יממה לפני הדוחות פייסבוק מואשמת בהפצה של מידע כוזב בנוגע לקורונה

חברת הקונגרס האמריקאי, אלכסנדריה אוקסיו-קורטז, מפנה אצבע מאשימה כלפי החברה בטענה כי נמנעה מלבצע פעולות אקטיביות כנגד הפצת האינפורמציה, ובכך חיבלה במאמצי המאבק העולמיים. פייסבוק מנגד טוענת - פעלנו בדרך הנכונה
 | 
telegram

ענקית הטכנולוגיה META PLATFORMS -0.7% META PLATFO 559.14 -0.7% META PLATFORMS סגירה:0 פתיחה:563.52 גבוה:563.52 נמוך:554.59 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  (סימול: FB) מואשמת בכך שחיבלה במאמצי ההתמודדות העולמיים עם נגיף הקורונה על ידי שהפיצה או לא תרמה לאי הפצה של אינפורמציה כוזבת, כך על פי האשמות מצד חברת הקונגרס האמריקאי, אלכסנדריה אוקסיו-קורטז. על פי ההאשמות, ענקית הטכנולוגיה ששינתה לאחרונה את שמה למטא נמנעה מלפעול אקטיבית נגד מפיצי דאינפורמציה בפלטפורמה שלה.

עוד טוענת חברת הקונגרס כי יש לפצל את החברה בשל העובדה שהיא, לטענתה, מנצלת את גודלה העצום על מנת לטשטש את הקווים שבין פלטפורמה, לספקית למפרסמת. הפצה של מידע כוזב הינו דבר בזוי מוסיפה חברת הקונגרס, בייחוד כזה אשר מופץ על ידי חברות ענק כמו פייסבוק, ובייחוד כאשר אינפורמציה זו פוגעת במאבק העולמי כנגד הנגיף.

ההאשמות מגיעות מצד חברת הקונגרס כמעט חודש לאחר שפייסבוק בעצמה חסמה למשך יממה שלמה נציג מטעם בית הנבחרים האמריקאי שלטענתם הפיץ אינפורמציה כוזבת בעצמו על הנגיף, וזאת לאחר שהפלטפורמה החברתית {TWITTER INC} (סימול: TWTR) חסמה את הנציג לצמיתות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הרשת החברתית ספגה ביקורת נוקבת במהלך השנתיים האחרונות על כך שהיא אינה מבצעת פעולות מספקות לצורך בלימה של הפצת מידע כוזב בפלטפורמה שלה בנוגע להתפשטות הנגיף והחברה טרם השיבה להאשמות מצד חברת הקונגרס.

במהלך חודש יולי של השנה הקודמת תקף נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן גם הוא את הפלטפורמה, בטענה שהיא לוקחת חלק מסויים במוות של אנשים אשר לא מביאים עצמם להתחסן כתוצאה מ-"פייק ניוז" אליו הם נחשפים. כמה ימים לאחר מכן מיתן הנשיא את תגובתו כנגד החברה וטען כי הביקורת שלו הייתה מופנת דווקא אל משתמשי הפלטפורמה אשר מפיצים את האינפורמציה הכוזבת, ולאו דווקא נגד הפלטפורמה עצמה.

דובר מטעם פייסבוק התייחס להאשמות וטע כי לא קיימת דרך חד משמעית להילחם באינפורמציה כוזבת, דבר אשר הוביל את החברה בסופו של דבר לסלול עבור עצמה אסטרגטיה אשר לדבריו תרמה להורדה של יותר מ-20 מיליון פוסטים שהפרו את מדיניות אינפורמציית הקורונה של פייסבוק. מנגד טען הדובר כי אותה אסטרטגיה עזרה לחבר בין 2 מיליארד איש לבין אינפורמציה אמינה בנוגע למגפה, לחיסונים ולבודקי עובדות עצמאיים אשר עזרו לחברה לאשש ולאמת פוסטים שונים בנוגע לקורונה.

דוח שפורסם על ידי המרכז למלחמה בשנאה דיגיטלית הראה כי סך כל של כ-12 אנשים אחראים לכ-73% מכל האינפורמציה הכוזבת המופצת בנוגע לקורונה בפייסבוק. אחד מהם הוא יוסף מרקולה, מתנגד חיסונים לו 1.7 מיליון עוקבים על הפלטפורמה, בה הוא נוהג לפרסם באופן עקבי פוסטים סקפטיים בנוגע למהימנות החיסון ובו הוא מקדם את הספר אותו כתב "האמת על נגיף הקורונה"

ההאשמות מגיעות בסמוך למועד פרסום הדוחות הכספיים של פייסבוק. על אף כי אלו הגיעו לאחר תום תקופת הדוח, ועל אף כי לא סביר שהיו משפיעים על ביצועיה הכלכליים של החברה גם אם היו מגיעים במהלכם, נשאלת השאלה - האם ממשלות העולם וגופים משפטיים גדולים יחליטו בסופו של דבר לקחת צעדים אקטיבים כנגד החברה, וכאלו שבסופו של דבר יפגעו במודל הכלכלי שלה?

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות