מטריסלף תמסחר עוד טכנולוגיה של המייסד מאונ' ת"א, שתקבל יותר תמלוגים
חברת מטריסלף +1.15% מטריסלף 394.9 +1.15% בסיס:390.4 פתיחה:390.4 גבוה:409.4 נמוך:380.3 תמורה:39,619 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מקבלת רישיון למסחור טכנולוגיה נוספת שפיתח המייסד והמדען הראשי שלה, פרופ' טל דביר, באוניברסיטת תל אביב. מדובר בחוזה בלעדי וגלובלי, במסגרתו החברה התחייבה לחתום על הסכם מסחור תוך שלוש שנים. מטריסלף מפתחת שתלים אוטולוגים (עצמיים) לרגנרציה של רקמות ואיברי גוף פגועים, זאת בהדפסה בתלת מימד. עבור הרישיון עצמו תשלם מטריסלף עשרות אלפי דולרים לאוניברסיטה, סכום שאינו מהותי עבור החברה, ועבור הסכמי המסחור, אם יחתמו, תקבל האוניברסיטה תמלוגים בשיעור חד ספרתי נמוך מהמכירות נטו.
עוד התחייבה מטריסלף לשלם דמי רישיון נוספים בהתאם לעמידה באבני דרך של פיתוח ומכירות על בסיס הטכנולוגיה כפי שנקבעו במסגרת ההסכם. הסכמי המסחור שתצטרך מטריסלף לחתום עליהם יוכלו להיות לפיתוח ספציפי בהתבסס על הטכנולוגיה, או להסכם השקעה בחברה. כמו כן, התחייבה מטריסלף לשלם תמלוגים מהתמורה שתקבל בגין מכירת רישיונות משנה בשיעור משתנה בהתאם לשלב הפיתוח של המוצר. כל הסכם יהיה מותנה באישור האוניברסיטה.
ההתקשרות מול האוניברסיטה נעשית דרך חברת הבת שלה רמות, האחראית למסחור הטכנולוגיות שחוקריה מפתחים. רמות כבר זכאית לתמלוגים ממטריסלף על טכנולוגיה אחרת של פרופ' דביר שניתן לחברה רישיון למסחרה ב-2019. שיעור התמלוגים הכולל בגין מוצרים המשלבים את שתי הטכנולוגיות יעלה, אך יוותר חד ספרתי, מפרטת מטריסלף.
פרופ' דביר הוא חוקר במחלקה לביוטכנולוגיה בפקולטה למדעי החיים וראש מרכז הננו-טכנולוגיה באוניברסיטה, מבחינת האוניברסיטה מדובר בעוד אפיק הכנסה שיתמוך ביעודה, שהוא מחקר. מצדה של מטריסלף מדובר היה בצעד הכרחי, שכן הקניין הרוחני שבליבת העסקים שלה אינו שייך לה, שכן לא פותח אצלה "בבית", כי אם באוניברסיטת תל אביב.
במטריסלף מצטטים פרסומים לפיהם שוק ההדפסה הביולוגית התלת-ממדית נאמד בכ-650 מיליון דולר בשנת 2019, וצפוי לצמוח בקצב שנתי של כ-20.4% לסך של כ-1.6 מיליארד דולר בשנת 2024. "הצמיחה בשוק זה נובעת בעיקר מההתקדמות הטכנולוגית בייצור מדפסות תלת-ממדיות ובחומרים למדפסות אלה, גידול בשימוש בהדפסה ביולוגית תלת מימדית בתעשיות התרופות והקוסמטיקה, והגדלת המימון הציבורי והפרטי לתמיכה בפעילויות מו"פ בתחום. גורמים אלו מניעים את השחקנים בשוק לשפר ולחזק את יכולות הייצור וההפצה הנוכחיות שלהם, במיוחד בשווקים מתעוררים, אשר בהם צפויה הצמיחה הגבוהה ביותר בשנים הקרובות".
פרופ' טל דביר: "המחסור ההולך וגובר באיברים להשתלה מובילים לצורך במציאת פתרונות פורצי דרך, בראשם הדפסה ביולוגית תלת ממדית של רקמות ואיברים. תחום זה צפוי להתפתח בקצב מואץ בעשור הקרוב, ואנו מאמינים כי טכנולוגיה זו של הדפסת איברים המשלבת בו זמנית תאים וחומרים חוץ תאיים, ממצבת אותנו היטב למימוש החזון של החברה להפוך לפורצת דרך בתחום הרפואה הרגנרטיבית, בזכות פלטפורמה ייחודית להדפסת רקמות ואיברים שתיתן מזור ותציל חיי מטופלים בכל העולם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה