לייצר? אם לא בלעדיות – לפחות שתהיה קדימות. במיקרוסופט יוכלו להחליט שמנויי Game Pass יקבלו כותרים מבוקשים כבר ב"דיי וואן", קרי עם ההשקה. "אנשי הסוני – תצטרכו לחכות". כמובן שיהיה בקלאש גדול בקהילת הגיימרים על צעד שכזה.
אלא שבעתיד היותר בינוני, אולי עוד 6 שנים כשיושק דור חדש של קונסולות – תהיה זו הזדמנות בשביל מיקרוסופט להכות חזק את הפלייסטיישן ואז כן להחיל בלעדיות. בעלי המניות אולי ישמחו, הצרכן פחות. תארו לעצמכם אפילו את הדור שלאחר מכן – פחות קונסולה במשחק, האקס בוקס יעלה עוד יותר, ואז גם את מחיר ה-Game Pass ניתן להעלות.
ולמה בעצם המכה תהיה כואבת? זה כבר קשור לריכוזיות יחסית בתחום הגיימינג – כן, יש מפתחי משחקים למובייל והנה ראינו את TAKE-TWO INTERACTIVE +0.84% TAKE-TWO... 188.15 +0.84% סגירה:0 פתיחה:187 גבוה:188.45 נמוך:185.87 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (TTWO) קונה את {ZYNGA INC CL A COMMON} (ZNGA) בכ-13 מיליארד דולר. יש גם סטודיואים של "אינדי", מפתחים עצמאיים וכו'. אבל כמה כאלה נהיו גדולים והצליחו שלא להמכר? השמות המוכרים – אותם אלה ששמעתם עליהם לפני 20 שנה. לכן, כשלקטלוג של מיקרוסופט נוסף כל הקניין הרוחני של אקטיוויז'ן-בליזארד ותתי הסטודיו שלהם, המשמעות כה גדולה. כלומר, שתי סוגיות של תחרות לפנינו: השוק שהעסקה תיצור לאחריה, והעניין של מיזוגים בין חברות גיימינג (לאו דווקא כאלה שיש להן קונסולות, כמו מיקרוסופט וסוני) עוד קודם לכן.
מכל מקום, ברור שאת ה-Game Pass מיקרוסופט תדחוף עוד יותר קדימה – וזה מביא אותנו לגיימסטופ. אותה קמעונאית משחקי וידאו שהפכה למניית מם, ומנסה להמציא עצמה מחדש בין היתר כזירת מסחר ל-NFT (לכו תדעו, אולי עוד ילך לה, חברת הגיימינג קונאמי היפנית מסדרת Castelvania הנפיקה כאלה – ונראה שיש מי שרוצה לסחור בהם, אז הנישה קיימת).
כ-1,000 סניפים של הרשת נסגרו בשנת הקורונה – לא בגלל הנגיף, אלא בגלל מספרן שהיה חסר פרופורציה לעידן בו רוב הגיימרים מעדיפים לקנות את המשחקים שלהם בפורמט דיגיטלי. אם בשנים הקרובות, הסדרות שהזכרנו הולכות להיכנס גם הן ל-Game Pass, השירות יהפוך אטרקטיבי יותר, ומשתמש משלם שלו, הוא כזה שכנראה לא ילך לקנות עותק פיזי של אותו משחק שהוא מקבל כבר בדמי השימוש. המשחקים של אקטיויז'ן בליזארד הם מהנמכרים בעולם, ולגיימסטופ זו בעיה. אגב, אם באמת תתקבל החלטת הבלעדיות – המכה מכופלת, כי לא ימכרו עותקים פיזיים של משחקים אלה לפלייסטיישן, וכן לקונסולות של נינטנדו (במקרים בהם טורחים באקטיויז'ן לפתח להן גרסא).
והנה מה שכותבת על כך אנליסטית בנק ההשקעות Jefferies Financial Group In +2.36% Jefferies... 78.58 +2.36% סגירה:0 פתיחה:76.87 גבוה:78.74 נמוך:76.83 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (JEF), סטפני וויסינק: "הרכישה משנה את ההסתכלות על היבטי המפתח באנליזה שלנו על המודל העסקי של גיימסטופ. גם מיקרוסופט וגם אקטיויז'ן הן ספקיות מפתח של קמעונאית משחקי הוידאו. השילוב ביניהם מבצר את כחן כספק של הרשת, ויכול לעצב מחדש את היקפי המכירות של כותרים של אקטיויז'ן, היה ויחליטו להפוך אותם בלעדיים לאקס בוקס. עוד השילוב יכול לזרז את המעבר למשחק בסביבת הענן". על כן, וויסינק הנמיכה את מחיר היעד של גיימסטופ ל-100 דולר למניה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.סוני צריכה לרכוש את ea ו קאפקום (ל"ת)רועי 21/01/2022 10:09הגב לתגובה זו0 0סגור
-
סוני צריכה לקנות את קאפקום וסגהאדיר 24/01/2022 21:30הגב לתגובה זו0 0סוני צריכה לקנות את קאפקום וסגה, ובהמשך אולי EA או את נינטנדוסגור
-
3.זוכרים בורדרס בלוקבסטר..גייםסטופ אאוט 19/01/2022 23:32הגב לתגובה זו1 0גם ככה גיימרים לא יושבי בתי קפה וחברותות ..הם ישארו מבודדים בבתים עם המשחק. עצוב לנו כחברה.הקמעונאות יצרה אינטראקציה בין בני אדם לא אווטארים.סגור
-
2.הם ניהיו קרטלברק 19/01/2022 23:22הגב לתגובה זו0 0הם קנו את בטסדה את בליזארד ועכשיו בדרך לEA למרות שמדובר בחברה שכרגע נחשבת להגנת זה מאוד רע לתחום בכלליות.סגור
-
1.ea- תהיה הרכישה הבאהגד 19/01/2022 22:04הגב לתגובה זו0 0האם יש לכך סיכוי?סגור